I'm gonna ping pong you, mä ping pongaan sua

Pingistä vaikka pallonenällä

Hiljattain lomalla savon muaalla immeisten seassa, tulj paljon luettua, käveltyä, hieman hölökättyä ja bongattua kaikkien käytössä olleet pingismailat ja - pöydät. Ping pong -mailoilla piti tietenkin pingpongata ja pingistää heti kun oli mahdollista. Pienenä hidasteena oli se pien seikka, että pingispalloa ei ollut mukana eikä kirjaimellisilla pelipaikoilla.


Meikä uaappena olj ottanna mukkoon ressipalloksi errään pellenenän/hirmiönenukin, jonka olin suaanunna hilijattaen ystävältäin Hannele Kivilahdelta. Pieetin että voeshan tuota koettoo pinkispallonakin paremman puutteessa, Itä-Suomen reissussa tulj bongattua myös pientä kumipalloa yms. Testailtiin pingistelyä nuilla eri palloilla. Olj kyä tuommoisillakin kivvoo hui'ella. Vuaan taes olla lähempänä peikko-/hiisi-pallottelua se kuin varsinaista pingistä.

Meikän erikiva ja tyyliopillinen pingistely- ja peikkoballistelu-asukokonaisuus. Nom.

Onneksi tulj erräänä ilitana bongattua myös jonkun pelipöydille jättämä pingispallo. Sillä kelepais pellaella aevan eri meiningillä ja tenholla kuin ping pong -pallojen korvikkeilla. Lyöntituntumakin oli heti ihan omaa luokkaansa. Hauskuus ei toki vähentynyt ollenkaan. Vallan olj kivvoo pingponkata pingispallollakin. Samat örkit/peikot/tahvot siinä olj kuitennii huitomasa.


Peliseura ja homman hauskuus se kuitenkin on miulle ollu suurimman osan ikääni se sääntöjä tai välineitä olennaisempi asia. Haaskaa se olla pittee. Nih. Nääs, sanois mansesterilainenkin. Kyä!


Pakko todeta tässä vielä, että aiemmat peikko-kommenttini ovat viittauksia Rune Quest -roolipeliin, ja sen suomennettuihinkin versioihin. Peikkomaat -pelimaailmateoksessa on vallan mainiot peikkopallon säännöt. Noista säännöistä inspiroitui eräskin sotavaralogoinen miniatyyripelivalmistaja kehittelemään oman, yllättävän samankaltaisen pelin, jonka nimi saattaa liittyä jotenkin vereen ja maljaan. 


Päin vastoin kuin alkuperäisessä Peikkopallossa Gloranthassa (Rune Quest -roolipelin maailma), emme käyttäneet elävää palloa, vaikka tuo punainen monsterinenä-etenkin sen sisälle sujautetun kumipallon kera oli vallan eloisa, eläväinen ja ennakomaiton peliväline. Lisäksi minkään sortin väkivaltaa tai uhkailua tai aggreilua ei pelipöydässämme harrastettu.


Paljon kyllä liikuimme, hihkuimme, ja pallottelimme maahankin pompahtanutta palloa. Muutenkin meno oli ystävällinen ja hilpeä. Hilpeä kuin hiisien taikka peikkolaisten omissa kesteissä. Tuokin oli viittaus Rune Questiin ja ennen kaikkea Sienikkäät nimiseen pienimuotoiseen mutta legendaariseen seikkailuun. Sienikkäissä siis seikkaillaan lisää peikkojen mailla ja ollaan osana tilannetta missä peikkolaiset nousevat kapinaan peikkoja vastaan sieniluolastoissa. Seikkailussa melkoisia peikkolaispersoonia. Aika hilpeitä veikkoja kaikkinensa. 

PEIK...eikusiisPINGIS-PALLOILEMISIIN!

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas