Dragonlance the Fift Age roolipeli


Dragonlance the Fifth Age -roolipeli



Olen lainannut kirjastosta moneen kertaan Dragonlance: The Fift Age -roolipelin, ja kaikkine puutteineen,  se on miusta ihan parrautta vielä tänä päivänäkin... Huurikin se että pelissä on joustavuutta, mutta yksityiskohtaisuutta ja eri sessioissa ja pelikerroissa voi sitten tehdä crunchympää tai hyvinkin lähes säännötöntä pelaamista. Ainakin meidän pelipöydässä ihan pelin oma mekaniikka on mahdollistanut kummatkin pelitavat.

Fifth Agen monenlaiset peliin olennaisesti kuuluvat tarinakortit ovat omassa käytössä olleet eniten ihan yleispätevässä seikkailujen ja tapahtumien kehittelemisessä. Eri tilanteitten ratkaisemisessa nuo ovat käytössä ihan tänä pävänäkin. 



Hieman olen blogiini ja vlogiini pelistä aiemmin asioita todennut. Mielestäni peli on paljon parempi kuin monelta osin vastaavat D&D/AD&D -hommat. Mennään ihan aidosti tarina ja saaga edellä erittäin eeppisen skaalan sfääreissä. Tulee mieleeni Amber ja esim. Savage Tales. Jopan hieman Fate. Tykkään kun maailma ja tarina näkyy ihan pelimekaniikassa. Pitkin pelin ohjevihkosia on ihan yleispäteviäkin vinkkejä ja ehdotuksia pelimoderaattorile, joita olen kopioinut ja lueskellut. Ohjeitten pohjalta olen todellakin kasvanut pelinjohtajana... 

Tällainen pieni katsaus vähän tunnettuun peliin tällä kertaa. Hyviä pelihetkiä kaikille! T. Krisse Tuominen.

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas