OUIJA (2014) DVD

Tervehdys rakkaat lukijani!

OUIJA (2014) DVDssä Ouija-lauta ja osoitin käytössä

Tällä kertaa upppoamme hieman okkultistisiin ja spiritualistisiin vesiin. Toisin sanoen kirjoittelen hieman henkimaailman jutuista. Uskoo näihin sitten todellisina ilmiöinä tahi ei, niin ne ovat ilmiselvästi juurtuneet osaksi populaarikulttuuria. 

Kyllä OUIJA (2014) DVDssä hetkensä on

Teinikauhuelokuvissa on ihan oma spiritismi/Ouija-lauta -genrensä. Genren elokuvissa elokuvan hahmot harjoittavat spiritualismia tai spiritismiä ja saavat yhteyden henkimaailmoihin Ouija -laudalla tai vastaavalla spiritismi-laudalla. Sitten tietenkin alkaa sattua ja tapahtua. 

Ei tässä OUIJA (2014) DVDssä paljon kyllä järkeä ole

Hiljattain tuli katsottua omaksi ajankulukseni ja huvituksekseni Ouija leffa kirjaston dvdltä. Olihan se parahultaisen hassunhauskan hölömö ja välillä jännä ja hieman pelottavakin. Jumpscareja oli sen verran sopivasti ettei päässyt nukahtamaan ja kuvausjälki oli välillä ihan kivalla tapaa taiteellinen. Ei tätä oikein kenellekään voi ihan elokuvana suositella, mutta jonkinlaisena kauhuroolipeliseikkailun pelinjohtajan inspiraatiomateriaalina tämä kyllä voi jollain tasolla toimia. Etenkin, jos peliporukka tykkää leikitellä kauhuelokuvien ja tarinoitten kliseillä.

Jotenkin jännästi tulee mieleen kyllä eräskin roolipelitraktaatti, jossa houkuteltiin demoneita pelipöytään ja pelaaja kuoli jos pelihahmo kuoli.. OUIJA (2014) DVD

Jotenkin jännästi tulee ylläolevasta kohtauksesta mieleen D&D on paha ja roolipelit Säätänästä -traktaattisarjakuva ja muu uskonnollinen kiihkoiluporn... tarkoitan siis, propaganda. Meinaan, jotain olennaista ja syvälle juurtunutta Roolipelit ovat pahasta ja Saatanallinen paniikki -meininkiä tässä elokuvassa on. Tietyt kohtaukset ovat kuin suoraan jostain roolipelaaminen ja kaikki muu semmonen mystisyys on pahasta lehdyköistä ja kirjoista. Sorrutaan johonkin pahan maineessa olevaan peliin turhankin syvällisesti, aaveet höökivät päälle ja sitten tuleekin jo ruumiita. Varoitustarinoita siitä ettei pidä sortua pelaamaan tai paha tulee ja perii.

Nyt aukee portit syvyyksiin... OUIJA (2014) DVD

Yhtälailla tuo sama kaava on pitkälti, etenkin pulp-henkisten, Cthulhu Mythoksesta ja muusta vastaavasta ammentavista roolipelien yhden illan pelikerran miniseikkailujen kaava. Ja "ylläwi pylläwi", päähäni alkoi leffaa katsoessa, syntyä juonisäikeitä kevyesti parodisiin pulp-seikkailuihin. Niitä sitten voisi hyödyntää esimerkiksi Savage Worldsin East Texas University-maailmassa, H.P. Lovecraft Preparatory Academy RPGssä (Savage Worlds -systeemillä tai ilman)
 Trail of Cthulhussa, tai vaikkapa hieman soveltaen Liam Thompsonin Sanctions RPGssä. 👆

Let's mennään, tuolla on varmaan kivaa ja turvallista! OUIJA (2014) DVD

Seikkailua voisi lähteä vääntämään vaikkapa seuraavalla juonipohjalla 👉 Joku kaikille pelihahmoille tuttu opiskelijakaveri tai työtoveri on kuollut hiljattain. Kuolo on koittanut tietenkin hieman epämääräisissä olosuhteissa. Jonkin aikaa kuoleman jälkeen, hänen työtoverit, koulukaverit yms. kohtaavat toisensa hautajaisissa/muistotilaisuudessa. Kamut jakavat keskenään yhteiset aavistukset siitä, että kuolemaan liittyy jotain hämärää.

Onpa tämä tilava opiskelijayksiö. OUIJA (2014) DVD 

Porukka pähkäilee yhdessä mitä kukakin tietää tilanteesta ja sillä tavalla pystyy kokoamaan palapelimäisesti tietoa tilanteesta. Joku pelihahmoista on voinut saada vaikkapa edesmenneen päiväkirjoja muistitikkuja ja muuta materiaalia. Näistä valottuu hahmoille lisää siitä, mitä on tapahtunut. 

Otetaanpa täältä nämä herneet nenästä niin kaverilla henki kulkee taas. OUIJA (2014) DVD

Viimeistään kun porukka löytää Ouija -laudan ja käyttää sitä, alkaa peli edetä ryminällä. Porukka tietenkin saa kontaktin kuolleiseen/kuolleisiin. Vaan onko toispuoleisesta pelihahmoille kommunikoiva, edesmennyt tuttava vai kenties jokin mikä on vaikuttanut tuttavan kuolemaan? Ja onko toispuoleisessa, odottamassa vuoroaan, enemmänkin sakkia? Ja mitä tapahtuukaan kun pelihahmot käyttävät toistuvasti Ouija -lautaa? Pääsevätkö aaveet toispuoleisesta meidän maailmaan?... Ja mitä sitten tapahtuukaan, on Sinun pelattavissasi! Jos hyödynnät/hyödynsit tätä juoni-/idea-runkoa, kerro siitä toki minullekin. Kiinnostaa aina tietää miten muitten roolipelailut tai tarinankerronta-pelisessiot menevät.

Synkän jänniä ja henkeviä pelejä teillekin!

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas