Vieläkin lisää monenlaista seikkailu- ja roolipelaamista

 Tämä teksti silmäis edessä on osa jatkumoa. Alkoi tästä ja jatkui täällä. Jatkuu ruudullasi juuri tässä lukemassasi tekstissä. Lisäjatkoa pukkaa takuuvarmasti. 

Kaikenlaista seikkailu- ja roolipelaamista maailma päällään kantaa


Edistynyttä Traakkia ja Tunkiota pelaajien käsikirjan opastamana 

Hiljattain tein kohtuuhintaisen löydön antikvaarista. Kuva yläpuolella. Minulla on  vihdoinkin täysin ikioma kappale AD&D: pelaajan käsikirjaa (peräti vaihtoehtoisella kannella) ja pelinjohtajan opasta. Kovakantisina. Tämä toki saa hymyn huulilleni uudelleen ja uudelleen. Onhan niissä oma käppäisyytensä, nuhjuisuutensa ja omat lapsuksensa. Niin taitossa, oikoluvussa, oudoissa sanavalinnoissa, kuvituksissa ja rasvaisissa asenteissa. Mutta ovathan nuo syystä klassisia roolipelitaiteen perusteoksia. Kaikkin puutteineen ja puitteineen. Noitten parissa on tullut kasvettua, vartuttua, pelattua ja pähkäiltyä. Lisäksi Oldschool- ja retro-pelien ystävänä noista on hyötyä useammankin AD&D-pohjaisen pelin seikkailujen omistajana. Asioitten muokkaaminen ja siirtäminen lähdemateriaalista toiseen, on huomattavasti helpompaa ainakin minulle painetun tuotteen kuin PDF:n ääreltä.
Klassista pelimateriaalia <3 Ei niin pyöreän pöydän äärellä, Prince the Valiant Storytelling game ja Pendragon Role- and Story-playing Game, ja niitten välissä pohjoismaihin sijoittuva Pendragon-sääntö- ja maailmapaketti-kirja... Taka-alalla Pelit-lehden numero takakansi edellä esillä.

Kaikkeahan ei ole pakko ostaa eikä omistaa, joten Suomen kirjastojärjestelmä ja Pirkanmaan pelivalikoima on vallan kiva asia. Jos tykkää klassisista fantasiapeleistä, ja varsinkin kansantaruista ja niitten ympärille rakennetuista seikkailutarinaoista, Prince Valiant ja sen sääntöraskaampi isoveli Pendragon, ovat erinomaisia pelivalintoja. Prince Valiant eli Prinssi Rohkea on fantasiaseikkailupeli ja ennenkaikkea tarinankerrontaan keskittyvä (rooli)peli. Paperin, kynän, sääntöjen, lisäksi tarvitsee mielikuvitusta ja kolikon. Pelissä ei käytetä noppia, vaan kolikkoa. Pendragon on sekä maailmaltaan että säännöiltään yksityiskohtaisempi. Kummatkin hyviä pelejä seikkailullisena ritarina pelaamisesta.  Tykkään siitä kuinka pelien maailma, ritarisäädyn säännöt, pelien säännöt ja sääntömekaniikka kietoutuvat limittäin lomittain toisiinsa.

Sulassa sovussa samassa pöydässä Buffy the Vampire slayer -sarjakuva, Satujen saaret kirja Muumien ja Tove Jansonin satumaisista saarista, The ART of Horror -tietoteos, uusin laitos Rune Quest -roolipelistä, ja Xbox 360-konsolin Diablo III: Reaper of Souls -the Ultimate Evil Edition -toimintaseikkailuroolipeli

Kuten Pendragon ja Prince Valiant, on Rune Quest klassinen fantasiaseikkailuroolipeli, jonka maailma, säännöt ja sääntömekaniikka nivoutuu mukavasti toisiinsa. Gloranthan maailma on upea sekoitus myyttien, kulttien, rituaalien ja kiehtovien olentojen sekoitus, joka tempaa mukaansa. Rune Quest on muuten kolmannella laitoksellaan se peli, jota tuli koluttua erittäin paljon. Henkilökohtaisesti sen merkitys on ollut minulle AD&D:tä, saatika D&D:täkin merkittävämpi. Pelin maailma vain tuntui enemmän lähestyttävämmältä, luoksensa kutsuvalta, osallistavalta ja samaistuttavalta, kuin moni muu peli aikoinaan. Rune Questin moottorina toimii Basic Roleplaying Game -systeemi, jota myös esim. Call of Cthulhu, Stormbringer, Elric!, ja Elf Quest käyttävät sääntöjensä pohjana. Sen pohjalta oli helppo liukua kohti muita klassikoita kuten Traveller 2300 AD aka Tie Tähtiin 2300, Keskimaa -roolipeli (Middle Earth RPG), Roolimestari -sääntösysteemi (Rolemaster englanniksi) Shadowrun, Twilight 2000. Sen pohjalta oli myös kohtuullisen helppoa luonnostella omia pelisysteemejä omien peliporukoitten tarkoituksiin.

BUFFY THE VAMPIRE SLAYER RPG painettuna kovakantisena. Ihan oma. Nam.

Yllä ja sen yläpuolella, on kuvissa sekä Buffy the Vampire Slayer -sarjakuva että Buffy the Vampire Slayer RPG. Kumpikin tietenkin pohjautuu saman nimiseen tv-sarjaan ja kultti-elokuvaan. Kyseinen sarjakuvapläjäys on vallan hyvä, pelasi sitten Buffy the Vampire Slayer -roolipeliä, East Texas Universityä, H. P. Lovecraft Preparatory Academya, Witchcraft:ia, tai vaikka Magic the Ascension:ia. Buffy the Vampire Slayerin sydämessä toimii pelimekaniikkana sama Unisystem niminen systeemi kuin Witchcraftissa tai All Flesh Must Be Eaten -roolipeleissä. Minusta se sopii erinomaisesti pelin elokuvalliseen ja maagiseen modernin fantasian tyyliin. Turhia yksityiskohtia ei ole rasitteena, mutta sen verran koneen alla sykkii, että turhan vapaamuotoiseksi ei olla heittydytty. Eli täysiverinen roolipelihän tämä on. Jossain sääntöraskaan ja kevyen mekaniikan pelin välillä. Suosittelen vähintäänkin tutustumaan.

Lisäjatkoa pukkaa seuraavassa osassa... siihen asti, TaTaaa vuaa kaikille! <3

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas