Kävijälaskuri

tiistai 10. toukokuuta 2016

Aappena se kirjoitteleepi tuaas niitä ja näitä ;)

Kuten varmaankin tarkkaavaisimmat marakatit ovat huomanneet, viimekertaisesta blögäleestäni on vierähtänyt reilun viikon verran aikaa. Ei mielestäni mikään ikuisuus, mutta kiihkeässä "kaikki heti nyt"-henkisessä verkkoelämässä tuo voi olla pitkäkin aika. Senkin uhalla, että kaikki minua innostuksen kiilto silmissään lukevat lukijat ovat unohtaneet minut tyystin, en aio vääntää blogiini jatkossakaan väkisin, jos tekstiä ei luontevasti synny tai sen kirjoittamiseen ei yksinkertaisesti liikene tarpeeksi aikaa.

Aappenamamma se Pieksämäellä virnuilemassa ;-)

Viimeviikon muaanantaina 02.05. kotona jumppailemisen lisäksi kävin kaapunnilla liikkumassa ja asioita hoitamassa, ja tapasin voimaprinsessan keskustassa, josta kuljimme yhdessä kohti kuntosalia, jossa treenasimme Tiim Aappenan Petri "Peppe" Kotleettiatleettibadin ja muitten mukavien salituttujen kanssa. Tsemppailin sekä Peppeä että voimaprinsessaa treeneissään ja treenailin itsekin. Jalkaprässissä touhusin kivan kevyttä jumppaa, mennen johonkin 90 kg asti. Tuli käpyteltyä juoksumatolla ja pyöräiltyä juoksupyörällä. Vastuskumeja, käsipainoja, taljoja. Kaikkein hienointa oli koutsata voimaprinsessaa ja nähdä hänen tekemisissään riemu. On se mukavaa jumpata immeisen kanssa, josta salilla käyminen on aidosti kivaa, kiinnostavaa ja mukavaa.

SM-kultamitalisti ja SM-hopeamitalisti se virnuileepi Tsompi-Onen kanssa ;-)


Tiistaina 3.5. hyvien yöunien jäläkeen kävelin postiin hakemaan (joku 2 km per siivu) paketissa itelleni SM-kultamitalin ja palkintoheraa. Sitten kävelin kotio ja kottoo, maisteltuani protskuu, kävelin yli 3 km hammashoitolaan suuhygienistin ajalle. Suuhygienisti putsaili hampaita ja katteli niitten tilloo... Laitettiin sit miut jonoon (mennee syksyyn) ihanalle hammaslääkäri Alejandrolle ja akuuttiaika maanantaille... Jo tässä vaiheessa hyötyliikuntakävelykilometrejä oli kertynyt yli 10 km.Mutta kuten ostoskanavalla sanottaisiin: "Eikä tässä vielä kaikki!" ;)

Tsompi-One kastelee niin puutarhassa kuin hautuumaallakin ;-)


Koska oli mukavan viileät kelit (heh), niin tuli sitten käveltyä oikein huolella lisää ja niinhän siinä sitten kävi, että tiistaina 03.05. kävelin sit öbaut 24-25 km maita ja mantuja hyötyliikuntana... plus tietenkin mitä kämpän sisällä, Prisman sisällä tuli käveltyä. Haudoille hain kukkia vanhimman skidin kanssa ja vietiin sitten haudoille. Hautojen kitkeminen ja kukkien laittaminen kun on kanssa hyvää hyötyliikuntaa. Kun ollut kuumaakin, niin kyl em. toiminta hikiliikunnasta kävi. Harvinaisen helppo oli skidi saada suihkuun ja goisimaan ;-)

Onko se hautojen kummitus vaiko Tsompi-One? ;-9


Keskiviikkona 4.5. oli melkoinen töttöröö ja tättärää päivä, joka ei mennyt ihan suunnitelmieni mukaan mutta joskus tarvihee olla niitä kohelluspäiviäkin, niin osaa arvostaa niitä päiviä, kun hommat menevät sujuvasti. Ja sujuihan sinänsä asiat ihan jees siltä osin kun sujui. Tuli käveltyä, hölkättyä ja hieman juostuakin. Nähtyä tuttuja ja touhuttua salillakin. Jotain jumppailin, taljojen kanssa touhusin, ja muita tsemppailin, ei ole siinä mitteen järin ihmeellistä kerrottavaa. Torstaina 5.5. oli kuuma kuin uunissa.... huhhahei... Tulipa silti ulkona käveltyä kymmenkunta kilsaa. Muutenkin ol monipuolinen, mielenkiintoinen naurun ja riemun täyteinen päivä. Torstaina jaksoin myöskin pakata kasseja viikonloppuiseen reissuun.

Scissor Sisterillä aappena intoilee uudesta tukastaan -jei! ;-)


Perjantaina 6.5. kävin kampaajalla Scissor Sisterin Elina Viitasella hankkimassa hivukseni paremmin ruodussa pysyvämpään julkiasuun. Kampaamosta jolkottelin kotio syömään ja ottamaan kassit mukaani. Siirryin kassien kera kuntosalille, jossa touhusin kuntopyörällä, taljoilla ja muuten vain jumppailin. Sitten koitti aika painua salilta kohti kauppaloita ja kauppaloitten kautta kohti raiteita ja raiteitten äärellä junaan, joka jolkotteli ja kolkutteli Pieksämäelle raiteita pitkin. Pieksämäellä saikin sitten lökötellä ja kökötellä, sillä tavallisestikin odotusta olisi tullut 50 min ja nyt juna oli myöhässä yli puolitoista tuntia.... Vihdoinkin Mikkelissä raahustimme punnituspaikalle ja kun pääsin vihdoin vaa'alle, vaaka näytti 101,9 kg muistaakseni. Super Heavy Weight sarjani onpi siis. Punnituspaikalta siirryimme hotellille, josta kauppaan. Iltapalan jälkeen goisimaan. Krooh ja pyyh!

Aappena se onpi stereona lavalla: vasemmalla livenä ja oikealla valkokankaalla ;-)


Lauantaina 07.05. ol Mikkelissä FPOn EQ Sm, jonka yhteydessä ol kansallinen RAWpenkkipunnerruskilpa, jossa kisasin. Oli Mikaelin konserttisalissa melkoisen hulppeat puitteet. Pukkarit suihkuineen ja iso katsomo. Ravintolakin oli. Lämmittelyalue oli turhankin ahdas, mutta kaikki nyt vaan ei voi olla täyellistä ja on sitä ahtaammassakin lämppäykset tehty. Silarukovin vastuskumeja käytin jumppaamiseen ja HC-Gymin Slingshotia lämmittelyssä olkapäitten suojana.

Aappenan eka nosto, jossa 80 kg kiloa kuluki kommeesti ja heleposti


Hyvin sain lämmöt päälle ja sain tehtyä suht. koht. helposti nostoja. Ei ollut tällä kertaa ketään nostamassa, niin otin ite telineistä sekä lämmittelyissä että kisoissa.  Nousi ekalla nostolla 80 kg ja toisella 82,5 kg hyväksytysti. Kolmannessa nostossa 85 kg:ssa rinnalta puskiessa ylös, iski vasempaan olkavarteen kipu, kun miun olkanivel vaivannut, niin en puskenut kipua vasten, joten hyytyi öbaut puoliväliin. Ja saikin hyytyä. En mie ala välikisoissa repimään kouraani rikki kipua vasten, kun ei sellaisessa ole mitteen järkiä. Kisoja kyllä tulloo ja mänöö. Ehtii sitä nostella sen 85b kg myöhemminkin. Nostetaan sitten vaik EM-kisoissa kesäkuussa se 85 kg. Nou hätä, nou worriis

Komiasti kuluki Aappenalta 82,5 kg ja järjestäjä-juontajakin se HC-paita piäällään kahtelloo aappenan urheilusuoritusta ;-)

Nostin käsittääkseni meistä naisnostajista kaikkein eniten rautaa hyväksytysti, mutta koska olen myös se raskain elläin meistä noissa kisoissa, niin olin pisteissä toiseksi viimeinen. Omassa superraskaassa sarjassa ainoana ja parhaimpana kilpailijana olin tietenkin superraskaan paras naispenkkaaja, mutta eipä siitä mitteen palkintoja tai lappuloita hellinnyt. Ja se on ihan ookoo, sillä eiköhän ne kahden viikon välein saadut SM-kulta ja SM-hopea ole ihan kova sana, ettei tässä muuta muaallista kimallusta kaevatakaan ;-)

Liikkuuko rauta kun sitä liikutetaan? Liikkuuhan se, mutta 85 kg jäi nyt matkalle tällä kertaa ja saikin jiäädä... kyä se kisoissakin vielä nostetaan :-)


Tapahtumassa oli kunnon dj:t, juontajalla ol lystit jutut, ol hienot skriinit ja kaikkee. Ol ilo kilpailla. KIITOS järjestäjille tällee bloginikin kautta! Palkintoseremoniakin oli kivaa katsottavaa ja katseltavaa ja terkkui ja onnitteluita kaikille kisassa pärjänneille! :-)  Mikkelissä ol kauhian ihuna liikkua iltasella lauantaina pitkin kaapunnia ja hotelliuaamiainen ol hyvvee sunnuntainakin, äitienpäivänä ol sitten ekstraherkkua äideille tarjolla. Äidin kanssa toivottelimme puhelimitse toisillemme hyvvee äitienpäevvee ja myö aappenaperheen vanhemmat toivottelimme toisillemme hyvvee vanhempainpäevvee. Sunnuntaina sitten 8.5. kaikessa rauhassa kaupungilla liikkumista ja junalla kotio. Kotona kassien purkamista, syömistä ja nukkumaan.

Aappena hotellilla Mikkelissä


Maanantaina 09.05. Aappena kävi hampilekurissa. Kaksi paekkoo onpi ny suukissa ja päviän vietin enimmäkseen ollen poski turvoksissa kuolaava idiootti... Ois tarvinnu jonkin tulkin, että ois saanu selevee ees omasta puhheestaan. Hammaslekurin jäläkeen huvikseni kävelin, juoksin ja hölkkäsin... ja tietenkin myös hyötyliikuntaa... ja sit olin kuntosalilla jtn klo 16-18:45, johan siinä jumppaa olikin. Jalkaprässissä tein kahdentoista sarjaa pitkälle yli satasen, sit siirryin 8 ja 5 sarjoihin. Kolmosiin siirryin vasta yli 200 kg mennessä ja lopuksi tein kolmoset 280 kg:lla. 290 kg:n kohdalla iski epäluottamus omiin voimiin ja hengitys meni sekaisin ja se ei sit kulkenut, eikä niin väliäkään, kun tuo 280 kg:lla piiitkän pyramidin huipulla on vallan kova saa jalkaprässissä.


Mitähän tuossa miettii aappena... mitä lie... pannaania varmaan ;-)

Lisäksi salilla touhusin esim. venyttelyitä, reisiä, hämmereitä ja hauiskääntöjä 10 ja 12,5 kg käsipainoilla seisaaltaan ja 15 kg käsipainoilla haukkarikääntöö istualtaan, ala- ja ylätaljaa... voimapalloja pomputtelin.. vastuskumeilla taas touhusin... ja kaikenlaista mukavaa. Kiva päivä. Jotkut lötköö näil keleillä, mie en :-)

Tännään tiistaina 10.5. Aappena kävi urheiluhierojalla. Teki oikkeen höpöö se käsittely. Puhuttiin urheilusta, liikunnasta, kuntoilusta, treenaamisesta ja jumppaamisesta. Myöskin sumopainista. Rentouttavaa jo itsessään. Oli lystiä! Nyt sit hieman jomottaa. Kuuluu asiaan. Huomenna ke 11.5. kuntosalille taas touhuamaan. Innokasta meininkiä muillekin immeisille ja aappenoille! T. Krisse Tuominen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti