Kävijälaskuri

lauantai 31. lokakuuta 2015

Haastattelussa Sami "penkkiukko ja superstara" Huhtala

Läskin Urpon Apinan haastattelupenkissä tällä kertaa ansioitunut sm-, em- ja mm-mitalisti, stuntti, näyttelijä ja vaikka mitä tekevä Sami Huhtala!
Joistain tyypeistä on moneksi, niin moneksi että voisi luulla että kysseisillä immeisillä on joku kaksoisolentopoppoo hoitamassa simultaanisti asioita, jotta kaikki tehdyt asiat ihan oikeasti olisi mahdollista toteuttaa ja ehtiä vielä nukkuakin välillä. Sami Huhtala on yksi näistä paljon puurtavista multitalenteista! Ja koen olevani totaalisen äärimmäisen etuoikeutettu saadessani kunnian voida sekä rupatella Samin kanssa että tehdä hänestä haastattelun. Rupattelutuokio tehdään vlogia varten kameran edessä kuha myö suaadaan ujutettua juttelusessio aikatauluihimme. Tehokkaina tyyppeinä, hoidimme haastattelun muitten hommien ohella virtuaalisesti.

 Haastattelu suoritettiin parissa eri osassa perjantaipäivän ja -illan aikana 30.10.2015 Facebookin privaattichattitoiminnon avulla, mie editoin pahimmat typot puies yms, siirsin matskut blogiin ja lisäilin kuvia mukaan haastattelua värittämään. Ja tässä se nyt on teiän silmäinne ejessä, ollaos hyvätten! ;)


Läski Urpo Apina: Kuka, mikä ja mitä Sinä olet?

Sami Huhtala, näyttelijä, stuntmies ja voimamies/voimailija....
Täs muuten mun kotisivuossa www.samihuhtala.com
Tuolt kotisivult löytyy CV ja showreel... joka on myös mun actorsivul täälä FB:ssä.... ja juutuupist löytyy Sami Huhtala  nimel reenivideoita yms...
Läski Urpo Apina: Mistäs sie oot kotoisin ja missäs luolaasi/majaasi sie piät? 

Sami Huhtala: Hämeenlinnasta kotosin, nykysin asun Janakkalassa....

Läski Urpo Apina: Milloin ja miten tutustuit kuntoilemiseen ja bodailuun?

Sami Huhtala: Salitreenit alotin vuonna 1990.... jolloin oli ensimmäinen oikea reeniohjelma....
Kamppailulajeja olen harrastanut paljon ja pelannut myös fudista ja lätkää...

Läski Urpo Apina: Mitä kamppailulajeja? Ootko ihan kisannut niissä? Harrastatko enää kamppailulajeja vai ovatko jääneet nk. penkkiukkoilun yms. raudanrenkomisen jalkoihin?

Sami Huhtala: Alotin karatella (7-vuotiaana), sen jälkeen judoa, nyrkkeilyä, krav magaa yms... Piti joskus lähtee ottelemaan mutta kaularangan välilevyn pullistumat päätti sen ajatuksen.. Edelleen reenaan vielä yhdessä tekniikoita pro stunt ryhmän ukkojen kanssa, joten en oo niitä lopettanut.

Läski Urpo Apina: Mitä innoittajia Sinulla oli nuorena? Ketkä innoittajiasi ovat nyt?

Sami Huhtala: Billl Kazmaier, Ed Coan ja Jon-Pall Sigmarsson. Nykysin panostan niin tähän
näyttelijän työhön että tykkään seurata monia näyttelijöitä...

Läski Urpo Apina: Vaffat on idolisi, mutta vahvahan olet sinäkin!

Sami Huhtala: Joo, ovat kun tästä mun "harrastuksesta" puhutaan. Suomalaisista Riku Kiri ja kaverini Jouko Ahola.Läski Urpo Apina: Noi siun voimailupuolen saavutukset ja alan taustan tiesinkin. Idoleistasi päätellen ilmeisesti ainakin jonkinsortin kiinnostus myös voimamieslajeja ja (show)painia kohtaan,  jos idolien urista mitään sun kiinnostuksistasi voi päätellä. Ookko ikinä aatellu osallistua voimamieskisoihin? Voimaa, kokoa ja ketteryyttä sulla siihen ainakin piisais. Ja kun kerran osaat ilmeisesti painiakin ja karismaa on vaikka muille jakaa, niin ookko aatellu laajentaa repertuaariasi prowrestling/showpainin puolelle?! 8-)

Sami Huhtala: Oon joskus nuorena ollu muutamassa voimamieskisassa, mutta olen 10 cm liian lyhyt siihen lajiin.... Showpainikin muuten kiinnostais, mutta kun minult on ne pullistumat kaularangasta leikattu, niin mun niska on "koskematon" alue... Joskus tässä  oli Starbuckin kanssa ohimennen puhettakin kyseisestä lajista...  Terveisiä hänelle... ;)

Läski Urpo Apina: Sähän sitten oot menevänä tyyppinä ehtiny kokeilla ja tehä melkein mitä vain! ;) Onko sulla mitään lajia tai toimenkuvaa mitä oot aatellu vielä elos aikana tehä? Vai onko nyt ja aina tavoitteena toi penkkiukkoilu yms., stuntteilu ja näyttelijäntyö?

Sami Huhtala: Nyt on toi stunt- ja näyttelijäntyö ne tärkeimmät.... Kisaamisen penkkipunnerruksessa EHKÄ lopetan kahen viikon päästä oleviin MM-isoihin...

Läski Urpo Apina: Joo, eihän sitä kaikkea ehdi millään ja sulla kyllä jo nyt vaffailusta sen verran kovat näytöt, että vois melkein sanoo että jos mm-kisoihin lopetat, niin siehän sit nk. huipulla lopetat, kun sulla hallussa sm-kultaa ja maailmanennätystulosta.

Sami Huhtala: Ja 5 mm-kultaa ;)

Läski Urpo Apina: Joo, kyllä siinä palkintovitriinin täytettä on jo "ihan kivasti"

Sami Huhtala: :)
Läski Urpo Apina: Mites noi stuntti- ja elokuvapuolen innoittajasi? Mikä sai siut lähtemään alalle, eli suurimmat innoittajat ja esikuvat näyttelijänä ja stuntteilijana?

Sami Huhtala: No, iteasiassa se lähti vahingossa... Kuulun pro stunt nimiseen stunttiryhmään ja oltiin Duudsonit tuli taloon -ohjelmas tekemäs yks kohtaus, ni siit se pikkuhiljaa lähti....
Suurin kiitos tästä lähtee meijän tunttiryhmän vetäjälle Ramin Sohrabille... hänen kanssaan reenataan myös näyttelemistä...

Läski Urpo Apina: Monta kertaa onnellisten ja jopa onnettomien sattumien kautta syntyykin jotain aidosti uutta luovaa ja mielenkiintoista meininkiä. Tai noin sen omalla kohdallakin olen huomannut.
Mutta tosiaan, onko sulla jotain suosikkinäyttelijää jota fanitat? Kaikki Ison Arskan leffat hyllyssä kunniapaikalla tjsp? ;)


Sami Huhtala: Ei oikeestaan oo... tykkään monista näyttelijöistä.

Läski Urpo Apina: Ihan vakikysymyksenä tähän väliin, että millaisia elokuvia tykkäät katsoa?

Sami Huhtala: Katselen laidasta laitaan... sama musiikin kanssa... Ja nyt kun itse on saanut olla tekemässä niin niit leffoja katsoo aivan eri tavalla.... :)

Läski Urpo Apina: Toi on totta. Jos koskaan tehnyt edes mitään indieleffaa näyttelijänä, ohjaajana, kuvaajana, jne., niin kyllä sitä jotain Rambojakin ihan eri silmällä katsoo kuin vaikka ihan skidinä kun ei leffanteon eri vaiheista mitään tiennyt.Läski Urpo Apina: Mikä on siun mielestä parasta ikinä painonnostossa ja muussa voimailussa ja kuntoilussa? Ja mitkä ikävimmät puolet?

Sami Huhtala: Parasta on että raudat ei lopu kesken. Ikävintä o kateus ja dissaaminen...  Etenkin ipf dissaa muita liittoja ja samall se kusee omille kengille.... Ne vaa ei siä tajua sitä. Suomen voimanostoliiton mielestä urheilulaji jossa ei ole dopingtestejä ei ole urheilua!!!! Huh mitä paskaa! Kumma kun heidän liiton nostajat pärjäis näissä liitoissa missä testejä ei oo... Joita haukkuvat villeiks dopingliitoiks... Ni mitä voimme tästä sitten päätellä????

Läski Urpo Apina: Joo, liittojen riidat ja kärhämät kyllä turhaan sotkee asioita. Ois paljon parempi että ei olisi panettelua ja kuppikuntia. Kaikki vois vaan keskittyä siihen itse asiaan kärhämien sijaan.

Sami Huhtala: Juurikin nii.

Läski Urpo Apina:  Ja miusta ainakin dopingsyytökset yms huutelut ovat jo turhan kulunutta settiä muutenkin. Kai sitä muitakin puheenaiheita voisi olla jo vuonna 2015, kun dopingista voima- ja bodylajien kohdalla jauhettu jo vuosikymmeniä.

Mutta mää ny oon vaan tällänen "tyhmä apina" niin mää mistää tietenkää mitää tiiä, mutta tollee mie sen koen.

Sami Huhtala: Sama (itkunauruhymiö). Se niitten jeesustelu vaa vituttaa.

Läski Urpo Apina:  Jep. Kaksinaismoralismi sucks.

Sami Huhtala: Juup.

Läski Urpo Apina:  Sie kun oot palajo elokuvajuttui puuhaillut, niin siulla varmasti jokin näkemys siitä, että jos Sinä olisit elokuva, niin millainen elokuva se olisi?

Sami Huhtala: Action leffa, jossa hitunen romantiikkaa.

Läski Urpo Apina:  Millaista merchandisea olisi tuossa elokuvassa ja millaista musiikkia elokuvassa raikaisi?

Sami Huhtala: Kaikkee mut ei liikaa mässäilyä. Myös komiikkaa.

Läski Urpo Apina:  Jos olisit nk. toimintanukke niin millainen ja millaisia toimintoja nukella olisi?

Sami Huhtala: Pitäs osata juosta  :) ja tietty pitäs osata olla romanttinen :)Läski Urpo Apina: Onko siulla koskaan ollut sponsoreita, yhteistyökumppaneita tms.? Jos ei, niin oletko koskaan edes tavoitellut sellaisia? Ja onko haaveissa mitään tiettyä sponsoria tai tietynlaista -diiliä, eli jos voisit vain sormia napsauttamalla saada asiat tapahtumaan, niin millaisen diilin itsellesi naputtelisit ja napsauttaisit? 8-)

Sami Huhtala: Mul o kymmenkunta sponsoria. En oo ajatellu asiaa enempää, jos meinaa ny lopettaa.

Läski Urpo Apina: Mitkä on siun suosikkiliikkeitäsi, liikesarjojasi,  oli sitten kyse ihan  tavallisesta voimaharjoittelusta tai jostain  erikoisliikkeistä? Eli omat suosikkimuuvsit rautaa renkoessa tai toki vaikka stunttaillessa...?

Sami Huhtala: Kyl rintatreeni o maukkain :)

Läski Urpo Apina: Millaisia välineitä (kengät, vaatteet,yms..)  käytät treenatessa painonnostoa tai stuntteilua?

Sami Huhtala: Rennot vaatteet.... Ei muodinmukasia vaan oikeita salivaatteita...Ei salil kuulu näyttää hyvält.... Sielä reenataan. Verkkarit ja t-paita yleisin.

Läski Urpo Apina:  Käytätkö jotain lisäravinteita ja miten koet hyötyneesi niitten käytöstä?

Sami Huhtala: Aika vähän.... pääosin ruokaa ....palautusjuomaa välillä... mut en oo ikinä oikeen niist lisäravinteista mitn hyötyä huomannu...

Läski Urpo Apina:  Miten suhtaudut doupingiin? Oletko koskaan itse harkinnut käyttäväsi?

Sami Huhtala: Välttämätön menestykseen... lajista riippumatta... se joka muuta puhuu valehtelee tai jeesustelee...

Läski Urpo Apina: Millainen on päihdehistoriasi? Oletko ollut doku ja tai streittari? Polttanut kuin korsteeni? Millainen nykyhetken tilanne: mäneekö alkoholia, piristeitä (kahvi, pwo, laittomat piristeet), humehia, röökiä missä määrin?

Sami Huhtala: Heikko päihdehistoria.. Nuorena tuli dokattua ja poltin röökiäkin, mutta nyt ollu 22 vuotta lakossa. Alkoholia käytän pari kertaa vuodessa. Huumevastanen olen.


Läski Urpo Apina:  Mikä on mielestäsi ollut tehokkain /  sinulle soveltuvin  ruokavalio/dietti  ja mikä taasen tehottomin ja tai typerin?

Sami Huhtala: Mulle toimivin on rasva pois... Mun mielestä ketoosidietti o tyhmä, koska sit kun alat syömään hiilareita, niin  se mit sil oo tiputtanu tulee tuplana takas.

Läski Urpo Apina:  Suosikkiruokasi ja millainen on tällä hetkellä siun ruokavaliosi?

Sami Huhtala: Olen kaikkiruokanen... Syön kaikkea... ja paljon...

Läski Urpo Apina: Millaista musiikkia kuuntelet treenatessasi vai kuunteletko treenatessa mitään kuin veren huminaa korvissa? ;) Millaista musiikkia kuuntele ylipäätään?
 

Sami Huhtala: Kuuntelen sitä mitä salil soi...

Läski Urpo Apina: Millainen musiikki ei kolahda siulle sitten ollenkaan vaan vertautuu miellyttävyydessään katujyrän jytinään?

Sami Huhtala: Kuuntelen laidasta laitaan... mutta jazz ei oikeen iske... kun en sitä tajua... oon vaan tyhmä voimailija  :)

Läski Urpo Apina: Mikä oli mukavinta koululiikunnassa ja mikä kamalinta? Onko millaisia hyviä tai huonoja kokemuksia plus muistoja koululiikunnasta? Kannustiko koululiikunta vaiko ennemminkin jarrutti sinua ja sinun kehitystäsi liikkujana, kuntoilijana?

Sami Huhtala: Mä tykkään kaikesta liikunnasta...myös koulussa tykkäsin. Ei minkäänlaisia huonoja kokemuksia.... kivoja muistoja olivat aina koulujen väliset kilpailut.

Läski Urpo Apina:  Mikä on elämäsi paras muisto?

Sami Huhtala: Lasteni syntymät

Läski Urpo Apina:  Entä pahin?

Sami Huhtala: Pahinta ei oikeestaan ole vielä sattunut....

Läski Urpo Apina:  Lempivärisi? Lempivaatteesi? Lempituoksusi? Lempimakusi? Lempipaikkasi?

Musta, sukat, Armani, Black code, makea, sänky.

Läski Urpo Apina: Millainen henkilö saa Sinut hyrräämään eli onko jotakin kumppani-ihannetta?

Sami Huhtala: Fiksu....se riittää....  

Läski Urpo Apina: Ja vastaavasti, onko jotain mikä on totaalisen nou nou -juttu joka tekee mielestäsi henkilöstä täysin epäkiinnostavan?

Sami Huhtala: Diiva ja pinnallinen idiootti....


Läski Urpo Apina: Tulevaisuuden suunnitelmasi? Missä teikäläinen on viiden, kymmenen ja viidenkymmenen vuoden päästä  ja mitä ja missä hän häärää?

Sami Huhtala: Toivoisin että tästä näyttelemisestä olisi tullut minulle ura....

Läski Urpo Apina: Millä kuntoiluaiheisilla sivustoilla, foorumeilla, Facebook- yms. somesivustoilla sie käyt hankkimassa tietoa ja sosialisoitumassa?

Sami Huhtala: Aika vähän täsä lajista haen mitn tietoo mistään. Foorumeita en seuraa ollenkaa.

Läski Urpo Apina: Mitä sanoisit sellaiselle, joka pohtii aloittaako kuntoilun, painonnoston, bodaamisen, tms., vaiko ei?

Sami Huhtala: Ilman muuta kannattaa alottaa.... Miettii sitten mihin suuntaa kunhan pääsee reenaamisen makuun....

Läski Urpo Apina: Mitä tai millaisia ruokia, lisäravinteita yms. ravintoon liittyviä asioita suosittelisit vasta-alkajalle ja miksi?

Sami Huhtala: Perus kotiruokaa.

Läski Urpo Apina: Jäikö vielä jotain kysymättä ja sanomatta? Kysy itseltäsi vaikka kysymys ja vastaa  siten kuin haluat, tai kerropa tähän mitä mielessä nyt ikinä nyt onkaan mitä haluat meille kaikille jakaa... eli ihan vapaa sana! ;) Ja samalla myös lopuksi, terveisiä Läskin Urpon Apinan Vitnessii, Vätnessii ja Vilosofiaa -blogin lukijoille tahi vlogin katsojille?

Sami Huhtala: Ei oikeestaan muuta kuin että hyvä muistisääntö on : kohtele muita niinkuin hauat että sinua kohdellaan.Läski Urpo Apina: Kiitti, tattis, niiaus ja kumarrus haastattelusta!

Sami Huhtala: Kiitos sinulle!!!

Läski Urpo Apina: The pleasure was all mine eli ilohan se o kysellessä kö tulloo persoonallsiia vastauksia.

Mie loppuun jaan Samilta pari videota, koska veikkaan että ne voisivat kiinnostaa muutakin kuin vuaan minnuu itteeni.Ei muuta kun muutkin vaan penkkaamaan, jos penkkaaminen kiinnostaa!


Kaunista syksyä ja alkutalvea teille kaikille toevottaa,
Läski Urpo Apina aka Krisse Chrissie Heart Sydän,
Kuntoilija, muusikko, kirjailija ja indienäyttelijä itekin ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti