Hyviä menneitä joulunpyhiä ja tulevaa uutta vuotta!




Miulle joulu on sen verran pyhä ja harras asia, että halusin viettää sitä mieluummin hanin seurassa kaksistaan, viedä kynttilöitä sukuhaudoille, käydä kävelyllä toisellakin hautuumaalla ihastelemassa kynttilämerta, nukkuen univelkoja pois, antaen läheisyyttä ja armastelua rakkaalleni, kuin netissä kaiken aikaa tohottaen. Siksipä tänäkään vuonna jouluna ei päivityksiä blogiini paukahdellut urakalla. Näin joulupyhien jälkeen kun hanikin on reissussa ja olen keskenäni omissa maailmoissani, on hyvää aikaa näpytellä näppäimistöä ja loihia lausumaan sanaisesta arkusta muutamia sanasia inter nietin ihmeelliseen maailmaan.

 Happy Christmas and Happy New Year from Chaosium

Perjantaina kävelin pelkästään ulkosalla paikasta toiseen yli 13 kilometriä, plus kaupoissa ja museoissa sisällä huoneesta ja kerroksesta toiseeen. Hain ihtelleni Puolenkuun peleistä joululahjoja ja hani toi miulle Fantasiapeleistä miulle lahjaa. Puolesta kuusta tulj kottiin uusi White Dwarf (kaksi standalone -peliä, lehdessä matskua WarCry-, AoS-, WH30k, Necromunda- peleihin muunmuassa, joten rahalle kunnolla vastinetta) ja WWE HeroClix starter setin missä 4 painisankaria, kartta, tokeneita, ja painikehä! Pikkasenko parrautta.



Hani minnuu lahjoi Fantsusta tuomalla vanhoja kunnon Maguksia (fantasiakaupunkeihin paljon matskua, matskua cyperpunk- ja kauhupeleihin, matskua unista, unten maista ja vampyyreistä, noin niinkö joitain teemoja mainitakseni) ja Cyberpunk 2020 2. ed.in finskiversion lisurikirja Kromikirja, missä kosolti muotia, aseita, panssareita ja varusteita.



Oli kyllä yhtä riemua hanin kanssa avata yhdessä WWE HeroClix Starter Set ja ihastella sen sisältöä. Hienot tokenit, upeat pelihahmot (neljä painijaa, nui loput kuvissa olevat on muutoin hankittua), hieno kaksipuolinen kartta, statsit pelikehällekin, ja sääntölipareita. Kyä noista riemua revittiin ja oli kivaa ihan myös leikkiä noilla figuilla kehässä ja temmeltää showpainitemppui tehden. Kikatettii ja räkätettiin hanin kanssa kuin pikkukakarat. Parrautta.



Ja kun tajuttiin nerokkaasti, että painikehässä toki voivat temmeltää kaikki muutkin heroClix -figuurit, niin sitten vasta ilot olivatkin ylimmillään! Ihanaa muuten kun oma rakas on kanssapöbi, jonka kanssa voi luontevasti puuhailla, leikkiä ja pelehtiä kaikenmoista kivaa!



Ja pakko myöntää, että on nui figut ja painikehä sevverta reteitä, että niillä kelepoo ihan keskenäänkin kikkailla, kuten kuvista varmaan näkyy. Hieno yksityiskohta muuten on, että nuo painikehän köydet joustavat kuten oikeassakin shöypainikehässä ja niinpä figuureilla voi temmeltää varsin monella tapaa ja antaa luovuutensa, ja nukkejen, lentää vapaasti. Ahh, on tämä vain mahtavuutta!




Ja kyä noista White Dwarfista, Necromunda standalone -pelistä, neljän elementin velhopelistä, Maguksista ja Kromikirjasta on iloa ollut. Kaikkien lainassaolleitten sarjakuvien ja roolipelien lisäksi. Yhdessä myös hanin kanssa jumpattiin ja rympsteerattiin ja siivottiin. Niimpä meillä on jälleen kerran siisti, järjestelty viihtyisä kämppä. Jossa kelpaa vaffailla, jumppailla, ropeltaa ja räpeltää.



Tuli myös hanin kanssa käytyä kävelyllä Kalevankankaan hautuumaalla Messukylän hautuumaan lisäksi. Oli kaunis kynttilämeri ja hyvä fiilis. Eilen Tapaninpäivänä meillä kävi hanin sisko ja höpisivät omia juttujaa ja mie olin välillä ihan keskenäni ropekamojen kanssa. Ja oli jälleen kerran keskustelua Cthulhusta, H.P. Lovecraftista, Cthulhu Mythoksesta, ja esittelin hanin siskolle Call of the Cthulhu Quickstarter -kirjasta ja COC -Starter Setin sisältöä. Hanin sisko kahteli niitä kiinnostuneena ja loihti lausumaan: "Voisi(ko) muuten pelata taas pitkästä aikaa sitä omaa peliä?". Tuo toki lämmitti mieltäni suuresti, sillä se oma peli on se mitä meiän tietyt peliporukat kutsuu meiän peliksi, joka siis on miun kehitteillä oleva oma pelisysteemi ja roolipelimaailma. Jotkut saattavat tunnistaa Ylivoimaiset Mahtisankarit nimestä mikä räpellys on kyseessä. Se on kuitenkin miun oma rakas räpellys ja olen ollut erittäin otettu sen saamasta pelitestausvastaanotosta ja -palautteesta.



Todella alkutekijöissähän tässä ollaan, mutta yritän saada vaikka jonkinlaista Omega ja Ö-versiota syyskuun alkupuolelle vaikka printattuna ja tulostettuna tekeleenä. Siitä sitten pikkuhiljaa kohti gammaa, cetaa, betaa ja alfaa, koska tokihan pelitestausversioitten nimien laskenta lähtee aakkosten lopusta kohti aakkosten alkua, toimien lähtölaukauslaskentana, kuten raketteja Kuuhun lähettäessäkin lähdetään kaukaa kohti ykköstä ja sitten laukaus!



Mutta takaisin Cthulhuun. Tuli keskusteltua hanin ja siskonsa kanssa Cthulhu myytin syntyhistoriasta, Lovecraftin vaikutteista myytin takana, myytin eri piirteistä ja Cthulhu -nimen erilaisista lausuntatavoista ja kirjoitusmuodoista. Tämän tueksi ja oheisviihteeksi tuli soitettua Youtubesta Ie Ie Cthulhu Ftangia ja muuta lupsakan Jouluista. Tuosta inspiroituneena tuolla ylempänä on Chaosiumin ihana joulutervehdyskin. Kyä miusta ain muinaisten muistelu tuo hyvää joulumieltä, varsinkin Tapaninpäivänä.



Ja tullut lisäksi luettua myös kirjastosta lainattuja H.P. Lovecraftista inspiraationsa saaneita sarjakuvia ja Trail of Cthulhun pelimanuaalia. Kun joululahjaksi saamissani, ja muissa lukemissani, Maguksissa on (Call of the ) Cthulhu -materiaalia. On minulla ollut erittäin Cthulhuaaninen joulunaika. Ja on ollut myös hyvin sopivaa, että olen lukenut läjäpäin muutakin Espoon, Helsingin ja Pirkanmaan seudun kirjastojen varastoista lainattua materiaalia. Tuohon kun lisää se, että kuuntelimme paljon keskiaikaisia jouluhymnejä yms., hevijoulusovituksia, ja Cthulhu-settiä niin en ihmettelisi, jos ovella olisi joku Vanha Muinainen kilkuttamassa oven kelloa puoljkosteilla lonkeroillaan.



Varsinnii, kun tässä tullut Raamatun, virsikirjojen, psalmikirjojen yms. lehteilemisen ohessa luettua uudistettua toimitettua laitosta Mustasta Raamatusta, ja läjäpäin Mage the Ascension -roolipelin, Amber Dicelessin, COCin, Over the Edgen ja Shadowrunin materiaalia. Deadlands ja Hell on Earth myös kulunut käsissäni, niin ei olisi ullatus se jos joku vanha kehno manitu, vihtahousu taikka vähäisempi demoni tai unelias muinainen se tulisi joulunjälkeisiä aikoja viettämään miun seurassain.



Mutta juu, sevveran offrailaamiseksi meni jos punaista lankaa oli ensinkään, joten toivotan kaikille erittäin ihanaa joulun jälkeistä eloa ja ihanaa uuta vuotta! Olkoon Jeesus myötä, Pyhä Henki ja Luoja kanssanne... ja... anteeksi että keskeytän, mutta minun on pakko todeta kaikelle kansalle että Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Ph'nglui mglw'nfah Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!




Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas