Kävijälaskuri

perjantai 20. toukokuuta 2016

Uudet vanhat tuulet puhaltaa niin että huiku käy

Viimeiset pari blogautustani ovat tuntuneet mukavilta tehdä. Eivät välttämättä aihepiirien miellyttävyyden vuoksi (päinvastoin!), vaan sen takia että olen kokenut kirjoittavani nimenomaan OMAA blogiani OMILLA EHDOILLANI. Nyt on ihan uusi alkuinnostuksenkaltainen puhti bloggaamiseen, kun taas kerran kirjoitan ihan vain siitä ja kuin ite halluun ja siten kuin koen. Mukavaa ollut myös huomata, että kävijävirrat eivät ehtyneet tästä ratkaisusta. Ja niinhän se on itselläkin, että mieluummin luen sydänverellä kirjoitettuja tekstejä kuin peruskaavalla kokoon rutinoituneesti kursittuja kyhäelmiä, jotka on tehty sen vuoksi että tarttee tehä eikä sen vuoksi, että on halunnut sanoa ja ilmaista jotain.

Viksu Vaffa Orankimamma, Cisse ja Alppu samassa kuvassa :)


Torstaina 12.5. tuli käytyä kävellen kaupoilla, jo(i)sta tuli hyvät hyötykävelyt kaupoille ja kauppojen sisällä. Nyt on alennuksesta ostettua tauriinia, kreatiinia ja Fastin Rushia yms. ja hallussa myös Vetokumit & Ketjut treenimanuaali -kirja ;) Liikuttua tuli myös aappenoitten kotisalilla. Tehtiin vastuskumijumppaa voimaprinsessan kanssa ja koutsasin häntä lisää
penkkaamiseen. Vanhempi sisaruksensa innostui myös vastuskumipenkkaamisesta ja ite tein sitä kuntouttavana ja vallan mielenkiintoista puuhaahan se on. Huomenna voimaprinsessan kanssa taas ihan kuntosalille voimanostohommiin. Oli loppujen lopuksi hyvä päivä.

Huba Haba Huba! :)


Perjantaina 13.5. oli oikein isolla kädellä hyvän huumorin päivä. Tasokasta kaikin puolin. Tuli räkätettyä aamusta iltaan ja oli ehkä elämäni hauskimpia päiviä. Sitä se on, kun sitä treenaa oikein plaadukkaan huumorin omaavassa treenisakissa ja lasten kanssa, ja muuten vaan pittee kivvoo liikunnan riemujen muaailmassa. Tuli käytyä iltapäivällä Ratinan stadionin kuntosalilla ja illalla Steel Body -kuntosalilla. Steel Body oli miusta harvinaisen mukava sali. Oltiin siellä lasten kanssa. Hauskaa oli.  Ei siis todellakaan ollut mikään epäonnen päivä, tuokaan perjantai kolmastoista.

Cisse, Alppu, Remu ja Krisse ;-) Melkoisia orankutankkeja kaikki tyynni :)


Päivällä Ratinassa tein alkulämmittelynä touhuiluja puolapuitten ja tasapainolautojen äärellä. Kuntopyörääkin tuli poljettua. Vatsarutistuksia touhuttua. Reiden sisentäjää ja loitontajaa. Ala- ja ylätaljoja erilaisilla tangoilla. Alataljasoutua. Ylätaljavetoa. Horisontaalista jalkaprässiä. Kivaa oli!

The Jacket, the bass, the player ;-)


Steel Bodylla lasten kanssa käytiin tutustumassa saliin. Aikaa meni enemmän lasten perään kattomiseen, opastamiseen, ohjaamiseen, koutsaamiseen yms. kuin oman treenin tekemiseen, mutten silti ollut salilla vain pyörimässä ja nenää kaivelemassa, vaan kyä siinä ihan iltajumppoo itelle siunaantui. Kun lapset touhusivat juoksumattojen kimpussa, mie kuntopyöräilin ja myöhemmin kävelin, hölkkäsin ja juoksin juoksumatoilla. Voimaprinsessaa koutsasin penkkauksessa, opastin lapsia taljoissa ja alataljasoudussa, ja tein niitä itekin. Hieman tuli kyykkyäkin touhuttua skidin kanssa. Ylätaljaa tuli myös tehtyä. Katteltiin salia ja tutustuttiin sen eri osastoihin. Useampi penkki, vinopenkki, monenlaisia painoja. Kyykkyhäkkiä ja kyykkytelinettä. Ilmapaineella käytettävä jalkaprässi vaikutti olevan lapsista kiva juttu. Muutenkin todettiin, että oli oikein mukava, siisti ja viihtyisä sali. Vastaanottovirkailija tms. ansaitsee myös erityismaininnan! Hauska iloluonteinen persoonallinen immeinen, joka luo hyvvee henkeä salille! Ennen kotio lähtöö, ostin skideille haluamansa patukat. Ite en kauheemmin käytä patukoita, proteiinipatukoita yms., niin en sellaista harrastanut nytkään.

Oranki villinä rokkaamassa Vapriikissa kuin korilla :)


Lauantaina 14.5. tuli oltua aamu ja päivä lähinnä vain ollakseen. Illalla jalkauduimme yöelämään hararstamaan sivistystä. Museoitten yössä oli mielenkiintoista. Vapriikissa oli hyvää luentoa ja Hurriganes-näyttelyä oli kiva tutkailla, kun ei ollut kammottava avajaisruuhka. Ohjelmana oli Vapriikissa lisäksi esim. pubivisa. Silloin kun huomaa että tietää kaikki vastaukset tietovisassa kun aihepiirinä yleistieto, Hurriganes ja Pahakasika, tulee semisti nörtti olo. Sitten tulee harmitus kun ei osallistunut siihen visaan vaan oli kuunteluoppaana. No, en kyä ois halunnutkaan voittaa mitteen. Rääsää nurkat viäärillään.... Käytiin kyllä muissakin museoissa, nautiskelemassa mielenkiintoisista maalauksista. Ja käveltiin kauniissa yössä museoreissulta kotio. Nautin kovasti.

Yöllä museossa hiippailee aappena :)


Sunnuntaina 15.5. aappena pohti, että meinisikö sitä salille vaiko ei. Itselleen ominaiseen tyyliin päätti, että orankimamma se ei meinaa, vaan menee ja tekee, eli tuumasta toimeen -> menee salille. ;) Eihän se ollutkaan kuin viikon kuudes treenikerta :) Tuli tosiaan käytyy taas Steel Body Tampereella reenimässä jälleen, ja oikein useamman tunnin verran. Kiva paikka. Suosittelen.  

Eipi ole kuva kuvattu TeräsKeholassa, mutta laitanpa habahubailun tähän kuitennii kvitukseksi


Nyt ei ollut skidilöitä mukana, mutta hani tuli rohkeasti mukkaan kanssani salille ajan kanssa tutustumaan. Ny oli palajon pitempi treeni (3-4 h) ja ku skidit ei ollu ny mukana niin pysty keskittyyn ihan täysin ommoon treeniin täysin sydämin. Tuli oltua jälleen enimmäkseen Steel Bodyn naisten salilla ja tuntui jälleen miellyttävältä, kun ei ollut persiissä eikä tisseissä kenenkään tui'otukset, eikä kuulunut kommentteja omasta kropasta tai tekemisestä. Sai vaan olla ja treenata kaikessa rauhassa. Vallan mukavaa ja miellyttävää.


Sun is shining, mama orangutang is happy


Tein ihan alkulämmittelyt (kuntopyörää ja juoksumattoa) naistenpuolella myös. Tulipa taas todettua, että 6 km/h jossa ei tartte hölkätä, vaan se sujuu väsyneilläkin koivilla kevyenä kävelynä. Tuli tehtyä hiit-intervallia juoksumatolla ja vauhtia ja 15 km/h juoksuakin tuli tehtyä, eikä iskenyt ees hengästyminen. Penkkasin naistentangolla ihan kuntouttavassa mielessä ja tekniikkatreeninä. Tein myös tekniikkatreeniä kyykyssä pelkällä tangolla. Tätäkin siis myös ihan kuntouttavassa mielessä. Käsipainoilla tuli tehtyä 8-18,5 kg:lla hämmereitä, pystypunnerruksia, yms. sekä istualtaan että seisaaltaan. Tuli myös tehtyä käsipainoilla punnerrusta ja vinopunnerrusta. Tuli touhuttua ala- ja ylätaljoja, ylätaljavetoa, alataljasoutua. Rintaa vasten tuettua soutua tuli tehtyä intohimolla usiampaan kertaan. Tuli tehtyä ylöstempaisua yms. painonnostoliikkeitä. Pumppia eripainoisilla tangoilla seisaaltaan. Apinaroikkoja. Tuota ja paljon muutakin.


Habatiti HubaHabaneeros ;)


Maanantaina 16.5. jumppasin taas kahdella eri salilla ja vois siis peräti sannoo, että jumppoon aeka ahkeraan. Niinhän se onpi nyt. Ja kun treenaa eri paikoissa ja eri immeisten seurassa ja on erilaisia treenejä ja vaihtelua, niin homma pyssyy mielekkäänä. Aika aikaa kutakin ja vaihtelu teköö hyvvee.
Keskipäivällä tuli tehtyä jalkaprässiä (260 kg pyramidin huipulla 15 tstoa), laitteilla reisille runtua,  ylätaljavetoa, altaljasoutua, keppijumppaa, tasapainoharjoitteita, ylä- ja alataljoja, käsipainoilla kaikenlaista.

Horisentaalisessa jalkaprässissä naatiskelemassa :)


Loppuiltapäivästä ja illalla kävin taas Petrin kanssa pitämässä salilla hauskaa ja oli siellä hanikin. Juoksumattoa, kuntopyörää, jalkaprässillä 15 tstoa alkaen 35 kg:sta ja jatkuen 15 tston sarjoina reilusti yli satasen. 8-5 tstoja tein kahdensadan kilon jälkeen. Lopuksi tein 280 kg:lla ykkösen. Scott-penkillä tuli tehtyä habaa, seisaaltaan 20-40 kg:lla tuli tehtyä myös habaa, käsipainoilla jumppailin kaikenlaista kivaa, tuli käytettyä vastuskumeja monenlaisiin harjoitteisiin, tein myös jumppaa crosstrainerilla, ja lopuksi tein joogaa-, meditaatiota ja keppijumppaa.

On se tiää mukava laitos tämä.. kelepaes kyydit varmaan tässä siullekin? ;)


Tiistaina 17.5. oli vähän lötkön pötkön päevä. "Mitteen en tee, jos ei satu huvittammaan"-teemalla kulutin laadukkaasti päivää. Tiistaina nukuin, torkuin, lepäsin, makasin, söin, kävin peräti urheilukaupas hakeen hanin kans pilatesrullaa yms., ja sitten lötköilin lissee... Oli se vaan rankka se tiistaipäivä :)

Kauhian uuvuttavaa tätä leppäily :)


Ke 18.5.  totesin yhdenaikoihin yöllä, että valoisuus sekoittanut näemma sisäistä kelloa kö herreillä oon, vaikka sitä en todellakaan ylleensä tähän aekoon oo. Ti-ke yö män yhen jäläkeen nukahtamiseen, nelejän aekoihin herräämiseen... ennen kuutta nukahtamiseen, seiskan aikoihin uuelleen herräämisseen... seiskan jälkeen uuelleen nukahtamiseen ja sittenpä heräsin uuelleen kymmenen jälkeen ja siinä todella oli tavoitetta että koitti pyssyy suurin piirtein herreillä loppupäivän... Ohjelmassa oli mm. kuntosalille menoa, ruuoanhakureissua, frendien moikkaamista, urheiluhierojalle menoo, arkista tiskien ja pyykkien hoitamista ja hanin kanssa pusuttelua. 

Voe että kö se allaalta ylläälle kuvakuluma suaap kaek immeiset näytteen niin kommeilta ja kauniilta :)


Keskiviikkona salilla alkulämmittelyn jälkeen lattiapenkkasin kaikessa rauhassa kevyillä painoilla (suurin oli 45 kg) kuntouttavassa mielessä. Tein myös penkkipunnerruksen apuliikkeitä käsipainoilla ja taljoilla. Jalkaprässiä ja reisiä laitteilla. Sisäreisien sisennysliikkeessä tein keskipitkän pyramidin 15 tstoilla, jonka huipulla tein 15 tston 81,72 kg:lla. Että ei miulla ne reidet ehkä kaikkein heikoimmat ole ;-) Vattarutistuksia tuli touhuttua ja puolapuilla kiipeiltyä yms. Lisäksi taas kerran hyötyliikuntaa ja illalla liikuntahierojan helläkätiseen käsittelyyn.


Mukavata jumppoo 8-)Torstaina 19.5. oli miulla lötkispötkispäevä. Pakollisia hommailuja hommailin ja imuroin, mutta muuten en kauheesti tehnynnä. Täysin ilman vastuskumeja, venyttelyittä ja jumppaa en ollut torstainakaan. Mutta tosiaannii päivä meni enemmänkin lepäillessä kuin touhutessa mitään fyysistä.

Tännään  pe 20.05. pittees (kirjoitettaessa klo 01:40) nukkua, herätä, hoitaa hoidettavia asioita, käydä alkuiltapäivästä salilla ja illalla tekemässä kevyttä treeniä voimaprinsessan kanssa. Lauantaina 21.05. klo 13 on Nääshallissa Tampereella Nääshallin penkkikarhujen kisa, johonka tarkoitus osallistua. La ja su myös Vegfest. Vegfest siis onpi koko perheen monipuolinen ja mielenkiintoinen festivaali, jossa on helppo käydä tutustumassa kasvissyöntiin vaikkapa maistiaisten muodossa :-) Nähtäillään toivottavasti sekä Nääshallin penkkikarhujen kisassa että Vegfestissä! Riemuisaa kevättä toivottaen, Krisse Tuominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti