Aivan kauheaa monenlaista seikkailu- ja roolipelaamista

 Tämä teksti silmäis edessä on osa jatkumoa. Alkoi tästä. Jatkui täällätäällä ja täällä. Jatkuu tässä tekstissä. Lisäjatkoa putkahtaa esille taatusti. 

Kauhean monipuolista rooli- ja seikkailupelaamista

Moni vannoo Call of the Cthulhun tai Trail of the Cthulhun nimeen kauhuroolipeleistä puhuttaessa. Etenkin kun kysymys on peleistä mystisen eeppisen ja nimettömiä muinaisia kosmisia kauhuja sisältävän kauhu- ja mysteeri- -roolipeligenren aligenressä. Jos oikein tarkaksi ryhdytään. Tykkään em.- peleistä kovasti. Rakastan erittäin painavista syistä Over the Edge -roolipelin kyvystä taipua tähänkin. Sanctions RPG:n hyvinkin monipuolisesta ja inhorealistisesta biohorror-cyberpunkista on kyllä dekkaripelaaamiseenkin. Sen biocyberkauhut ovat kyllä melkoisen kosmista rujoa kauhua. Jostain kumman syystä rakastan kyseistä peliä intohimoisesti.

Samassa kuvassa kaikenlaista kummallista, kauheaa ja jännää. Mm. PSP-konsoli ja sen kaksi peliä (Mercury, ja Syphon Filter: Black Mirror), Sanctions RPG (biopunk cyberhorror), H.P. Lovecraft Preparatory Academy RPG (the Swade version), ja Believers DVD.

Jumaloin Buffy the Vampire Slayerin, Witchcraftin ja All Flesh Must Be Eatenin monipuolisuutta, mekaniikkaa, elokuvallisuutta, vakavahenkistä leikkimielisyyttä ja tyylikkyytä. Savage Worldsin maaulmoista Rippers on mahtava, mutta East Texas University on vielä mahtavampi, ja H.P. Lovecraft Preparatory Academy RPG (the Swade version), on Eeppisen Parhauden Parhautta. HPL PA RPG on olemassa myös mm. Pip-systeemille, ja toimii mahtavasti eri muodoissaan. 

 H.P. Lovecraft Preparatory Academy RPG (the Swade version) yksinkertaisesti on erinomainen roolipeli. Sekä maailmaltaan että systeemiltään. Homma fudaa hyvin monella tasolla. Peli on kirjoitettu ja kuvitettu hyvin. Jäsennelty erinomaisesti ja esimerkit pelaamisesta ja säännöistä ovat esimerkillisen hyviä. Ehdotetut peli-ideat ovat vallan käyttökelpoisia. Materiaalin ja maailman tunnelma on kohdillaan. Ja tykkään kovasti siitä, että pelissä eletään modernissa maailmassa opiskelijoina hirviöitten, kummajaisten ja kajahtaneitten mielipuoliprofessorien kansoittamassa koulussa. Parahultaisen hillitöntä ja hauskaa. Taipuu niin vakavahkoon kuin vallan koomiseenkin pelaamiseen. Suosittelen.

Kulttikauhu-indieleffa Believers (Kauhun Kultti Unrated) ja indiekauhuroolipeli HPL Preparatory Academy sovitettuna Savage Worlds -systeemille.

Shadows of Cthulhu (kuva alla) on D-20-pohjainen lähde-, opas- ja pelikirja Cthulhun-katkuiseen roolipelaamiseen erilaisilla tavoilla ja ympäristöillä. Tämä on mielestäni erityisen hyvä lähdekirja kauhu-, jännitys-, mystiikka- ja etsivä-roolipelaamiseen. Myös salaliittopelaamisen pähkäilyyn opuksesta on hyötyä. Syystäkin nappasin tämän kelpoon hintaan omakseni, kun käytettyinä valui kalmankatkuisena saatavilleni.

Tätä teosta on tullut sovellettua H.P.L. PA -RPG:n kanssa ja toisin päin. Kirjasen kanssa oli myös helppoa sovittaa Believers -kultti-kauhuelokuvan käyttökelpoisimmat ja kummallisimmat ideat sujuvasti pelipöytään. Tässä siis samalla kertaa suositus sekä pelille että pelikirjalle.


Shadows of Cthulhu ja Believers -leffa sopivat oikein hyvin yhteen. Nam.

PSP:n ja PS2:n Syphon Filter: Black Mirror -pelien jännittävää salaliittojen kansoittamaa agentti- ja vakoilutoimintaroolipeliä tullut pelailtua aika paljon. Tiettyjä ideoita ja ajatuksia tarttunut mukaan. Ja Shadows of Cthulhu teoksella aika sujuvasti tuli pähkäiltyä noita pelipöytään. Tuon pähkäilyn jälkeen oli helppo toteuttaa samoja ideoita Sanctions RPG:n karussa ja kamalan kammottavassa maailmassa ko. pelin omalla systeemillä. Suositus myös noille peleille sekä lähdemateriaaleina että pelikokemusten vuoksi.

Lisäjatkoa seikkailu- ja roolipeliturinoille puskee tajuntaan seuraavassa osassa... Siihen asti: hyviä painajaisia!

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Kotona leppäämässä tuaas

Kalevala: the Tale of Sampo -lautapeli on erittäin mielenkiintoinen