Seikkaillaan jäälautoilla pingwiineillä, ja muuta monenlaista seikkailu- ja roolipelaamista

Villiä pingwiinihommailua

Silmäis alla levittäytyvä teksti on osa paljon suurempaa kokonaisuutta, joka aikoinaan alkoi tästä. Jatkui täällätäällä ja täällä. Jatkui yhä vain täällä ja täälläkin. Sama homma jatkui tuolla ja tuollatuolla ja tuollakinLisäjatkot ovat jo pingwiinineuvoston pohdinnan allaKaakattelut ovat myös rönsyilleet jo muillekin jäälautoille, jotka etsikööt he, jotka ovat riittävän innokkaalla kalastelutuulella. 


PingWin -pöytäpeli on ollut esillä blogissani aiemminkin, mutta enemmänkin sivulauseessa. Magic Hillistähän tuli aiemmin todettua: "Pelin graafisessa velmussa ilmeessä ja yksinkertaisen tehokkaassa taktikointimahdollisuudessa on jotain kovasti samaa kuin PingWin -pöytäpelissä." Tällä kertaa PingWin saa kunniakkaan roolin olla bloggauksessani pääasiana eikä vaatimattomasti sivuroolin asemassa. 


PingWin on näennaisen yksinkertainen peli, jossa voi loppujen lopuksi taktikoida hyvinkin paljon. Perusidea on saada syötyä mahdollisimman paljon kalaa omalla pingviiniporukalla, ja olla suurimman kalansaaliin saanut pingviiniporukka. 


Jännä käänne pelissä tulee siitä, että jäälautat ovat katoavia. Lautat mille on astunut ja mistä on saanut kalat, uppoavat kun niiltä liikkuu pois. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että tila liikkua hupenee pelin edetessä, kunnes loppuu kokonaan.


Lauttojen häviäminen yhdistettynä siihen että pelin pingut eivät voi kulkea lautalta toiselle vinoittain eivätkä hyppiä yli tyhjien kohtien, tekee etenemisestä yllättävän hankalaa. Näin ollen omien pingviinien alkupaikat ja liikkumiset sieltä pois muuttuvat hyvinkin merkitykselliseksi.


Tosin, jos ei kauheasti haluava vaivata linnunaivojaan, onnistuu pelaaminen vallan hyvin ihan kummemmitta miettimättä. Sen kun liikkuu sinne minne nokka näyttää ja missä on fisuja. Parhaimmillaan hyvällä tuurilla, jopa pelin voittaminen voi olla ranteet löysällä -metodilla mahdollista.


Tykkäänkin pelistä kovasti, koska sitä voi pelata hyvinkin taktisesti, jopa diplomaattisesti, taikka ihan fiilispohjalta hassutellen. Kaikilla kolmella, ja varmaan muillakin tavoilla, pelaaminen on mielettömän rentoa ja hauskaa.

Meiningin viimeistelee nappuloitten, jäälauttojen ja pakkauksen hilpeän lupsakka ja ilmeikäs, mutta silti olennaisessa pysyvän simppeli design. Myös sääntötekstin tietty rentous saa plussaa. Erittäin suositeltava peli!

*Sekalainen tarinointi seikkailu- ja roolipeleistä jatkuu seuraavissa tulevissa osissa heti kun kalasaalis on jaettu pingviinien kesken*

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas