Kävijälaskuri

tiistai 30. elokuuta 2016

Syksyisiä nivel- ja nuhavaivoja ja jumppapallojumppaa ja muuta pumppahumppaa

Termondeeros ja moikkelis moi vuaan kaek nettiläiset immeiset ja julkinen jumppa-, kuntoilu-, voimailu- ja urheilupäiväkirjani! Mukavaa aina nähdä teidät, vuodenajasta riippumatta aina yhtä reippaina!

Sami ja Krisse musisoimassa Uusi Laineen keikalla pe 26.08.


Se on syksy taas nokka vuotaa, köhä vaivaa, kurkku on kipeä, niveliä, luita, ja lihaksia särkee ja jomottaa. Askellus on ankeampaa ja kankeampaa ja hengitys tukkoisempaa. On se ihanaa, kun tuuli tuivertaa, flunssapöpöt jylläävät pitkin maata, siitepölyt leijailevat vimmaisesti, tuuli käy luihin ja ytimiin vaikka kuinka pukeutuisi, ja elämä on muuten vaan mukavaa tulevina kuukausina. Mutta ei maha mittää, kun en ole muuttamassa Kanarialle, niin näillä eväillä mennään enkä aio jatkossakaan valittaa, vaikka harmilliset vaivat toteaisinkin ääneen.

Putkirullausjumppaa tekemässä


Kesäflunssa kiersi meikäläisen, mutta hyvin syysflunssa nappas meikäläisen heti pihteihinsä. Mie olin 11.-18.8. oikein kunnon räkäflunssassa kunnon pitkittyneen kuumeen kanssa ja olin muutaman kuumeettoman päivän kunnes 20.8. Uusi Laine -bändin treeniemme aikana kuume nosti kuumanpolttavaa päätään. Lepäsin loppuillan ja su 21.8. Ma 22.8.-ti 23.8. menivät myös tavallista enemmän lepäillen. Ke 24.8. mie kävin reippailemassa hieman Peppen kanssa treeninsä loppupuolella ulkona, vaikka alkutreenin pitäydyin vain koutsaamisessa. Ja otin reippaillessa vallan iisisti, tunnustellen omaa oloa. Pe 26.8. otti Uusi Laine -rumpalointi tavallista enemmän, loppua kohden, voimille. Oli ärsyttävän tukkoinen olo. Otti henkeen turkasesti ja näin välillä hieman tähtiä. Sitkeesti silti soitin keikan loppuun. Bussissa reissaaminen keikan jälkeen meni lähinnä nukkuen.

Siinäpä Sami-koira ja Krisse-aappena rokkaavat kuin villiintyneet hirvet


La 27.8. kuljettiin perheellä Varkaudessa torimarkkinoilla, pihakirpparilla ja kävimme kahteen otteeeen Raw Challenge -voimanostokisaa seuraamassa, tuli tehtyä heti aamulla leuanvetotankoa, erilaisia vastuskumeja ja jumppappalloa hyödyntävää jumppaa, ja käveltyä iltalenkkiä ulkona.

Jumppaamasa jumppamaha ;-)


Leuanvetotangossa tuli roikuttua apinaroikkoja, tehtyä vatsarutistuksia roikkuen, ja tehtyä leuanvetoja. Tuli tehtyä sekä Silarukovin että Lidlin vastuskumeilla erinäisiä ojentaja-, hauis- ja kokovartalon liikkeitä, mm. nk. vastuskumimavetusta syvästä kyykystä ilman tankoa ylös ittensä mavenkaltaisesti nostaen ja selkänsä suoristaen,  ja jumppapallolla tein mm. eri variaatioita vatsarutistuksista. Abwheelillakin tuli jo perjantaina loppuillasta, la aamulla, lauantai-illalla ja sunnuntaina rullailtua niin seisaaltaan kuin polviltaankin.

Pilatesrullaamassa Gazozin shortsit ja trikoot yllä


Jalkoja kolotti ja selkää särki ulkona ollessa ja tuulen todella tunsi todella luissa, mutta en silti piiloutunut sisätiloihin vällyjen väliin, vaan nautin siitä että ulkona päiväsällä oli sentään mahdollista liikkua, kun pääsi edes jotenkin liikkumaan ja köhä eikä kuume vaivannut ja sade ja myrsky ei ollut vielä alkanut. La-su yönähän oli melkoinen myteri. Kurkku kylläkin oli kipeä ja pärskittyäkin tuli välillä. Kuumeen ollessa ja toipilaana ollut hakkaava yskä kun ei ollut järin mukava niin osasi nauttia siitäkin, ettei sitä ollut.

Kolme vaffaa Varkauden toripäiville menossa markkinahumua fiilistelemään...


Raw Challengessa tuli riemuittua mm. K-P Eiralan,  Eduard Khanjyanin, Tom Martinin, Auli Isopahkalan ja Katja Tuomaisen hienoista suorituksista. Mukavaa oli seurata kisoja äitin, isän ja voimaprintsissan voimin. Oikein koko perheen kisahuumaa. Meiän nuorimmainen aappena piäs näkemään isompien kisojen ja pronostamisen juhlaa ja juttelemaankin kovien vetäjien ja nostajien kanssa. Vein myön prinsessan takahuoneeseen ja lämmittelytilaan katsomaan millä tavalla meidän liitossa lämmitellään kisanostoihin.

Markkinoilla pari aappenaa


Oli mukava esitellä tutuille nostajille mammansa, faijansa ja meiän nuorimmaisen joka on koko FPOn historian nuorin jäsen. Ja mukava oli myös nauttia kisatunnelmasta ja -huumasta vaihteeksi ihan vain näin yleisöstä. Pikkuinen ja iskäni kuvasivat kisapaikalla valokuvia ja ainakin iskä otti videota.

Voimaprinsessa ja Varkaus Raw Challenge -humua


Vaikka oli mukavaa, niin samalla harmitti se, että oman puolikuntoisuuden ja rahapulansa tähden ei ollut mahdollista kisata kilpailuissa mihin oli ilmoittautunut, vaan piti perua kisaaminen. Tiedän että kippeenä noin särkevillä luilla ja flunssan vaivattua pitkään, ei pidä mennä kisaamaan ja että ratkaisuni oli järkevääkin järkevämpi olla kisaamatta noissa kisoissa ja SMssäkin kun kerran kunto oli ja on mitä on juuri tällä hetkellä. Puolikuntoisena ja -tehoisena kisaaminen on vähän sama kuin laittaisi vapaaehtoisesti kätensä kuumalle liedelle. Polttaa rajusti hetken ja vaivaa pitkään eikä välttämättä parane koskaan kunnolla. Kuitenkin jokin sisälläni piipitti että ois pitänyt olla kisaamassa kun kerran tuli kisapaikallekin. Höpsistä pöpsistä. Olin opastamassa meiän voimaprintsessaa lajin hienouksiin ja näyttämässä sekä hänelle että vanhemmille sitä mistä on kyse meidän lajissa hienoimmillaan. Hyvät järjestelyt, lämmin yhteisöllisyys, suuria rautoja, taitavia suorituksia, ainutlaatuista kisatunnelmaa ja urheilunriemua!!!

Varkauden Raw Challengessa vaffaa väkeä niin yleisössä kuin nostajina


Lauantai-iltana oli mukava käydä iskän ja prinsessan kanssa iltakävelyllä poluilla ja rannassa. Sunnuntaina mie tein kevyttä jumppaa abwheelilla, leuanvetotangolla, omapainolla, jumppapallolla ja kahvakuulalla ja jumppautin mammaa, näytin hänelle omapainoharjoitusliikkeitä, venytyksiä, jumppapalloilua, kahvakuulailua ja vastuskumien kanssa jumppaamista, ja opastin häntä erilaisissa kuntouttavissa ja vahvistavissa liikkeissä. Näytin myöskin miten vastuskumeja voi hyödyntää myös leuanvedossa avustavana nostajana ja että miten vastuskumeja voi hyödyntää erilaisissa hyppimissä hyppyjen keventäjänä ja pehmentäjänä.

Kävelyllä kaupunnilla


Saunassa tuli käytyä aamujumpan jälkeen ja tosiaan helpotti kivut  hetkiseksi ja oli mukava jumpata ja näyttää liikkeitä mammalle. Iltapäivää kohden iski kuumeinen olo ja kolotukset yltyivät. Sunnuntai meni nukkuessa bussissa kuumetta pois ja kotiin saapuessa ei ollut enää kuumetta, mutta tuli nukahdettua kuin saunalyhty kotona.


Mie ja ihuna vuffe

Maanantaina 29.8.  tuli tehtyä kevyttä aamujumppaa ja venyttelyä kun ei ollut enää kuumetta ja ilman aamujumppaa olisi äärimmäisen ankea ja kankea olo. Kotoa tuli lähdettyä keskipäivällä poikkeuksellisesti bussilla ja keskustorilta suuntasin Fitnesstukkuun noukkaisemaan sinne tilaamiani erittäin edullisia OLIMPin Vitamin+ vitamiineja ja ostamaan Vidan "Gluco + CSA + msm -nivelseosta tabletteina. Oli tosiaan päässyt molemmat loppumaan miulta. Noita kun nakkas poskeen ne ostettuaan, niin eron kyllä huomasi nopeasti. Jostain syystä kyseiset tuotteet sopivat miulle erinomaisesti. Jos on reumaoireita, nivelien kanssa kipuilua ja tai kuntoilet aktiivisesti, niin suosittelen kokeilemaan! Miulla ainakin ovat suurena apuna!

Kolme vaffaa Varkaudessa


Fitnesstukusta mie lähdin Ratinaan, jossa tein kevyttä keppijumppaa, tasapainoharjoituksia, kyykkyjä omalla painolla, tasapainoilin ja tein liikkuvuusliikkeitä hyödyntäen tasapainolautaa ja puolapuita. Ja jotta ei ois piäässy unohtummaan, että olin kuntosalilla, tein mm. ojentajia ylätaljassa. Hyvin kevyellä painolla pitkä sarjaa. Tuollaista palauttavaa ja kuntouttavaa jumppaa siis. Kotona tein hieman leuanvetoja ja rullailin pilatesrullalla. Illalla hyötyliikuntaa tuli kun Tiim Aappenan Pepen koutsaamisen lisäksi roudailin Pepen kanssa tavaraa varastolle jalka- ja käsipelillä.

Kolme vaffaa


Kurkku ei ole enää niin kipeä kuin viimeviikolla ja ääni alkaa kuulostaa suht. koht. normaalilta. Nokkakaan ole enää kauhean tukossa tai vastaavasti vuolaasti virtaava koskikaan. Nivel- ja lihassärytkin ovat vallan vähäiset. Tännään aattelin tehdä pientä jumppaa vastuskumeilla ja pilatesrullalla yms.,  roudata tavaraa juuri vuokraamallemme varastolle, ja muutoin vain olla ja lepäillä.

Kolme vaffaa Hurriganesin hengessä


Huomenna jumpataan Tiim Aappenan Pepen kanssa ja pelkän koutsaamisen sijaan ajattelin ihan liikuttaa ihteeni vaihteeksi. Mitään järin hurjaa en aio tehdä, sillä lauantaina uaattelin sitten testata synttärieni kunniaksi, että kuinka aappenalta raudat vielä kulkevat. Ja pistää alkulämmittelyjen jälkeen nykykuntoni testiin. Siitä onkin sitten hyvä kulkea ensiviikon lauantain tiimimme leikkimielisiä kisoja kohti ja katsella kohti lokakuun, marraskuun ja joulukuun kilpailuja. Hyviä treenejä ja hyvää kuntoa ja oloa kansalle! T. Krisse Tuominen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti