Elokuvallista kaikenlaista seikkailu- ja roolipelaamista

Tämä teksti silmäis edessä on osa pitkäksi paisumaisillaan olevaa villin pulppuavaa jatkumoa. Alkoi tästä. Jatkui täällätäällä ja täällä. Jatkui aina vain täällä. Ja sama homma sen kun vaan laajenee ja laajentaa tässä tekstissä silmiesi alla ja edessä. Lisäjatkoa putkahtelee pulputtain takuuvarmasti vielä lähitulevaisuudessa.

Sinemaattista seikkailu- ja roolipelaamista

A match made in heaven: matchbox car, a rubber space thingie, a space bar map from Gurps Traveller Game Master's screen pack, and fun-loving attitude

Gurps Traveller roolipelin pelinjohtajan sermi ja avaruusbaarin kartta saivat jälleen käyttöä hiljattain parissakin sessiossa. Kuvassa yllä avaruusbaarissa, urheiluauton katolla kulkeva avaruuslötkö tarkkailemassa ympäristöään. Käytössä muunnellut Aseistetut Machonaiset (Macho Women with Guns RPG) - roolileikin säännöt. Ei se aina niin vakavaa tartte olla. Pääasia että homma on mielenkiintoista ja kivaa. 

I am a runner, game moderator, storyteller, and chronicle...

Pathfinderin kaksipuolinen isokokoinen karttapohja ja mm. Dragon Age RPG:n näkösuoja pääsivät käyttöön kun mie, Oswald ja J pelasimme LateGamen kabinetissa ALIEN RPGtä. Starfinder figuurit ja Mannisen Pekan lahjoittamat avaruusmatkaajat ja muut mainiot muovihahmot löysivät tiensä pöydälle. 


Ystävämme J oli mennyt ostammaan Alien RPG:n kovakantisena ja tästäjohtuen halusi että hänen ja Oswaldin kanssa pelaltaisiin Alienia LateGamessa. Asiassa tuli viivästyksiä ja kommelluksia, mutta kokoonnuimme samaan pöytään pelikirjan, noppien ja sopivan pelirekvisiitan kanssa LateGamen kabinettiin.

There's whole lotta action in Alien RPG. After all, the game is a cinematic action roleplaying game.

Olin etukäteen lukenut Alien RPG:n monisataasivuista sääntökirjaa PDF:nä. Onneksi J roudasi pelipaikalle tuon painettuna sanana, sillä kyllä painettu kirja pelatessa on ainakin minulle mieluisempi käytettävä. Ja pelinjohtajana, tarinanvetäjänä, tms., meikä mieluiten käyttää painettua sanaa digin sijaan. Tuli vedettyä pelisessio J:lle ja Oswaldille. Ihan rehellinen, toiminnantäyteinen, yhden session pituinen rykäys. Rykäyksen pohjana hyödynsin sääntökirjan seikkailumateriaaleja,  omaa mielikuvitusta ja yhtä seikkailu-aihioita jonka olin joskus teininä kyhäillyt Alienin hengessä.


 Sessio oli meille kaikille ensimmäinen Alien RPG sessio. Minulle se ensimmäinen kerta Free Leaguen Alienia miulle ja siis myös eka kerta kyseisen pelin ruorissa. Tämä oli myös J:n ensimmäinen roolipelaamiskerta. Kaikilla oli jännää, hauskaa, homma sujui riittävän tehokkaasti ja säännöissäkin pysyttiin yllättävän hyvin. Ennen kaikkea, meillä oli todella hauskaa. "Joko saa ampua!?", "Ei helvetti, mikä perkele toi on?", "Ei jumalauta, me niin kuollaan", kuvatkoon pelin aikana kuultuja repliikkejä. Eli vauhdikasta oli. On se hurrrjaa ja hurrrjan kivaa.

Teksti jatkuu seuraavassa osassa....

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Kotona leppäämässä tuaas

Kalevala: the Tale of Sampo -lautapeli on erittäin mielenkiintoinen