Kävijälaskuri

torstai 23. kesäkuuta 2016

Herkullista juhannusta ite kullekin!

Juhannus tulee joka vuosi vääjäämättä. Juhannus, juhlinnan, riemun, onnen, autuuden, jne. aikaa. Niin, ja grillauksen ja juomisen. Ja joka pirskutan vuosi sitä saa kuulla kummasteluita että mitäs sie voit sitten syyä? Eikö sulla oo aika tylsä juhannus? Kun on niitä allergioita ja et sitä lihhaakaan halluu syyä? Eikö sua sit heikota ja eikö harmita kun muut syö kunnon ruokaa ja sää vaan piperrät jotain porkkanaa?

Ei yhtään kurjempaa tämä vegaaninen herkuttelu.. leikkelettä löytyy ja nuokin maistuvat hyvältä (niitä suaapi Vegekauppa Treelta!)


Olin ihan varma -90-luvulla, että jengi viisastuu ja valistuu siihen mennessä kun olen 30 v., mutta vähän pahasti vaikuttaa siltä että noita em. kysymyksiä saa vastailla vaikka hautaan asti, kun kerran 36-vuotiaana noita yhä saa kuulla.

Hummusta, kasvisjuustoa, kasvivleikkelettä, wasapimausteisia papuja, tillinmakuisia sipsejä... om nom nom!


Voin kuulkaas sannoo ihan rehellisesti, että luustoni, niveleni, lihakseni, vattani, jne. toimii aina paremmin kun voin pysytellä esim. freeganiuden sijaan ihan vaan vegaaniuden onnellisella hyvällä puolella. Ja kuten riemukseni olen voinut todeta, niin jo pelkästään Vegekaupassa ruokaa, lisäravinteita ja herkkua piisaa kyllä gluteenittomana ja erilaisia allergioitakin huomioiden.

Voe ee, kö ee tuaaskaan löytyny mittään syötävää, juotavaa tai herkkuja ;) (Purefit-patukat ja wasapipisoijapavut Vegekaupassa muuten nyt tarjouksessa ja gluteenittomat tofunakit ja leikkeleet hyvän mauista!!! OM NOM NOM!!!)


On sipsejä, tempeä, suklaata, juomaa, soijanakkia- ja piffiä, lisäravinteita, jne. jne., joita voin napa turskaten nautiskella. Lisäksi kun käy hakemassa Alanya Marketista esim. hummusta ja paprikaa, niin on jo koossa melkoiset herkkumäyssytysbakkanaalit.

Kyä noi hummustillisipsit on niin mauttomii... hahahahahaha! Ei muuten oo, koska ne on NIIN NANNAA ETTÄ HUHHUH!


Että ei tässä todellakaan tartte ruikuttaa, että en voi syödä mitään. Sitä suuremmalla syyllä ihmetyttää se suunnaton vaikeus tällä ruuoan hankinnan  helppousasteella saada hankittua esim. juhliin miulle yhtään mitään, vaikka oisin etukäteen ilmoittanut ruokavalioni, kertonut myös "näitä voi huoletta laitata ruokaani"-listan ja lupautunut jopa ite jeesimään safkan teossa.

Gluteenittomalla pizzamätöllä Pizzeriaravntola Biancossa


Ja voin sannoo, että luut lähtökohtaisesti voi hyvin ja kroppa on vaffa, kunhan muistaa jumpata, pukeutua hyvin, syödä hyvin ja suht. koht. terveellisesti ja käyttää tiettyjä lisäravinteita, niin kovemmatkin treenit voi tehdä ilman, että mittään ihmekummakolotuksia iskisi.

Vegaanista ja gluteenitonta nakkeiluu yms. mättöndeerosta ;)


Ja kyä noitten hartioitten ja kourien varaan kelpaa laittaa tavaraa kannettavaksi. Ja kroppa voi monelta osin hyvin. Ei ole anemiaa ja henkinen vointikin vallan virkeä. Eipä sitä varmaan muuten ois jaksanut tänä vuonna käydä läpi 12 virallista kisaa kaveriporukoitten leikkikisojen lisäksi. Ja tulihan sitä SM-kultaa, SM-hopeaa, ja EM-kultaa plus otevoima- ja salikisojen voittoja. Että kiitoksia toki kysymästä, hyvin pyyhkii ja olo on vaffa! ;) Hyvvee juhannusherkuttelua teillekin! T. Krisse Tuominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti