Pleikkatatti paukkuu: GP G-Police (PS1) ja Constantine (PS2) peluussa

Hyvää toukokuista päivää kaikille tatin hinkkaajille!

Voe MORIENS nyVVAAA NNiiiKamalKauhheesti! Iloista päivää kaikille!

Oli melkein keli mikä vain, niin harva asia on niin mukavaa kuin ottaa mukava asento, ottaa rennosti, tarttua tattiin, ja kuljettaa hahmoja ruudulla, niin että taustamusiikki raikaa ja ääniefektit kuljettavat pelien maailmaan! Viimeaikoina olenkin ottanut ihan erikseen aikaa tarttuakseni Playstation 2:n ja Xbox360:n ohjaimiin ja räpeltänyt pelitatteja niin että naksuu. Eräänlaista sormivoima- ja näppäryysharjoitusta, silmä-käsi-koordinaatio-treeniä ja älypähkinäkombinaatiota se tämäkin on urheilulliselle ja atleettiselle ropalle ja sielulle. 

Tuli hankittua samalla kertaa kevättalvella GP G-Police (PS1), Constantine (PS2) ja Dark Mirror Syphon Filter (PSP) ja kyllä noitten kanssa on pleikan tatti tärissyt, rätissyt, ratissut, vääntynyt, kääntynyt ja väpäjänyt. Ei maailman parhaita pelejä, mutta mainiota viihdettä tatin väpättämiseen.

Nintendo Wii:n kapuloita, erikoiskapuloita, kapulan latureita yms. olen kaivellut taas boxeistaan, ja kunhan aika koittaa Wii Sports, Mel B ja muu fyysinen pelaaminen saa liikuttaa meikäabenan kroppaa. Etenkin, kun miulla on tanssipelejä, tanssimatot, tasapainolauta ja kaikkee muuta, niin löytyy kyllä mukavaa liikuntapeliä. Etennii kun tuli aikoinaan hankittua Zumba-pelikin, jota olen tykännyt välillä pelailla ihan jumppamielessä.

Cyberpunkkia ja eeppistä jepari-sci-fiä... Jauzaaa!

Playstation 1:lle julkaistu GP: G-Police on melkoinen pläjäys. Etenkin Pleikkari-Ygösen peliksi oikein nätti, komee ja yllättävän mainio. On eeppistä science-fictionia, kovaksikeitettyä cyberpunkia, jännää etsivän hommaa sekä dekkaripohjalta että kyt... pask... skoud... ilmavahtina ja turvallisuussankarina kovassa maailmassa. 

Vasemmalla pelihahmon bossi ja oikealla briiffauksen skriinillä pahistyyppien bossi. Hurjia tyyppejä kummatkin.

Varsin elokuvallinen intro vie mukanaan oikeaan tunnelmaan. Eli "kunnon kalkkunalla on asijaa ja pökäleitä" -luokan pulp-sci-fiin. Meininkinä siis "Pääasia että pöhisöö ja o hyvä gruuvi, nii ei nii muul välii", ja hyvä niin. Tällaiseen peliin turhan älyllinen ja silkkaa realismia uhkuva sisältä olisi vain haitaksi.

Että tommosen missönin se sitten lykätä luikautti sieltä. Nniiih.

Onneksi lentämistä pilottina saa harjoitella jo ennen ensimmäistä tehtävää, sillä pelin kontrollit ovat tavallaan aika innovatiiviset ja rennon vapaat, mutta juuri siksi välillä lentely on aika randomia kohellusta. Karttakin on menty tekemään enemmän tunnelma kuin käytännöllisyys edellä, joten onneksi ensimmäisessä tehtävässä kerrotaan mitä pitäisi ainakin periaatteessa tehdä.

Nättiä kuin sikaniska poliisikarju pienenä

Käytännössä lentely ja tehtävän teko on aikalailla kruisimista, paikkojen etsimistä ja pähkäilyä. Välillä radiopuhelimesta kuuluu käskyjä, ohjeita tai jotain sellaista. Niistä sitten arvaillaan mitä ja ennen kaikkea missä pitäisi olla tekemässä jotain. Toisaalta, maailma on aikas mukavan BladeRunneriaaninen ja viihdyttävä, joten ihan pelkkä ajelukin on kivaa.

Olen laki ja kruisin vaan. Trallalaaaaa...

Liikennettäkin on, ja ampumaankin pääsee mokomiakin ketaleita, jotka remakoida kekkuloivat liikenteessä. Kuvan ajoneuvo ei liity mitenkään ketaleina remakoiviin kekkuleihin. Ne kun tuppaavat lentämään kohti ja ampumaan niin mmmmmaaan perkuleesti. Kivaa kun saa ampua takas ja nätiltähän se näyttää, kun pikselirosmon alus paukahtaa palasiksi. Sinne menee retku bittiavaruuteen, mitäs alkoi GP: G-Policelle ammuskelemaan. Nih. Kova tulevaisuus ja kaikkea. Nääs.

Joskus peli tilttaa ja jumahtaa, joskus meinaa lentää seinään muuten vaan. Päin seinää se synkässä maailmassa elo menee muutenkin, joten luo vain tunnelmaa tällainen.

GP: G-Policessa kyber-sci-fi-kytän roolissa remeltäminen on yllättävän mukaansatempaavaa puuhaa. Vähän kuin ois Judge Dredd, Halo ja Death samassa tyypissä, mutta jonkinlaisella alkeellisen tason omallatunnolla varustettuna ja aidolla halulla ottaa asioista selvää.

GP: G-Policet käskynjaolla juuri ennen hommiin painumista

 Tehtävänannot ovat tunnelmaaluovia ja kaupunki sykkii oikeallatapaa elämää, kaaosta ja vähän vaaraakin. Ei tämä tosiaan mikään maailman mahtavin peli ole, mutta musiikki ja äänet tulevat surroundina, tekno jytää ja jynkyttää, ja kruisimaan pääsee. Nii, ja lentävällä autolla ampumaan. Johan siinä riemu repee pitkäksi aikaa, vaikka tehtävä junnaisikin. Junnatkoon, mie oon kova jepari ja kruisailen. Wruuuuum madafakkhaaaarszzzzzz!

Astu veteen, älä pelkää, ethän sinä joudu kuin Helvettiin siitä

Jos GP: G-Policessa saa mennä ihan helvetin lujaa saatanan reteellä röpöttimellä ja rökittää perkeleellisesti rosvoja pirun synkässä hiton rankassa maailmassa, Constantinessa asiat menevät kerta kerran jälkeen päin Helvettiä. Kirjaimellisesti.

Constantine uutsimassa premisejjä Helvetissä ja etsimässä tietään asuntonäyttöön...

Tässä pelissä helvetin pyssyt paukkuvat mallikkaasti. Tehden siinä sivussa melkoisen pirullista jälkeä ja niittäen demoneita kuin viikate heinää elokuussa. Monenmoiset helvetilliset aseet,  muunmuassa sylkevät ristinnaulittujen nauloja kohti demoneita, monsuja, ja muita hirmiöitä. Teemasta ja lähdemateriaalista (Constantinehan on sekä sarjakuva että elokuva), on siis osattu huolella ottaa irti teemanmukaista herkkua pelaajan käytettäväksi ja koettavaksi.

Constantine Helvetissä asuntonäytössä. Täällä on kyllä lääniä missä peuhata, lämmintä piisaa ja tuuletuskin toimii enemmän kuin hyvin. Näkymätkin eksoottiset. Käyn vielä ensin vintillä ja teen sitten päätöksen jäänkö asumaan Helvetin esikartanoon...

Myös kenttäsuunnittelussa, hahmon pienissä eleissä, tarinaa eteenpäin kuljettavissa välivideoissa, siellä täällä vilahtelevissa Tarot-korteissa, päiväkirjamateriaalissa, loitsuissa ja äänimaailmassa on osattu luoda oikeanlaista tunnelmaa. 


Pelissä on synkkiä, traagisia, hämmentäviä, tragikoomisia, ja synkällä tapaa hauskoja hetkiä. Selkäpiissä kulkeekin väreitä useampaan kertaan pelin aikana. Lisäksi nauruhermo sykkii tasaisin väliajoin. Ahh, tästä minä todella nautin.

Kaikenmaailman sumeita hiippareita sitä suhaakin sateisilla kaduilla ja siivottomilla kujilla. 

 Silloinkin, kun ei pelaajana ole täysin varma, mitä pelihahmolla pitäisi tehdä tai mihin mennä, ei varsinaisia tylsistymisen hetkiä pääse lieemmälti ääniraidan, mielenkiintoisten animaatioiden ja rumalla tapaa kauniitten yksityiskohtien runsauden vuoksi. 

Pelissä hengaillaan Helvetin lisäksi muunmuassa sateessa ulkosalla, varastoalueilla, rikotuissa murhakämpissä, ja esimerkiksi helvettiin vievissä kellareissa. Eikö kuulostakin rentouttavalta puuhalta?

Ai, että demonit ja henkivallat väijyvät täällä? Ei se mtn, kuhan meitsi kaivaa ensin esiin miun röökit täältä takista...

Paikallaan pelihahmollaan seisomaan jäädessään, päätyy pelaajan usein ihailemaan Constantinen köhivää, huojuvaa ja levottomasti liikehtivää, ketjussa tupakkaa reuhottavaa, olemusta. Tyyppi pistää tylsistyessään tupaksiksi vaikka huoneen roihutessa ympärillä. Tai Helvetissä. Varsin viileähermoinen ja hassunhauskan hilpeä heppu ja mainio seuramies, siis tuo Constantine.

Maistuisi varmaan stubangi sullekin? Voin kyllä tarjota.

Anteeksi, mutta luulin tätä savusta päätellen tupakkakopiksi 

☝💁 OBS! Huomio! SIC! ☝💁  Edellisessä bloggauksessani kirjoitinkin jo PS2:n Constantine -pelistä, joten en ymmärrettävästi toista kaikkea tässä uudelleen. Sen sijaan, iloisena yleisönpalvelijana ☝💁👇, liitän iloksenne linkin tähän, jotta enemmän sanailujani Constantinesta janoavat, voivat lukea kyseisenkin tekstin. Linkki 👉-> https://vitnessiivatnessiijavilosofiaa.blogspot.com/2022/05/jugubatka-viegoo-oikein-kauhian-palion.html

Alle vielä bonussektorina muutama kuva lisää pelistä. Olkaatten hyvä. Nättiä, eikö? 💁👇

Kun Constantine löytää loitsukirjan, silloin tapahtuu jotain kaunista

Kyllä tässä reliikkinä jo joutaisi loitsimaan baariin, mutta kun on tässä vielä helvetisti saatanallista hommaa nii maamperkeleellisesti tehtävänä

Emmää muuten murhais enkä tappais, Perkele vieköö, vvaa ku pitää toi pahuksen demoni lahrata

Mää meen nyt tästä hakkaamaan lisää tattia Pleikkaria pelaten, että ei tässä muuta kuin toivotan: "Tatittamisiin ja hyvää toukokuuta kaikille!"


Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas