Monenlaista seikkailu- ja roolipelaamista on maailma pullollaan

 Tämä teksti silmäis edessä on osa jatkumoa. Alkoi tästä. Jatkui täällä ja täällä. Jatkuu lukemassasi tekstissä. Lisäjatkoa putkahtaa esille taatusti. 

Onhan noita monenlaisia seikkailu- ja roolipelejä

Expendables (kuvissa alhaalla ja alempana) on hieman outojen pienimuotoisten pelien valmistajana aikoinaan tunnetuksi tulleen Stellar Gamesin aika tyypillinen julkaisu. Stellar Games julkimoi pelejä, joihin on saatu ahdettua samojen kansien sisään säännöt, maailmaa, seikkailu(j)a, huumoria ja jänniä ideoita. Tämä kaikki saatiin mahdutetuksi suhteellisen pieneen sivumäärään.   Tila-ihmeenä ja ja hinta-laatusuhteeltaan Expendables vertautuu kotimaiseen klassikkoomme Miekkaan ja Magiaan. Kummassakin on paljon hyviä ideoita ja toimiva peli mahdutettu pieneen tilaan ja kohtuulliseen hintaan. Kumpikin roolipelitaiteen teos on kirjoitettu kohtuullisen omintakeisella sävyllä, ryyditettynä kohtuullisen kierteistä huumoria, mutta silti vakavissaan kirjoitettuna rakkaudesta lajiin.

Pöydällä esillä sulassa sovussa muunmuassa Expendables -pöytäroolipeli. Vieressä Adam's Venture: Chronicles, joka on rooliseikkailupeli PS3 konsolille. 

Expendablesia voisi kuvailla kertomalla sen olevan lopputulos, jos risteyttäisi Traveller RPG:n, Bughunters RPG:n, Paranoia RPG:n, sotkisi mukaan pikkuruisen Shadowrunia, lisäisi soppaan sattumiksi omia ideoita, ja ahtaisi tämän kaiken muutaman kymmenennen sivun vihkoseen. Kyseessä on siis kohtuullisen omintakeinen tieteisfiktio-peli ryyditettynä sekä tutkimisella että seikkailemisella. Aineksia pelistä löytyy sekä vakavissaan että vähemmän vakavissaan pelaamiseen. 

Adam's Venture: Chronicles (kuvissa ylhäällä ja alhaalla) on julkaistu mm. PS3 -konsolille. Pelin kansilehtisen tyyli on suoraan pulp-lehtisten sivuilta. Pelin graafinen ilme ja animaatioitten tyyli on pulp-lehdyköitten hengessä julkaistujen b-elokuvien tyyliä. 
Mukana on siis myös sakeaa huumoria pulp-kertoimistojen huonnoimmistoa mukaillen. 
Samalla tietty karski rujo äijjjämiäs-huumori on kopioitunut mukaan turhankin paljon lähdemateriaalista. Se sekä ärsyttää ja viihdyttää että kumpaakin samaan aikaan. No, ainakin tunnelma on autenttisen tunkkaisen hönö tältäkin osin. Pelinä Adam's Venture Chronicles on rooliseikkailutoimintapeli, jossa on sekä toimintaa että pulmain ratkontaa. Ei mitään kirkkainta kärkeä genressään, mutta paikoitellen yllättävän kivaa pelattavaa.


OVER THE EDGEn ensimmäinen laitos, Expendables, Mysteerijengi -nuorisoromaani, ja muuta jännää nostettuna kissina pöydälle. Mau ja mour!

Over the Edge on mukana syystäkin tässä joukossa. Onhan siinä pulpia, seikkailua, vaaraa, pulman ratkontaa, toimintaa, tutkimista, etsimistä, tutkimusmatkailua, vinoa huumoria, ja vaikka mitä samassa kuoressa. Eikä se häpeile ollenkaan olla kummallinen, vapauksia ottava ja valtavirrasta poikkeava. Lisäksi sen pelaaminen on vallan jännittävää ja jännää puuhaa. Etenkin hyvässä porukassa, joka uskaltaa heittäytyä täysillä pelin muukalaisteknologian ja salaliittojen kansoittamaan maailmaan, jossa ei aina voi ihan olla varma onko hengissä, kuollut, hereillä vaiko unessa. Mainion mukava koko perheen peli. Tirsk.

Lisäjatkoa pukkaa seuraavassa osassa...

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Kotona leppäämässä tuaas

Kalevala: the Tale of Sampo -lautapeli on erittäin mielenkiintoinen