Kävijälaskuri

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Perjantaisia ostoksiani ja ensifiiliksiä niistä

Perjantaina tuli tehtyä kuntoilu- ja urheiluvarustehankintoja


Kuten aiemmista bloggauksistani (mm. tuossa ja tässä) voi päätellä, olen liikkunut, oleskellut, kuntoillut ja elänyt monenlaisissa vaatteissa, enkä ole ollenkaan nk. välinekuntoilija. Olen käynyt jopa kisaamassa kilpakädenväännön SuomiCupin 2015 päätösottelussakin ihan vain tavallisissa jumppamamman fleecekankaisissa jumppahousuissa, kuluneissa vaelluskengissä ja seuran paidassa. Mutta en mie myöskään ole varustevastainen. Tässäpä blögityksessäni siis esittelen perjantaisia ostoksiani.


Perjantaina sitten päätin ottaa ja repäistä shoppailun maailmassa aivan huolella, sillä ostin itselleni peräti kolome (=3!) kuntoiluvarustetta, ja tässäpä turinointia ostoksistani ja fiiliksiä niistä.

1) Tilasin netistä uaamupäevällä pe 20.11.2015 ihtelleni GoMETAL.fistä IPF-hyväksytyn penkki-/RAW- -trikoon

Eikö ookkin kommeet?! ;)

Tuolla asulla siis voi tehdä raakavoimanostoa, raakapenkkausta tai vaikka painia. Ja käsittääkseni ihan kisakelpoinenkin. Ja voisihan tuo olla aika lystikäs myös kilpakädenvääntöönkin. Jos ei muuta  niin tuo päällä voisi hellitä voitto ihan pelkästään sillä, että vastapuoli tikahtuisi nauruun eikä pystyisi vääntämään ollenkaan ;-)

2) Sportheavyn Tampereen myymälästä kävin paikanpäältä hankkimasta METAL CATAPULT -välineen ja mustana tietenkin


Tämä siis on väline, jota voipi käyttää mm. penkkipunneruksessa, dipeissä, leuanvedoissa, punnerruksessa ja mihin nyt sitten kokeekaan tuosta jeesiä saavansa. On nk. Original Slingshotin Reactive-mallia eniten Metalin tuotteista vastaava.

3) Gazoz Luca 4 Sneakers BLACK eli kengät jotka soveltuvat salille, kyykkäämiseen ja vapaa-aikaan


Ensimmäisestä ensimmäiset fiilikset hankkimistani tuotteista

Metal Catapult vasemmaisessa pussissa ja Gazozin gassissa GAZOZ-kengät

"Nami nami wau!"-kommeet kengät! <3

Mie ihan oikiasti tykkeen tuosta etiketin designista

Kommee ja kommeesti kulki rautakin
Voin sannoo että Catapultista ja kengistä oli jo heti perjantaina hyötyä ja iloa. Ja kunhan sisäänajjaa kummatkin, niin a'vot: kyä lähtee roukkenroul orankiemolta -ou jee! ;-)

Ja kö tulloo vielä trikookin perille ja käyttöön niin minnuuhan ei piättele kuulkaas yhteen mikkään eikä kukkaan! Ja voe tokkiinsa kö mie oonkin varmaan noita kolomea käyttäessäni hoteinta hottia. Alakoo vielä saleilla tulla jonoksi asti treffeille pyytäjiä ;-) Hehe! ;)

Gazozin popoista käyttöfiiliksiä

Kävin tosiaan siis perjantaina 20.11.2015 hankkimassa Gazozin kengät ja sisäänajoin ne sekä Nääshallin laite- että vapaa paino -harjoittelun saleissa. Ja olen niihin monilla tavoin tyytyväinen. Toimivat kummallakin salilla erinäisissä kuntoiluissa (mm. ylätaljaa, istumataljaa soutuliikkeellä, liikkuvuusharjoituksia, venytyksiä, kyykkyjä, mavea, penkkausta ja hammereita) ja olivatten hintansa väärtit. Oli lisäksi ihan aikuisten oikeasti yllättävän kivaa kyykätä noilla. Nuo kengäthän ovat sellaiset, että vaikka ovat kevyet ja joissain liikkumisissa lähes huomaamattomat, niin silti ne ovat vallan tukevat käyttää tukea vaativissa harjoitteissa, kuten juuri kyykyssäkin.

Lauantaina 21.11. tuli käytettyä Gazozin kenkiä uaamujumpassa, joka sisältääpi miulla joka aamu hooveria, reisivenytyksiä ja slaavikyykkyä. Ei kyllä kengät soveltuneet parhaiten hooverissa olemiseen, vaan tuntui että olisi tarvinnut kärkeen enemmän vahviketta, jotta hooverointi ois ollut tukevaa ja varpaille miellyttävää tehdä. Toisaalta onpi tuo vallan pieni miinus, koska muutoin kengät ovat miellyttävät jalassa.


Tulipa sitten lauantaina myös penkattua kotona nuo jalassa ja oli sekin touhu mukavampaa kuin mitä aeimmilla juoksukengillä, joita olen käyttänyt penkkaamiseenkin. Tuntui että samoin kuin oli Nääshallissa samassa touhussa noita käyttänyt, että noilla sai jotenkin paremmin jalkojakin mukaan penkkaussuoritukseen.

Tiistai-illalla 24.11. käytin kenkiä jälleen kuntosalilla. Tällä  kertaa Kaukajärven vapaa-aikakeskuksen kuntosalilla missä tiistaisin kädenvääntötreenit. Oli luvassa ensin kello kuutta kuntosalitreeni käsipainoilla hammeria, hauiskääntöä yms. (4 kg, 7 kg, 8 kg, 15 kg), erinäisiä ranteen kädenvääntöön valmistamisia, ristitaljaa yhdellä kädellä valmistautuen kädenvääntämiseen, istualtaan taljasoutu laitteessa, punnerrus laitteella, ylätaljaa, roikkumista ja päkiänousua puolapuita vasten, yms. ja sitten ite asiaa eli jokatiistaista TKT Nääsväännön kädenvääntötreeniä kasiin asti. Tuli väänettyä muutaman eri henkilön kanssa usiamman kerran. Tehtyä vääntölinjaharjoitteita ja erilaisia vääntöjä. Paljonhan tuossa lajissa on opeteltavaa vaikka loppuelämäkseen ja kun kuitenkin oli vasta muistaakseni 11. kerta kilpakädenvääntötreeneissä, niin onhan tässä vaiheessa ihan hitokseen oppimista. Ja oppimis- ja vääntämisharjoitteluprosessia ei ainakaan haittaa se, että pystyi luottamaan siihen että noilla kengillä pystyi seisoimaan toisaalta tukevasti mutta jalkojen puolesta toimimaan kevyemmin. Eli hyvin läpäisi kyllä Gazozin kengät tuollaisenkin käyttötestin. Olen tyytyväinen siis vallan paljon ostokseeni, sillä noilla kengillä todellakin pystyy tekemään monipuolisesti kuntosalitreeniä ja ainakin miusta tuntui soveltuvan hyvin kädenvääntöurheilun treenaamiseenkin ja uskon että voisivat kyllä toimia kilpatilanteessakin paremmin kuin ne kengät millä kisasin viimeksi.

Käyttötuntuman ottamista Metalin Catapultiin

Perjantaina 20.11.2015  kävin ostamassa myöskin SportHeavyn myymälästä Tampereella METALin mustan Catapultin. Onpi noista Metalin tuotteista lähimpänä alkuperäisen Slingshot-merkin Slingshot Reactivea. Kahteltiin myyjän kanssa että XL ois miulle bueno. Kokkeilin sitä liikkeessä eri kohtiin ja myyjän mielestä oli miulle sopiva. Kotona kattelin että paketissa lukkee L/XL, mutta kaipa tuo sitten on miulle oikia koko kun myyjä joka itte käyttää tuotetta treeneissään oli sitä mieltä toi on just täydellisen kokoinen miulle. Paha sannoo kö ei oo vertailukohtaa, mutta ei tosiaanni hölsky eikä tunnu myöskään jotennii erityisen tiukalta, riippuu tosiaan siitäkin onko se kyynärpäitten kohdalla vai muualla.


Kokkeilin Metalin Catapultia leuanvetomeiningeissä ja punnerruksessa  perjantaina ja noihin se toi kyllä kaivattua vaihtelua. Oli jotenkin hauskempaa tehä noita jumppailuja Catapultilla. Pittee joku päivä kokkeilla tuota katapulttia dippauksessakin, kun jotkuthan käyttää sitä siinäkin.

Jumpan jäläkeen tein penkkiharjoitusta ihan vain sillä silmällä että totuttelen käyttämään METALin Catapultia. Oli se aluksi oudon tuntuista ja oli hieman vaikea ensin hahmottaa että mikä se ois se paras kohta tolle välineelle kourissa nimenomaan penkatessa. Aluksi tuntui että onko tiää ny oikia koko vae enkö mie vuaan ossoo asetella oikein. Ja hieman tuntui, että melekein kuin ois ollu paremminkin haittaamassa ja tiellä. Mutta sit kun löysi sopivan kohdan ja syttyi jonnilainen käytännön hahmotus siitä miten sitä pittee käyttää ja miten se auttaa penkkauksessa, niin tuntui että kyllä siitä apua sai. 

Vaikka tuntui että varmasti tuota välinettä paremminkin voisi osata asetella ja hyödyntää, niin silti sillä meni vallan nopealla tahdilla ysin sarja 50 kg:lla kuin itsestään. Piti tosiaan tuolla tehdä ihan vain testinä kasin sarja, mutta lipsahti ysiksi ;-) Eli piirun verran helpompihan se tuolla sitä rautaa onpi liikuttaa. Eihän se vermes miun puolesta rautaa nostele vaan mie sitä siinä liikuttelen, mutta kyllä se tosiaan sellaiselta vaikuttaa että tuota osana treeniä voisi aina välillä käyttää.

Näin niinkö ensikokemuksella vaikuttaa ihan rahanväärtiltä. Erilaiselta se ton kanssa se penkkaaminen tuntui kun iliman, mutta senkin vuoksi kivaa vaihtelua. Kaipa mie blogiin ja musklefroumille Slingshot-keskusteluketjuun tästä raportoin välillä lissee.

Yhteenvetoa tuottehista ja käyttökokemuksista

On tässä tosiaan pitkä matka elämässä tultu ja henkisesti kasvettu siitä monelle tutusta "kaikki pitää tehä raakana ja ilman mitään apuvälineitä" lähtökohdasta siihen että olen kesällä ja syksyllä alkanut kokkeilemmaan rohkeasti erilaisia apuvälineitä ja erilaisia treenejä apuvälineitten kanssa ja iliman. Kyllä se ikkääntyväkin rokkirakki ja raudanrenkoja-apina uusille tavoille oppii kö on motivaatiota muistella vanhaa ja opetella uutta.

Voin kyllä sannoo, että ihan näin lyhyellä kokeilulla voin sanoa, että olen kokenut saavani hyötyä sekä Metalin Catapultista että Gazozin kengistä. Gazozin kengistä mie muuten olen sannut ihailevia kehuja, jopa eräältä elämääni kuuluvalta teini-ikäiseltä pikkuapinalta, jonka mielestä ne näyttävät futuristisilta sellaisella Paluu tulevaisuuteen -tyylillä. Kehuksi oli tarkoitettu se, eli kengät läpäisivät myös sen kaikkein tiukimman ulkonäkötestin ja saivat nuoriso-osaston hyväksynnän ;-)

Metalin trikoista paha vielä mitteen sannoo kö eivät ole vielä suaapunneet. Mutta pittee raportoida niistäkin sitten kö suaapuvat perille ;-)

Hyviä välineurheiluja toivottaen,
Läski Urpo Apina aka Krisse Chrissie Heart Sydän,
aktiivinen kuntoilija, kilpakädenväännön ja raudanrenkomisen plus voimanaisürheilumeininkien intomielinen harrastaja, bloggari, muusikko, kirjailija ja muuten vuaan monipuolinen tappaus ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti