Metso Pelaa ja hyvin pelaakin!

Tervehdys rakkaat kanssapelaajani ja kanssaentusiastit! <3 


Tuli käytyä tännään 9.11. Tampereen Pääkirjasto Metsossa "Metso pelaa!" -häppeningissä. Kahtelin ja kuuntelin Miska Fredmanin jälleen kerran mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävän presentaation pelihistoriastaan ja pelisuunnittelusta. Erittäin fiksuja syväluotaavia ajatuksia ja pohdintoja pelialasta, pelaamisesta ja elämästä ylipäätään. Oli lisäksi hyvät jälkijuttelutkin tuaas jälleen.


Miskan kanssa juteltuani, lähdin katsomaan muuta tapahtuman ohjelmatarjontaa ja päädyin harhailemaan Metson aulassa Kalevala-teemaisen pelin pelautuspöydän äärelle. Ja niinhän siinä sitten kävi, että tuli hyvässä seurassa ja pelin graafikon toimesta pelattua kehittelyvaiheessa olevaa Kalevala-teemaista lautapeliä, nimeltään Kalevala: the Tale of Sampo. Kaunis kuin kukka, monipuolinen, kiva pelata, elähdyttävä, liikuttava ja moninpuolin kiinnostava ja koukuttava peli, jossa kohtaa mytologia, strategia, rooli, peli, runonlaulanta ja taktikointi. Hieno setti kaiken kaikkiaan.
Pelaamisen jälkeen, käväisin Pelimuseon pöydällä juttelemassa Pelimuseon Outin ja sivariaan Pelimuseossa suorittavan immeisen kanssa. Samalla sain kuulla lisätietoa siitä kuinka Vapriikin Pelimuseon STUDIOssa aukeaa joulukuun puolenkuun väleissä Kalevala-pelien näyttely, jossa esillä myös kalevalateemasita roolipelimateriaalia perusnäyttelyn lisäksi! Tuli pelattua elektronista pelitarjontaa (kirjaimellisesti museokamaa olevaa 3-d-virtuaalipelausta), ihasteltua lautapeli-fudista ja muuta mukavaa meininkiä, ja moikkailtua kamujani, verkostoiduttua tai jotain sellaista, kun etsivät kirjastoon pelauttajia ja olin kiinnostunut pelauttamaan niin Kalevalalautapelaamisen ohella sitten sai kirjasto yhden pelauttajan ja mie meiningeistä lisäinfua. Sittemmin ilmottauduin pelauttajaksi virtuaalisen järjestelmän kautta.

Muutoin olenkin järjestellyt tänä viikonloppuna kotosalla esim. CyberPunk Redin Jumpstarter boxin sisältöjä, Twilight 2000: vanhoi engl. kielisiä matskujani, ja kahlannut lisää Amberin ja Over the Edgen ropematskuja.

PS. Seuraavaksi mäyssyä ja maastavetoa...

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas