Kävijälaskuri

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Mittee se aappena oikkeen tilittää?


WARNING! THIS BITCH BITES   eli tällä kertaa aappena on kirjoittanut bloggauksen, joka EI ole hattaranmakuinen eikä höpsismin kyllästämä. Jos ajattelemaan herättelevä teksti, joka tosiaan saattaa aktivoida paria aivosoluasi, loukkaa sinua olemassaolollaan, älä jatka sanaakaan pitemmälle. Jos haluat tietää mitä miulla on sydämellä ja olet valmis ottamaan miut vastaan kokonaisuutena, ihmisenä, bloggarina, urheilijana, vammaisena, neuroerikoisena ja omanlaisena persoonanani, niin ole hyvä ja lue pitemmälle! Sinua on lämpimästi odotettu saapuvaksi! ;-)


    Voi että kö mie oon niin pirtsakka ja kauhian muodikas ;-)
Eilen bloggasin, mutta bloggaanpa heti perään enkä vasta (yli) viikon päästä, koska juuri nyt halluun ja ehdin kirjoittaa blögälettä. Mie kuitenkin kirjoitan blogia ennen kaikkea itseäni varten omista lähtökohdista omaan tahtiini, ja niin pyrin tekemään jatkossakin mahdollisimman paljon. Toki miun pittee sponsoroituna ja yhteistyökumppanein siunattuna ätleettinä ja blöggärinä tuoda sponsoreitani, yhteistyökumppaneita ja kummankinlaisten tahojen toiveita ottaa huomioon, mutta en todellakaan aio kääntyä kenenkään tahon sokeaksi, kuuroksi ja mielipiteettömäksi mainostorveksi. Mieluummin lopetan bloggaamisen ja tai urheilemisen kuin myyn oman sieluni, oman tyylini ja oman tahtoni muutamasta proteiinipussukasta ja kourallisesta kopeekoita. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, ettenkö ole yhteistyökykyinen ja -haluinen tai ettenkö haluaisi ja toisi esille sponsoreita, vaan juurikin sitä että voin antaa mielellään vastineena lisäravinteista/näkyvyydestä/tuotteista/jne. näkyvyyttä blogissani, vlogissani, ja vaikkapa treenipaidassa, kisapaidassa, sheikkerissä, jne., mutta en aio unohtaa etiikkaani, moraaliani, mielipiteitäni, enkä omia toiveitani, tarpeitani ja identiteettiäni. Eli turhahan miun mitteen fitnessiprinsessaa on vaikka alkaa mainostaa hampaat irveessä dollarit taskussa kun en ole sellainen, mutta esim. jokin voimainaisväline- tai voimanostovälinefirma varmasti saisi mielikuvituksellisen, sanavalmiin ja omalaatuisen persoonallisuuden meikäläisestä ihteään edustamaan, sillä voimanaisurheilu, otevoimailu ja voimanosto ON osa minua ja persoonaani ;-)


Mie oon niin notkee ja niin hot, ja Tsompi-Onekin se on melkein kuvassa ;) HUOM! Etenkin varjo! :)

Tämä attityydinihän näkyy myös siinä, että toki ajoittain kirjaan joitain kilomääriä ja treeneissä/kisoissa tapahtunutta jaksamistani ja kuntoani yms. blogiini, mutta ne ovat merkintöjä itselleni, eivätkä muille. Siksi on varmasti monia asioita, jotka varmasti eri tavalla ilmaistuna aukeaisivat paremmin muille, mutta koska kirjoitan tätä suurelta osin kuin julkista päiväkirjaa jossa joiltain osin huomioin sen julkisuuden (yhtälailla kuin olisi jokin yhteinen iso treenipäiväkirja, jota kaveripiiri voisi lukea) esim. tiettyjen asioitten tiedottamisen ja terkkujen lähettämisen osalta, mutta en koe että miulla on mitään tarvetta tai velvollisuutta selittää itselleni omaa terveyshistoriaani omassa blogissani esim. rakennevikojen osalta, joten en ole noitakaan asioita blogissani käytännössä avannut. Ja sen huomaa joittenkin selittäjä/täsmentäjä/"auttaja"-tyyppien "lukijapalautteesta". "Kiitoksia" vain "neuvostanne" ja "avustanne", mutta niin kauan kun en sitä ole teiltä(kään) pyytänyt, en ole sen tarpeessa. Ja varsinkin heille neuvoksi, jotka mahdollisesti saattavat haluta "neuvomalla" hurmata minut tai jonkun muun bloggarin, niin pakko heti ensikäsittelyyn todeta, että minuun (ja tuskin 99% muistakaan bloggareista) vetoaa ylimielisyys, mansplaning, cripplesplaning yms. ja tilaamattomat "auttavat" "neuvot" aidon keskutelunhalun ja empaattisuuden sijaan.

Melkein mahuttiin kummakki kuvvaan, mutta tissit sentään mahtu melekein, sehän se sitä fitnessilaiffii on ;-)
Ihan mukava toki välillä jutella livenä, somessa, chateissa tai muulla tapaa fanien, diggarien, muuten vaan blogia tai urheilua seuraavien kanssa, kanssakilpailijoitten, heittereitten ja randomien tyyppien kanssa, mutta ihan oikeasti: mie olen aikuinen ihminen, 35 v. vanha ja muutaman kuukauden päästä olen 36 v., ja olen kykenevä tekemään omat miun ommoo elämää koskevat päätökseni ihan itse. Juu, siulle on toiminut joku kyykkyasento, hienoo, ihan mahtavaa, tapu tapu sulle, mutta en aio aplodeja antaen vaihtaa siihen vain ja ainoastaan sen takia että siulle se toimii. Tuskinpa toimisit itekään niin että kehittelisit ja kehittelisit tyyliäsi ja kiertäisit heikkoutesi, vammasi yms. ja pyrkisit saamaan parhaatkin puolet hiottua niin pitkälle kuin kulloinkin pystyt, ja yht'äkkiä hylkäisit kaiken tietotaitosi kyvyistäsi, historiastasi, sairauksistasi, vammoistasi, tekniikoistasi, tavoitteistasi, jne. ja tekisit ihan päinvastoin (plus sulle sopimattomalla ja jopa siulle hengenvaarallisella tyylillä) ja ihan vain sen takia että joku jossain on a) lukenut jonkun artikkelin aiheesta jossain tahi b) kokeillut sitä kerran tai edes sen vuoksi että c) on todennut pitkän harkinnan jälkeen itselleen sopivaksi. Ja tuskinpa varsinkaan toimisit niin jos neuvojana olisi lisäksi henkilö, joka ylipäätään tietää aiheesta kokonaisuudessaan vähemmän, omaa aivan erilaisen historian, kropan, tyylin ja tavoitteet. Niin, miksi ihmeessä mie toimisin niin? Niimpä! En tietenkään toimi niin! Joten seuraavan kerran kö siulla tulloo ihan kauhia tarve päteä miulle tai jollekin muulle bloggarille, niin mitäpä jos jättäisit sen viestin kirjoittamatta? Tää on ihan ilimainen vinkki ja säästää ihan varmasti kaikkien osapuolien aikaa ja hermoja ihan hitokseen ;-)

Häikäisevä valoilmiö taivaalla ja ihan kauhian karmian tihkuvaa eroottisuutta rintarauhasalueitten muodossa... ;-)

Saattaa joillekin tulla yllätyksenä, mutta vaikka hymyilen ja nauran ja painotan iloa elämään, niin mullakin on tunteet, tarpeet, toiveet, yksityisyyden rajat, oma kunnianhimo, oman tilan tarve, henkinen ja fyysinen koskemattomuus ja vaikka sellaiset pikkujutut kuin ihmisoikeudet. Eli ei miun tartte ottoo mitä tahansa paskoo niskoon, "huumorin" tai "avun" varjolla. Jep, miulla on tissit, mutta ne eivät estä verenkierron kulkemista aivoihini asti. Kisaan naisten sarjassa, mutta en ole tytteliini teeren eilisen. Juu, kasvoni ovat nuorekkaat ja tyylikin ehkä jonkun mielestä sellainen, mutten ole nuori, olen aikuinen ja minulla on kokemuksia, tietoa, taitoa ja omat aivot, joilla prosessoida hankkimaani tietoa hyödykseni. Eikö olekin kammottavan yllättävää? :-) Jos et tajunnut kysymystä retoriseksi, ironiseksi tai sarkasmin kyllästämäksi, niin pyydä vaikka jotain fiksua asiallista kaveriasi selittämään sinulle edellä mainitut asiat vaikka piirtäen, ranskalaisin viivoin, rautalangalla ja palloeläimillä ;-) Sie joka tajusit pointin, kiitoksia olemassaolostasi! Mie ja veikkaan että aika monet muut immeiset kiitämme sinua ja kaltaisiasi olemassaolostasi! :-)

Mie, Tsompi-One ja hautuumaa ;-)


Se, että jokin miun tekemä asia näyttää siusta oudolta, hölmöltä, tarpeettomalta tai vaaralliselta, ei tarkoita sitä että se olisi. Aikanaan kun en tiennyt hevon hutun hattuakaan vastuskumeista, ketjuista, voimanais/miesvälineistä, otevoimavälineistä, yms. enkä niitten käyttämisestä, nuo kaikki näyttivät kaikessa kiehtovuudessaankin jopa makaaberin järettömiltä. Miksi kukaan tekisi noin? Eikö se ole pähkähullua ja vaarallista? Ja kun olen tutustunut esim. vastuskumeihin ja niitten todella moniin käyttötarkoituksiin (fysioterapeuttinen kuntoutus, ote- ja puristusvoiman kehittäminen, kädenväännön erinäiset lajioheisharjoitteet, apukäyttö voimanoston eri lajeissa, jne...), olen huomannut että niissä ei loppujen lopuksi ole kovinkaan paljon mitään mystistä tahi ihmeellistä, vaan hyvin erilaisetkin vastuskumit toimivat tiettyjen fysiikanlakien lainalaisuuksien yms. mukaisesti ja kunhan niihin tutustuu, niin vastuskumit ovat vallan monipuoliset, innovatiivisesti käytettävissä olevat ja mahtavat, eivätkä ollenkaan vaaralliset välineet käyttää. Ja onhan vaikka crossfitin, fitnessin, bodybuildingin tai vaikka potkukelkkailun maailmassa monia asioita jotka eivät miulle aukea, mutta koska en ole niihin perehtynyt, ei tulisi mieleenkään mennä "neuvomaan" niihin perehtynyttä tai alkaa kovaan ääneen päivittelemään että Voi voi ja ai ai kuinka toi on naurettavan/kammottavan/pelottavan/whuteva näköistä. Meinaan että jos mua kammottaa, mie voin mennä vaikka vessaan täriseen ja voivotteleen muitten treenei häirittemästä. Meinaan että muitten, miun mielestä oudonkinoloiset jutut ei oo miulta pois, ja totta totisesti ei oo miunkaan "omituisuudet" muilta pois! Niin kauan kun en ala luvatta ja pyytämättä ketään vastuskumeillani, slingshoteillani ja trikoillani vaik poskille läpsiin, niin ei pittees olla muitten asia miten mie treeneis tai kisois lämmittelen/jäähdyttelen tai vaik kisaan, kunhan kisaan sääntöjen mukaan ja kisalavalla asiallisesti käyttäytyen.

TsompiOne ja StoomTruupperi ;-)

Mutta tosiaannii, mie diggaan voimanosto- ja muutenkin voimailupiirejä, mutta eipä se auvoista näissäkään piireissä ole. Ei tietenkään, ihmisiähän tässä vain ollaan enkä muuta ole olettanutkaan koskaan. Mutta kun ihan oikeasti olen valinnut VOIMA- ja TAITOLAJIT enkä kauneus-, missi-, edustus- tai vaikka taikatemppu- ja viihdytyslajit, niin on syytä olettaa ja vaatia, että minua kohdellaan, arvioidaan ja arvostellaan taitojeni, kykyjeni ja suoritusteni eikä esim. ulkonäköni, puhetyylini, sukupuoleni yms. ulkoisten seikkojen vuoksi. Ja että se arvostelu jätetään kilpailu- eikä vaikka lämmittely-/harjoitus-tilanteitten arvioimiseen ja että se arvosteluoikeus jätetään tuomareille, koska heille siitä hommasta (toivottavasti) maksetaan ja koska heillä siihen on kiinnostusta, taitoa ja pätevyyttä! Ja toki jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta en muuten ole koskaan naureskellut yhdellekään kisaajalle selän takana tai päin naamaa, haukkunut tyypin ohi kulkiessa häntä homoksi/lesboksi/transuksi/läskiksi/amatööriksi, vaikka olisi miltä näyttänyt ja vaikka olisi kuinka mennyt suoritukset lämmittelytilassa tai lavalla ihan hölömöksi kohellukseksi. Ei ole tullut mieleenkään. Sehän olisi äärimmäisen vulgääriä ja epäkunnioittavaa, ja miksi ihmeessä haluaisin toiselle sellaista kohtelua mitä en itelleni toivo enkä halluu. Enkä muuten usko kenenkään muunkaan sellaista itselleen toivovan. Joten vaikka näyttäisin mitlä vain ja vaikka kuinka olisi ilmiselvää että miulla on add ja että olen mm. (jalka)vammainen astmaatikko ja tyyliltäni omanlaiseni, ei mikään noista oikeuta sinua arvioimaan, kyselemään eikä arvostelemaan minun ulkonäköäni, seksikkyyttäni, sukupuoltani ja sukupuoli-identiteet(ittömyyt)tiäni, paino-indeksiäni, rasvaprosenttiani, genitaalejani, tai muutakaan mikä ei liity urheilusuoritukseeni eikä siun todellisiin tehtäviisi. Ja eipä muuten oo mitään tehtävänkuvausta valitsemissani urheilulajeissani, joka oikeuttaisi sisällyttämään urheilusuoritukseni arviointiin mitään em. asiaa, sillä ne eivät todellakaan kuulu esim. voimanaisurheilusuorituksen, kädenväännön, penkkaamisen tai voimanoston arvostelemiseen. Ja hyvä niin ;-)

Myrskypartiolainen ja pusutteleva orankimamma :-)


Jostain syystä taidan suht. pitkänä, aidot punaiset hiukset ja hyvin värikkään ja vauhdikkaan tyylin omaavana olla jonkinlainen idioottimagneetti, sillä lajeja, paikkoja ja hlöjä tässä nyt mainitsematta, on useampikin henkilö kokenut tarpeelliseksi naureskella, kommentoida lämmittelyäni, treenaamistani, ja ulkonäköäni. Ja onpa sähköpostia ja someprivaviestejäkin asian tiimoilta tullut. Toki on ollut paljon kehuja, ihania keskusteluja, paljon apua ja tsemppiäkin ja kiitoksia siitä kaikesta nyt ja myöhemminkin! Mutta koska olen halunnut blogissani ihan itteekin tsempatakseni keskittyä mieluummin positiivisiin kuin negatiivisiin asioihin, en ole näistä asioista aiemmin kirjoittanut. Etenkin kun en ole halunnut saattaa tapahtumia tai esim. treenisaleja huonoon maineeseen, sillä ei se ole salien ja tapahtumien vika, että niissä käy iiiiihanien ihmisten lisäksi myös töykeitä kokovartalovehkeitä, sillä idiotismi ja ääliömäinen käytös on kuin syöpäläinen, se ulottautuu kaikkialle. Mutta se ei tarkoita silti sitä että sitä tarvitsisi sietää, enkä ole niin tehnytkään. Olen esim. tilanteessa tuonut esille että kuulin naurut ja tuonut esille miksi teen niin kuin teen. Parhaimmilaan, toiset ovat havahtuneet omaan käytökseensä, pyytäneet anteeksi ja naureskelun sijaan päätyneet kannustamaan. Jotkut eivät kuitenkaan tajua, ja turha sellaiseen aikaa on haaskata, sillä kivien kouluttaminenkin on paremmin käytettyä aikaa kuin kiusaajan mentaliteetilla varustetun häirikön kanssa aikansa hukkaan heitteleminen :-)

Tissis mai fitnesslaif ja silleensä ;-)


On muuten aivan turha moittia kuinka poseeraukseni valokuvissani eivät täytä fitness-/body-lavojen kriteerejä, sillä en ole tunkemassa itseeni kumpaankaan lajiin. Ja sinäkin päivänä, jos sinne tunkisin, niin se ois varmaan tuomareitten asia päättää oonko hot vai not, eikä kenenkään muun homma. Aidosti arvostan jokaista fitness- ja bodybuildingkisaajaa, joka on ikinä kisannut! Olette rohkeita, komeita, kauniita, nättejä ja lumovoimaisia! Kyllä se teidän kisaaminen vaatii oikeesti melkoiset dieetit ja treenit. Ei oo ollenkaan miun hommoo syömishäiriötaustaisena ja nykyään syömisenmakuun päässeenä. Ja koska diggaan suuresti voimatreenaamisesta, niin ei oo badipumppailut myöskään miun hommoo, mutta arvostan heitä jotka noille ittensä altistavat vuosiksi ja kisaavat rankkojen dieettien ja treenien läpi. Nostan hattua -aidosti! <3

Jumankeekkana, pyyhkis suunsa ja näppiksensä toi kuvan apina, kun kehtaa tällaista tekstiä suoltaa!!! 8-)

Ja niin, sanottakoon se tässä sekin että EI en treenaa penkkipunnerrusta tissiliikkeenä, vaan kehittääkseni penkkipunnerrustekniikoitani ja parantaakseni suorituksiani ja tuloksiani kyseisessä suuresti rakastamassani lajissa. Ja EI, en treenaa kyykyllä pakaroistani nk. ghettoubuutia, vaan teen sitä ajoittain yleiskuntoliikkeenä ja ajoittain voimanostoliikkeenä. Satunnaisesti saatan kyykkäillä myös jollain erikoisliikkeellä/suorituksella, mutten tee sitäkään ulkonäkösyistä, vaan esim. kuntouttaakseni tai vahvistuakseni ja tai parantaakseni tasapainoa, tai mitä nyt kulloinkin haluan ja tarvitsen tehtäväksi. Ja jos ei tarkoitusperäni siulle aukea, niin sitten ei aukea. Blogini on vieläkin ensisijaisesti minua varten ja toissijaisesti esim. vertaistueksi muille ylipainoisille, liikuntarajoitteisille tai kelle vain, joka tukea tarttee. Mutta ketään nillittäjiä ja berrerbisserwisserwassereille enkä muille hipsterpipsterlaumaeläimille (hipster ok, mutta sellainen hipsterluukin omaksunut laumasielu joka besserwisseröi, ei oo erityisen cool, imho) tätä kirjoita.

Kameran ohi katsoo hän ja pohdiskelloo asioita syviä Pieksämäjen asemalla :-)


Huh! Tulipas siinä tulikivenkatkuista tekstiä! Mutta en vuaan jaksanut ja halunnut pittee tuota kaikkea riippakivenä syämmelläin ja sielussain. Sen oli korkea aika valua ulos aivoistani näppikselle ja blögösfääriin. Miun tarkoitus ei ole tässä asettaa itteeni tyhmyyden yläpuolelle (luulisi jo blogin nimikin sen sanovan) tai sanoa että olen inhimillisistä virheistä vapaa, vaan paremminkin tuoda esille kokemuksiani ja sanoa ikäviä asioita niin että muutkin nyt tietävät niistä. Ongelmat eivät poistu niistä hyssyttelemällä ja niistä vaikenemalla. Ja toivon, että jos joku muukin intoutuu bloggaamaan, somettamaan tai puhumaan salilla/kisoissa nauretuksi/pilkatuksi tulemisesta tai mansplainingin kohteeksi joutumisesta, niin en ole turhaan tätä pommia pamauttanut sisältäni ihmisten ilmoille. Tsemppiä kaikille!!!!

Onko se tarhapällö vaiko kisa-aamuna Mikkelissä pirtsakkana oleva orankimamma? ;)

Ja ettei luisu vallan pelekkään negailuun (vaikka aiheesta näitä asioita kirjoitinkin), niin kerrotaanpa jotain hyvääkin! On ollut muuten ihanaa, kun minua on eri lajien pariin lämpimästi otettu, kannustettu ja tervetulotoivotettu. On ihanaa kun muut kisaajat kannustavat, auttavat lainaamalla välineitä ja antamalla jopa jotain mitä tarvitsen. On upeaa kun kokeneemmat ilmoittavat että voivat, halutessani, jeesiä tarpeitteni mukaan opetteluprosessina jos koen siihen tarvetta. On mahtavaa kun konkarit antavat ilmaiseksi vinkkejä ja kannustavat kisoissa! Upeaa kun tuntemattomat auttavat spottereina yms. Ihanaa, kun voi kokea kuuluvansa upeisiin voimailuyhteisöihin! Ihanaa, kun takahuoneissa voi olla oma ittensä eikä tartte nolostella! Kivaa, kun nauru raikaa! Upeaa kun on upeita ihmisiä!!!!! <3 KIITTI TEILLE KAIKILLE! Ja kiitti kaikille sponsoreille, yhteistyökumppaneille, lapsille, perheelle, hanille, ja ihan kaikille!!!!!

Läskien ja lihasten allakin on ihminen, jolla ON tunteet

Positiivisella setillä jatketaan! Positiivisia uutisia! JEI!!!! Koko perheen kasvissyöntifestivaali Vegfest on tulossa Treelle ties kuinka monennen kerran ja se pietään keskustorilla ja sen ympäristössä la 21.-22.5.2016! Aion mennä, tule siekin! Nääshallilla Tampereella la 21.5. Nääshallin penkkikarhut järkkäävät ikärajattomat ja ilmaiset RAWpenkkipunnerruskilpailut klo 13 alkaen. Ilmoittautua voi tulemalla paikan päälle taikka listaan etukäteen. Kilpailussa käytössä "Start, press ja rack" -komennot ja asuna ei tartte olla nostotrikoita vaan voi nostaa vaik t-paidassa, verkkareissa ja lenkkareissa. Uaattelin mennä paikalle jeesimään ainakin yhtä innokasta kisaajaa ja kisata siinä sivussa hieman itekin. Vegekauppa Tampere kaitten aukeaa suht. pian Tampereelle. Hieno juttu onpi se! Sitä on odotettukin! Kaikki sitten joukolla sinne ostoksia tekemään, eikös vaan?! OIKEIN ILOISTA JA KAUNISTA LÄMMINTÄ JA KUNNOLLISTA KESÄÄ! T. Krisse Tuominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti