Kävijälaskuri

lauantai 5. tammikuuta 2019

Willi villi perjantaiSe on villi hurja perjantai! Jeee! Baila paila! ;-) Aappena se kävi suosikkiBARin alla eli Paja Gymin monoliftin haarukkaan sijoitettuun voimanostokyykkytangon alla tankoamassa pyllyänsä boxin päälle stopilla ja boxilta ylös. Tuli sitä muutenkin nautiskeltua tankojen alla, meinaan tuli sisäänajettua Paja Gymin slinkkaria DOMSia 110 kg penkkaukseen asti. Huuuurjaaaaaaah, ellei peräti rrrrrrrRajua! :-)
Tuonoinnii... miun hurja ilta ol tosiaannii niin hurja, että mie peräti kävin Nokialla Paja Gymillä ja tuli ylimääräistä kävelyä aika huolella tuolla tuiskussa, koska jännät viimekerrasta hieman muuttuneet bussilinjat, talvikelit, dakarinralli-kuskit, rillit huurusa ja huono hämäränäkö on jännä kombo. Sevverta jännä kombo, että tosiaan tuli reilut pari kilsaa ylimäärästä rämpimistä, enimmäkseen ylämäkeen, liukkaasti tienpientareella lipsuen. Paja Gymille, kun pieesin lumiakkana sisälle, niin tovin aikaa ihastelin sitä kuinka sisällä on ulkoilmaan verran "kuuma", vaikka aika viileä se tila oli. Sitten vaihtelin pakolliset kuulumiset, puistelin pahimmat lumet yltäni, koitin saada hengityksen tasaantumaan, ja sovitin miulle etukäteen varaamiani XL-kokoista Paja Gym -t-paitaa, yhen koon pipaa ja L-koon DOMS-slinkkaria. Hyväksi totesin ja rahnat annoin.Hetken aikaa vilkuilin ympärilleni ja totesin tilan petraantuneen entisestään sitten viimenäkemän. Sitten venyttelin, lämmittelin hieman, sain sovittua takasmenomatkalle kyydin (kiiiiitoksia siitä!), ja kampeuduin penkille penkkaamaan.Tein tietennii juuri hankkimalla DOMS-slingshotilla slingshot-penkkijumppaa, mitäs muuta mukamas ois pitännä tehä?! Nih! Ja mikäs siin pötkytellessä selällään kun se linko linkuaa ne ittestään, hehe. Eiku, kyä siin joutuu ihan itten nosteleen ne raudat, etenkin kun tekee stoppien kera, rauhallisesti ja ilman pompautuksia ja nytkäytyksiä ja hytkäytyksiä. Aika epätyypillistä slinkkarin käyttöä, kenties, mutta välineen sisäänajoon, ja pikkuhumppapumppajumppaan plus kuntouttavaan/valmistavaan/palauttavaan jumppaan vallan hyvä. Ainakin itselle. Muista koskaan voi takuuseen mennä. Se mikä soppii Mantalle, ei välttis sovi Riikalle, ja niin etelleen. Uniikkeja ollaa ja nuin. 

DOMSpenkkailussani tein pelekällä tangolla eli 20 kglla kahdeksan toistoa, jonka jälkeen tein vitosen 50 kglla, nelosen 80 kglla, satasella kolmosen, ja 110 kglla kakkosen. Ihan jees pikkuinen sisäänajo, testaus ja pienen pieni pikkuruinen jumppahumppapumppa. Pääshän siinä vähän lämmin tulemaan. Ja se oli kyä tarpeen kylmässä tuiskussa ja viimassa rämpimisen jälkeen.Penkkauksen jälkeen pikavenyttelyitä ja syvävenyttelyitä hieman. Ja ihan otin pienen pohtimis ja valokuvaustauon. Sen jälkeen kyykkäsin touch and go tyylillä boxille eli alas nopeasti, hipasu pyllyllä boxiin ja välittömästi ylös vauhdilla. Tuollaviissii kyykistelin kahdesti öbaut kymmenen kertyaa per kerta. Tämän jälkeen tein voimanostokyykkytangolla monoliftistä boxikyykkyä boxille stopaten ja siis vauhdittomasti ylös penkiltä nousten kisakyykyn loppusuoristusasentoon. Tätä tein pariin otteeseen sellaiset 12 toistoa. Kyykistelyn jäläkeen tein lisää venytyksiä, jonka jälkeen tein ab crunchei taljassa köysitaljakahvalla lattialla polvillani ollen. Tein vahtalihain rutistelua vastuksella pari noin parinkymmenen toiston hitaasti ja rauhallisesti tehtyä toistoa.
Tul sitä jottain muutakin jottaen pientä ja vähän isompaakin tehtyä, mutta tuossa ne olennaisimmat. Hengittelyn tasailu, paidan vaihto, jutustelu muitten Pajalaisten kanssa, ja sitten kanssatreenaajan kyytimänä kotipihalle. Suurkiitos siitä!
Treenin ja salin jälkeen harrastin hetken aikaa videointia ja valokuvaamista, juomista ja syömistä ja lepäilyä. Pähkäiltiin että jos lähtisimme vielä yhdessä Steel Bodylle. Totesimme, että teemme yhdessä ja erikseen kotijumppaa. Ennen kotijumppaa kävin läpi omien vhs-, dvd- ja blurayarkistojani, hoitelin virtuaalisesti 8.3. ja 7.9 tapahtumien järkkäilyä, tein hieman video- ja valokuvaeditointia, treenien suunnittelua itelle ja muille sunnuntaille ja ensiviikolle, bloggailin ja sometin. Toki myös harrastin nusitaimausta hanin kanssa. 
Jumppana hanille teetätin jumppapallon ilmaan heittelyä (tuota tuli tehtyä yksin ja hänen kanssaan melkoisesti), kahvakuulailua ja muuta mukavaa. Ihte tein mm. varpailleen nousemista, erilaisia kyykkyliikkeitä, jalan taakseviemistä venytyksen kera, jalan sivulle viemistä, ranne- ja kiertäjäkalvosin -venyttelyjumppaa, kahvakuulapystypunnerruksia ja russian twistiä kahvakuulan kera, yms....  Ja nyt sitten viimeistelen ruuoan liedellä valmistuessa blogitekstiäni. 
EEEEEEELI tämä kaikki kiteytettynä: aika normiperjantai miulle. Kivaa oli ja jänniäkin tilanteita. Jei!
Toivottavasti teillä kaikilla on ollut teidännäköisenne ja oikein mieluisa, lokoisa, virikerikas ja ihuna rakkauden-, ilon-, riemun ja liikunnantäyteinen perjantai! Toivotan kaikille hyvää uuden vuoden alkua 2019, voimakasta ja innokasta oloa, hyvää mieltä, tipatonta tammikuuta ja muuten vain muikiaa menoa! T. Krisse Tuominen, tankoapina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti