Kävijälaskuri

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Vegevallankumous on täällä ja se on erittäin herkullinen juttu se! ;)

Kun olin lapsi (synt. 1980), miun vanhemmat olivat vegaaneja ja se oli vallan hankalaa puuhaa
siihen aikaan muualla paitsi suurimmissa kaupungeissa ja nykypäivän valikoimiin nähden hyvin askeettista. Kun muutimme Turusta muaalle hevon hutun kutun kuuseen, ihan käytännön syistä (oli pikkasen piiitkä matka hakemaan merilevää lähimmästä niin suuresta kaupungista että sitä sai), ruokavalio muuttui lacto-ovo-vegetaristiseksi ja erinäisistä syistä (esim. perheessä puhjenneita
allergioita, joita miullakin melkoinen määrä), siirryimme peskotaareiksi ja vanhemmat ovat olleet pitkään sekasyöjiä, mutta syövät paljon kasviskunnan tuotteita ja käyttävät reippaasti myös vegaanisia tuotteita. 
Jummi jammi, nami nami! SUOSITTELEN!!! <3
Mie olin teini-iässä äärimmäisen aatteellinen monella tasolla ja vannoutunut vegaani. Oli muuten ankeaa, etenkin miun allergioilla. Ankeeta ja askeettista. Ja jopa vaarallista, sillä tunnustautuvana vegaanina joka vielä boikotoi punkkarina suuryhtiöitten riistotuotteita, saattoi pahimmillaan saada paikan kokin naamansa eteen nyrkkejä heiluttamaan ja ei se koulussa minnuun kohdistunutta väkivaltaista kiusaamistakaan vähentänyt, päinvastoin. Ja jossain vaiheessa siirryin sitten ensin ovo-vegeksi ja peskotaariksi ja joskus olen ollut sekasyöjäkin, vaikka sellaiseksi erittäin kasvis-, vihannes-, marja-, yms. painotteinen. Sittemmin olen ollut aikalailla tukevasti vegaani-freegani-ovovege-peskotaari-linjalla, riippuen allergioitten kulloisestakin vakavuudesta, missä kulloinkin olen asunut ja toki käytettävissä olevista rahoistanikin. Eläinoikeusliikkeessä mukana olleet tietävät myös minut monesta eri tapahtumasta, tempauksesta ja kampanjasta. Olikin vallan loogista, että kun pohdin urheilijana sponsorien hankkimista, otin yhteyttä Simosen Tuukkaan, joka on Vegetukun ja Vegekauppaketjun (liikkeitä Tku, Hki ja Tre) takana, ja olen varmasti ikuisesti kiitollinen siitä, että Tuukka lähti minnuu sponssaamaan. Ja vielä hienompaa, että nettiVegekauppa, Turun ja Tampereenkin kaupat lähtivät taakseni minnuu tukemaan. Tattis, kiitos, kumarrus ja niiaus!
Erittäin halapaa ja hyvvee hampunsiementä ;) Vegekaupalla muitakin, ja proteeinirikkaampiakin, hampputuotteita!
Treeni- ja kisamatkoilla on todellakin tullut käytettyä proteeinipatukkoina Crunchereita (saa myös laatikoittain!) ja  Purefit-patukoita. Lisäksi mm. hamppuproteiini ja vaniljanmakuinen riisiproteiini on kuulunut treeni- ja kisa-arsenaaliin. Soijajerky eli vegaanin "kuiva'liha'" on myös herkullinen eväs pitkiin treeneihin ja koviin kisoihin. Suosittelen niitä varauksettomasti!!! 
Violifen juustot ja tempet tuolta kylmäkaapista kannattaapi ostaa -nami nami! ;)

Turunseudulle sijoittuneilla kisareissuilla olen asioinut Turun liikkeessä (terkkui Timolle, Tuukalle ja Elinalle!) sponssattavana ja asiakkaana, ja kun Vegekauppa oli ensin Vegfestillä mukana ja sitten piti avajaisetkin, olen ollut jeesimässä tuotteitten kantamisessa yms. ja ollut rahoillani säännöllisesti tukemassa Vegekauppa Tamperetta (Aleksanterinkatu 26, Fafa'sia ja Cafe Europaa vastapäätä!). Avajaisistakin blogautuksen tein ja olen roudannut kaupalle tuttujakin, joista on myös tullut vakiasiakkaita!

Vegekauppa Tampereella hyvät valikoimat vegaanisia, gluteenittomia soijatuotteita, pastaa yms...

Tännään miulla on ollut kisavalmiustautumista ja bändille tuleviin keikkapyyntöihiin vastaamista, salilla kevyesti touhuamassa käyntiä ja muuta sen sellaista. Touhuamisen ohella  poikkesin Vegekauppa tampereen kaupalla, johon oli tullut myyntiin hamppuproteiinia. Ostin sitä ja juomia. Sain ihanalta Tampereen Vegekaupan kappiaalta Terhiltä Purefit-patukoita EM-kisaressuun ja pakko tässä todeta, että ko. maukkaista ja proteiinirikkaista patukoista on muuten tulossa laatikkoalennuskin. Jei! HYVVEE KESÄÄ TEILLE JA MAINIOITA VEGAANISIA PROTEEINITUOTTEITA JA VEGEKAUPASSA ASIOINTEJA TEILLE RAKKAAT IHUNAT MUSSUKAT! ;) T. Krisse Tuominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti