Monenmoista seikkailullista ja roolipelillistä pelaamista tässäkin postauksessa

Silmiesi alla oleva teksti on osa jatkumoa. Alkoi tästä. Jatkui täällätäällä ja täällä. Jatkui aina vain täällä ja täälläkin. Sama homma jatkuu tässäkin tekstissä. Lisäjatkoa työn alla jo tuotantolinjalla.

Tulevaisuusryminää

Kuten edellisessä tekstissäni tuli kertoiltua,  pelasimme hiljattain Free Leaguen tekemää Alien RPG:tä yhden istunnon pelinä. Homma oli juuri sitä mitä pitikin. Sinemaattista, nopeaa, hurjaa, jännää, hieman pelottavaa, ja ennen kaikkea kivaa pelata. Tuosta pelistä sanailen todennäköisesti lisää jatkossakin. 

 "
TERMINATOR RPG Quickstart is full of hot and blazing action

Tällä kertaa käsittelyssä on toisen legendaarisen elokuva-saagan pikasäännöt. Mulgaisun alla siis on TERMINATOR RPG Quickstart. Kuvassa yllä tallennettuna tilanne, kun olin juuri hankkinut pelin Fantasiapeleistä ja olin siitä niin haltioissani, että luin sitä vessareissuillakin. Pelin perusysteemi vaikuttaa mukavan selkeältä ja tehokkaalta, mutta riittävän monipuoliselta ja muunneltavissa olevalta. 


Pelin moottorina toimii S5S - systeemi, joka hyrrää myös SLA Industries -kauhu(toiminta)roolipelin toisen laitoksen konepellin alla. Tosin turhaa monimutkaisuutta ja epäselvyyttä on ilmiselvästi karsittu Terminatoria varten. Hyvä niin, sillä suoraviivaisen robottijännityksen rytkeessä on turha monimutkaisuus vain tiellä. 


Maailma ja esimerkkiseikkailu ovat TERMINATOR-elokuvien ja sarjojen tyylin mukaisesti raakoja, rujoja, julmia, säälimättömiä, ja täynnä kamppailua hengissä säilymisestä. Päätöksiä joutuu tekemään liian vähällä tiedolla hektisissä tilanteissa ja tarjolla on pelkästään huonoja ja vielä huonompia valintoja. Vähän kuin köyhän elämä nyky-yhteiskunnassa, mutta vielä rujommin, ankeammin ja synkemmin, silattuna maailmanlopun sodalla joka on hävitty jo ennen sen alkua. Hilpeää, eikö? 


Pehmeäkantinen pelikirjanen (tai niin digibittisen särmäinen PDF kuin haluat) sisältää ankeaa kankeaa militanttia äijjähuumoria, apokalyptisen kaaoksen epätoivoa, hurrrjaa rankistelua ja kyynisyyttä. Enimmäkseen onnistutaan tasapainoilemaan sovinismin, seksismin yms. paskeen ulkopuolella muutamaa lapsusta lukuunottamatta. 


Omalta kohdaltani tunnelmaa ja peli-innostusta latisti pelin sisältämä ajoittainen muka-rankistelu ja kielenkäytön suoranainen lattapäisyys. Masentavaa, etteivät pelin tekijät olleet ilmeisesti oivaltaneet, että tietty rankistelu rankistelun vuoksi ja toksisen maskulinisuuden romantisointi on yksinkertaisesti luotaantyöntävää. Sitä paitsi, se ei syvennä pelin maailmaa eikä tee siitä yhtään kiinnostavampaa tai rankempaa.


Onneksi 52 sivuinen pelivihkonen on enimmäkseen mukavan lähestyttävä, riittävän selkeästi kirjoitettu ja taitettu, selitetty ja selvennetty ja esimerkitkin ovat aika selkeitä. Kielenkäyttö, synkistely, rujoilu ja tietty kyynisyys ja pöljä huumori ovat enimmäkseen toimivia elementtejä, heijastellen pelimaailmaa. 


Hakkerointisäännöt ovat roolipelien valtavirrasta poikkeavat ja ainakin minusta sopivat TERMINATORin maailmaan, henkeen ja tyyliin vallan hyvin. Lisäksi diggaan kun hahmojen osaamisissa on mukana huulilta lukeminen. Meteliä ja hälyä täynnään olevassa maailmassa tämä on erityisen hyvä taito omata. Sodan kuurouttavaa meteliä enemmän kuin tarpeeksi kokeneille, se on myös hyvin realistinen ja tarpeellinen taito.


Kaiken kaikkiaan TERMINATOR RPG Quickstart on mielenkiintoinen sci-fi - rykäys, joka on kokonaisuutena vähintäänkin kohtalainen suoritus. Hinta-laatu-suhteeltaan hyvä painotuotteena. Pdf:nä mahdollista saada jopa ilmaiseksi, joten TERMINATOR RPGeen tutustuminen ei ole turhan kallis operaatio.

*Lisää monenlaista seikkailu- ja roolipelaamista tässä blogissa vielä lähitulevaisuudessa*

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas