Kävijälaskuri

maanantai 30. toukokuuta 2016

Se on ohi nyt!

Edellisestä bloggauksestani on peräti kymmenen päivää, joten on tässä todellakin tullut tehtyä, touhuttua, elettyä, koettua, jne. sitten viimekertaisen blögäytykseni. Kevät on käytännössä ohi ja nyt on kesä täällä. Näin ollen kevään kisat ovat takana ja enempää ei vuonna 2016 tule -jei! Kevään hirmuinen kisaputki ja melkoinen prässi ja puristus on nyt kunnialla takana ja selätettynä! Edessä häämöttää kesän ensimmäinen ja mahdollisesti peräti ainoa urheilukilpailu mihin osallistun enää tänä kesänä, mutta on se sitten myös suuri ja valtava kisa. Ei enempää eikä vähempää kuin GPC-liiton EM-kilpailut, joissa olen RAWpenkkipunnertamassa naisten avoimessa.  Noitten kisojen jälkeen olenkin sitten ajatellut ansaitusti nk. vetää lonkkaa ihan huolella, ainakin viikon tai pari.

Metal Nutrition Weekendistä otevoimakisoista voittamani paita ja pirtsakka habanerobullistus!


Kesä- enkä heinäkuussa en ajatellut kisata. Elokuussa saatan mahdollisesti kisata sitten kerran pari, mutta näillä näkymin syyskuussa ei ole kisoja, ja loppuvuodesta ennen joulukuisia FPOn Tatu Avola Memorial -kisoja ei mitään tarkempaa tietoa kisailuistani. Eli näillä näkymin kesä menee lomaillessa, peruskautta yms. jumppaillessa ja syksyn kisoihin valmistautuessa ja syksyllä ehtii ladata akkuja loppuvuoden vähäisiä kisoja varten. Kuulostaa vallan ideaalilta tämän koko kevään kiivaan paahtamisen jälkeen.

Treenien tuiskinnassa napattu kuva, jossa aappenalla hiki :)


Kun nyt katsoo taaksepäin niin onhan tuo ollut melkoista menoa ja meininkiä! Huimat 7 rawpenkkikilpailua, yksi voimanostokilpailu ja kaksi otevoimakilpailua, eli yhteensä 10 kilpailua tammikuun 30. - toukokuun 21. päivän välillä!! Ja noissa kilpailuissa tuli mm. RAWpenkkauksessa SM-kulta ja voimanostossa SM-hopea ja tulipa voitettua myös sekä pari otevoimakisaa ja Nääshallin penkkikarhujen kisat myös. Eli ei ollenkaan huonosti mennyt kevät, etenkään huomioonottaen sen että koko ajan olen kuntouttanut itseäni, sairastellut välillä ja tietyt vanhojen vaivojen kivut aktivoituneet. Eli että nuo voitot on vielä saatu siis melkoisella sisulla, voimalla, tahdolla ja taidollakin.

Aappena, aappenoita ja aappenan kisadiplomeita :)


Väkisinkin herää kysymys, että kun tässä monelta osin kuntoutunut ja vahvistunut ja taidotkin tulleet paremmiksi, niin jos vaikka tässä pysyisi terveenä, niin ties kuinka hyvin sitä voisikaan pärjätä sitten kun tekee pienemmällä tahdilla, paremmalla vireellä ja kenties vaikka paremmalla taidollakin. Mie kö oon siitä hassu aappena, etten halua jumiutua yhteen tyyliin vaan tarkkailen heikkouksiani ja vahvuuksiani ja opettelen erilaisia penkkaustyylejä ja tekniikoita. Myöskin ikuinen raakapenkkaaja on opetellut käyttämään vyötä, rannesiteitä, polvisiteitä ja tutustunut erilaisiin penkkaus-, urheilu- ja voimanostokenkiin. Olen opetellut myös erinäisiä lajinomaisia palauttavia ja kuntouttavia harjoitteita vastus- ja vetokumeilla, slingshoteilla yms. Ja olen pikkuhiljaa viimeloppuvuoden ja tämän vuoden aikana opetellut erilaisten slingshotien avulla nk. varustenostamista. Ajatuksena kun siirtyä ainakin loppuvuonna edes osaan kisoihin penkkaamaan penkkipaidalla ja tai slingshotilla. Että tässähän sitä onkin vannoutuneella raakanostajalla opettelua penkkipaitojen ja tukevien trikoitten yms. kanssa. Oppia ikä kaikki.

Voi kauheet, ku salil tuli hikiki ;)


Vaikka suunnitelmissa onkin siirtyä syksyn/loppuvuoden aikana varustepenkkaamisen/varustevoimanoston pariin, niin en aio jättää RAWvoimanostoa enkä RAWpenkkipunnerrusta. Olen ollut kakarasta ja teini-iästä sen verran vahvasti ja vannoutuneesti RAWnostaja, että olen tullut tietoiseksi rannesiteitten ja polvisiteitten olemassaolosta vasta viimevuosina ja vasta viime vuonna minulle selvisi, että siteitä saa käyttää ainakin osan liittojen osassa RAWkilpailuja, tietyin rajoituksin. Olen myöskin aina pitänyt pukunostamista ihan pelleilynä, mutta kun olen tutustunut varustenostamisen maailmaan ja käsittänyt miten eri välineitä käytetään, niin olen alkanut arvostaa heitä, jotka taitavat välineitten käytön salat.

Mie, papa ja dogi :)

On tullut  halu kokeilla sitä millaista olisi edes vaihteluksi välillä penkata, kyykätä ja mavettaa varusteilla. Varusteitakin on paljon erityyppisiä, tasoisia ja vahvuisia eri valmistajilla että tuossa osastossa on varmasti loppuelämäksi tutustumista ja opetelemista ja koska haluan kokeilla monenlaisia asioita itselleni tutuissakin lajeissa ja suoritteissa, aion todellakin hankkia penkkipaidan tahi -paitoja ja pikkuhiljaa myös maveen ja kyykkyyn varustenostovälineistöä ja siirtyä varustepenkin lisäksi välillä mavettamaan ja kyykkäämäänkin varusteilla... Mutta nyt siis olen vasta pitkän tien alussa ja aion ensiviikolla vasta käydä tutulla sovittamassa penkkipaitoja ja yrittää oppia käyttämään niitä. Tästä varmaan löytyy raportoitavaa vielä vuosiksi kun kiroilen treenatessa ja kisatessa sitä kuinka varustenostaminen on niin erilaista kuin raakanostaminen ;)  OIKEEN HYVVEE JA ILLOISTA KESÄNALKUA KAIKILLE IMMEISILLE JA ELLÄEMILLE! :) T. Krisse Tuominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti