Vanhojen pelien nostalgia: Ahh Ja!

Aina välillä minulta kysytään: "oletko nostalgiapelaaja?" tai "Tykkäätkö nostalgiapeleistä?". Tämä tekstini on rehellinen, mutta suhteellisen tiivis (silti humoristisen viihteellinen) esitys siitä, olenko minä roolipelaamisessa nostalgikko, vaiko en.


Magnamund is fascinating gaming world and the series of choose your path books, and also series of (role)playing books. To me it was a one of the biggest and most influencing gateways to the fascinating world of roleplaying books. Still very usable good stuff.  Magnamund on kiehtova pelimaailma, ja monenlaisten (rooli)peli- ja seikkailukirjojen sarja, joka toimi minulle yhtenä vaikuttavimmista porteista roolipelaamisen maailmaan. Käyttökelpoista kunnon materiaalia vieläkin.
Rune Quest (RQ), sen maailma Glorantha ja Sankarien Sodat olivat silloin minulle koukuttavaa kamaa. Loistavaa materiaalia vieläkin. Malnoth on pieni mutta kiinnostava  kollektiivinen julkaisu, joka on suunnattu ennen kaikkea RQ -pelaajille. Rune Quest and its World, Glorantha and the Hero Wars, were very hooking dru... stuff to me. And even today, it is excellent material. Malnoth is small but interesting collective published booklet, which was released to use with RQ rpg gaming.

Tykkään pelata hyviä pelejä. Olen aina tykännyt. Ei ole ollut väliä onko korttipeli-, lautapeli-, muistipeli-, palapeli-, roolipeli-, tietokone- tai nettipeli tai jokin näitten yhdistelmä. Hyvä peli kun on hyvä peli, oli se missä tahansa formaatissa. Loogista on myös se, että kun ikää naksahtaa syksyllä allekirjoittanelle sisäiseen kellokorttiini 40-v. kohdunulkopuolista elämää, niin monet lapsuuteni, teini-ikäni ja jopa nuoruuteni pelit ovat nyt klassikoita, vintagea ja töttöröö, monelle sitä nostalgia(pelaamist)a.


Rune Quest "Riimumestarin kirja" on laadukas ja klassinen pelikirja. Rune Quest "The Book of the Rune Master" is a classic quality product.
Glorantha -maailma ja -maailmakirjat ovat olleet aina roolipelituotteista kaikkien aikojen suosikkituotteita. Glorantha -world and -world books are my all time favourites of roleplaying products.

Nostalgia siinä merkityksessä kuin se on per ce, eli "kaivata jotain sellaista unelmallista versiota entisajasta, jota koskaan ei ollutkaan", ei kiinnostele hevon humppaakaan kuin korkeintaan Paranoia-roolipelin seikkailuna ja silloinkin tuommoiset höpsistit olisivat lahdattava. 👼 Välittömästi. 💥💣💨 Mokomatkin kommaripetturit 😈 Vähemmästäkin on saunan taakse jouduttu ysimillistä särkylääkettä nautiskelemaan, ystävällisten pulmanpoistajien tarjoilemana. Oikein on tuollainen käsittely tuommoisille ketkuille ja ketaleille. 😡💫 Mokomatkin nostalgikon retkut. ✌👽☝


Deadland the Hell On Earth is a awesome standalone game and totally astounding world setting. It is considered as a classic for a  Real good Reason. Deadlands: the Hell On Earth on älyttömän hieno peli ja vavisuttavan hätkähdyttävä maailma. Se  lasketaan klassikoksi erittäin hyvästä syystä.

Klassista Helvetointia. Classic Hellishing.


Lingvistisen quasi-akateemisen ja pseudo-filosofisen mussutukseni, joka kenties saattoi sisältää sarkasmia, parodiallisia elementtejä tai [kiellettyä tietoa turvaluokituksellesi] , jälkeen todettakoon: "Jesh!" .


2300 AD eli Tie Tähtiin 2300 roolipeli lisäosineen tarjoaa klassista hard  science fiction -laatua. The 2300 AD aka Tie Tähtiin 2300 roleplaying game with its supplements, serve You classic Hard Science-Fiction quality.

PARANOIA on klassista sekoilua. Paranoia is classic whacko rpg.

Totta Jumalkilpikonnan Munassa mie diggaan klassisten pelien asetelmia ja laadukkaita pelejä, ovat ne sitten vanhaa tai uutta. Lainastoissa on tarjolla hyvin monentasoisten klassikkopelien kimaraa. Kirjastojen valikoimissa on muunmuassa AD&D 2nd ed., Forgotten Realms, D&D 3. ja 3.5 settejä, Over the Edge 1st ed., Amber -Diceless Role-Playing, Dragonlance Fifth Age, RuneQuest (ja myöhempiä RQ:n laitoksia: Hero Wars ja Hero Quest), Tie Tähtiin 2300AD, Traveller, Miekka ja Magia, Rapier, Elhendi, Thogs, ja muuta hubaa, jota nykyään mitä ilmeisemmin kuhtuttaan öyld-schööliksi eli vanhan kunnon ajan pelimeiningeiksi, näin vappaasti suomentaen.


PARANOIA roleplaying looks like this. Tältä näyttää PARANOIAn roolipelaaminen.


Kirjastojen edellä mainittuja aarteita on miulla kosolti lainassa. Omissa henkilökohtaisissa painotuotekokoelmissa finski-edikoina hyllyissäni ovat esim. Shadowrun, Stormbringer, KERPin (=MERP suomeksi) ja Runk... eiku siis RuneQuestin matskuja, PARANOIAa seikkailuineen, Roolimestarin sääntöjärjes.. sääntösekoelma, eiku siis taulukkosirkuskokoelmia, Cyberpunkin peejiin skriiniä ja lukuisia lähdeteoksia, Twilight 2000 & 2.2 vers. matskua, ja muuta mukavaa.


Whole lotta PARANOIA. Kosolti PARANOIAa,
Enkuksi meikä-aappenalla önn esim. Champions, Dark Champions, HERO Fantasy, Cyberpunk 2020 2nd ed, vers 2.01, et cetera. Mutta on miulla yhtä lailla moternia retropelikamaa mutta myös ihan täysin moternia settiä. Iloisesti käytän eri pelien matskuja (kampanja-settejä, maailmoja tai niistä esim. jänniä kyläyhteisöjä, toimivia kohtaamistaulukoita) iloisesti sekaisin pelinjohtajana.




Eivät ole tosiaan pelaajat valittaneet, toistaiseksi(?), vaan ovat olleet erittäin innoissaan kun mie käytän ja käytteleksin, heh, vintage-roolipelimatskuja. Vanhassa hyvä vara peejiille. En kaihda silti uusia pelejä tai niitten luomia mahdollisuuksia (esim. nettigeneraattorit ja matskut mitä monella uudella pelillä tai julkaisijalla on nk selviönä).


One of the Savage Worlds' world setting (eli maailmakirja) books: Lankhmar


Summa summarum, olen syksyllä 40 v joten mun skidinä ja teininä ja nuorena pelaamat uudet pelit on nyt klassikoita ja syystä klassikoina pidettävien pelien äärelle palaan, koska ne toimivat, mutta opettelen kaiken aikaa uusia systeemejä ja tapoja pelata, ja hyödynnän uutta teknologiaa ja digitaalisia peliarkistoja ja generaattoreita... Iloinen sekakäyttäjä olen siis ropettajana ja pelauttajana etenkin.

Over the Edge roleplaying game's 1st edition (from the library) and a adventure supplement for it


Ei tässä sitten enää muuta kuin oikein hyviä pelejä ja pelautuksia kaikille uusille, vanhoille, nuorille ja vielä nuoremmille pelaajille! Toivottaa Krisse Tuominen, aktiivinen bloggari, julkaistu muusikko, runoilija, journalisti, kirjailija ja (rooli)pelisuunnittelija. 

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas