Pizzaninjoja ja muutenkin sekalaista seikkailu- ja roolipelaamista

Silmienne alla levittäytyvä teksti on osa paljon suurempaa kokonaisuutta, joka aikoinaan alkoi tästä. Jatkui täällätäällä ja täällä. Jatkui yhä vain täällä ja täälläkin. Sama homma jatkui tuolla ja tuollatuollatuolla, tuolla ja tuollakinLisäjatkot ovat jo teini-ikäisten mutanttininja-pizzahirmujen supersalaisen järjestön pohdinnan allaSivunijailut ovat myös rönsyilleet jo muihin viemäristöihin, jotka etsikööt he, jotka ovat riittävän innokkaalla seikkailumielellä. 

Omaa juhannuskivaa teini-ikäisten mutantti-pizzaninjojen kanssa

Tuli raijattua Pingun luo juhannusviihteeksi Pingwin (juttua aiemmin blogissani mm. täällä), Magic Hill (täällä ja ennen kaikkea täällä) Vampyyrijuhlat, Teenage Mutant Ninja Turtles -Kimble, ja Pirates -Kimble. Näitä sitten tutkittiin pelihaluhousut jalassa, että mitä nämä ovat ja mitä pelattaisiin tänään.


Vampyyrijuhlat on nerokkaan simppeli ja vekkuli lauta-/pöytä-peli. Vamppikekreissä  vampyyrilapset koittavat luikkia keittiöön ja anastaa sieltä veriappelsiineja. Jos kyökkiemäntä saa voron kiinni, vamppi muuttuu lepakoksi, kunnes setä Viktor ennättää loihtimaan lepakon takaisin verenimijälapsoseksi. 


Kaikista edellä mainituista peleistä päädyimme Kimbleen. Piraattiteemaisen ilmeikkään Pirates Kimblen sijaan valitsimme Teenage Mutant Ninja Turtles -Kimblen. Syinä muunmuassa se, että kilpparit rules, lauta on näyttävä, ja figuurit cooleja. Lisäksi, pelin ollessa yksi Kimble-variaatioista muitten Kimblejen mukana, säännöt eivät turhan paljoa aivoja rasita. Juhannuksena ei todellakaan halua kiusata itseään liialla ajattelulla.


Tovin aikaa nakuteltuamme naksuteltavaa noppaa, kyllästyimme sen rasittavaan paukkeseen ja pokseeseen. Otimme Vampyyrijuhlat - pelistä oranssin irtonopan käyttöön ja pelasimme sillä lopun aikaa peliä. 


Käyttämämme  noppa on erikoisnoppa, jossa numeroiden 5 ja 6 kohdalla on soppakauha. Päätimme että jos kauha kohdalle kopsahtaa, voi itse päättää onko tulos kuusi vaiko viisi. Kumpi nyt onkaan sillä hetkellä hyödyllisempi. 


Miniatyyrit ja pelilaudan kuvitus hahmoineen ovat esikuviensa näköisiä ja tyylinmukaisesti räyhäkkäitä. Ohjekirja on fontiltaan ja taitoltaan aitoa asiaa TMNT-hengessä. Tykkään myös siitä, että ohjekirjanen on kirjoitettu paikoitellen vauhdikkaasti ja värikkäästi, mutta säännöt on ilmaistu selkeästi. Avainkohdat sekä sanoin että kuvin. Tästä ei paljoa voi selkeämmäksi päästä. 


Pidän myös siitä miltä pelipakkaus näyttää. Vauhdikkaalta, pelaamaan kutsuvalta, värikkäältä ja letkeältä. Sellaiselta että se on kiva laittaa näytille ja pitää esillä. Laatikko on myös riittävän kestävää jopa kirjastokäyttöön, josta plussaa. Pelejä kotoani eri pelipaikoille kuljettavana arvostan myös laatikon jämäkkyyttä.


Pelilauta ja pelin noppapoksautin toimii, kuten kaikissa muissakin Kimbleissä. Eli kestävää hyvää peruskauraa. Tosin täytyy todeta, että nappulat pysyvät hyvin paikoillaan eivätkä tippuile helposti. Tämä tietenkin lisää pelin matka- ja ulkopelattavuutta. Ja ihan sisällä nk. koto-oloissa ollessakin lisää pelaamisen miellyttävyyttä. 

I woke up this way-mukini, tuopinalunen ja TMNT -figuureja pari kappaletta

Nappulat ovat myös sopivan kokoisia ja sopivat erilaisiin kouriin kivasti. Eivät paina liikaa, eivät ole heppoisia, eivät kaatuile omia aikojaan, eivät ole liukkaita, eivätkä kerää helposti likaa. Eivätkä myöskään mene helposti rikki.


Ainakin juhannusporukan mielestä nappulat ovat kivoja ja niitä kelpaa sekä katsella että pelata. Näitä voisi hyvinkin kuvitella käyttävänsä roolipelaamiskäytössä. Tai miniaatyripelien pelihahmona. Eli monikäyttöisiä pizzaninjoja kaiken kaikkiaan.


Pelaaminen oli kivaa. Jopa kivempaa kuin Zombies Kimblen pelaaminen, joka taasen on todella kivaa. Yhtälailla, tämä oli vähintäänkin yhtä kivaa kuin Pirates Kimble. Ei tätä välttämättä omaksi ostaisi, mutta kirjastosta tämä tulee lainattua varmasti vielä useampaankin kertaan.

Tuopinalunen ilman mukia tai TMNT -figuureja... Ps. Ikinä oo pelannut Unchartedia tai muita Intiana-Jounas-henksiiä pelejä... vai olenko sittenkin? Hih!

*Sekalainen tarinointi seikkailu- ja roolipeleistä jatkuu lähitulevaisuudessa*

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas