Kävijälaskuri

perjantai 4. toukokuuta 2018

Hammassuojia ja muuta hifistelyä?

Jotkut ovat bonganneet että joillain videoilla etenkin varustetreenivideoissa tai kuvissa miulla on hammassuojat. Tässäpä avaan joitain syitä siitä miksi ja miten niitä käytän.
Itte tuli etenkin viime vuonna lämmöiksi tehtyä budo-, mma- ja tai painiharjoitteita tai muuta nujua alkulämmöksi, niin tuli hankittua siihen hampisuojat. Joku kerta sitten unohtu ne nujuista päälle ja tajusin, että hiton hyvä kyä penkatessa tai muutoin kovissa raudoissa, niin ei pääse maksimiraudois purreen hampaitaan rikki. Voimanostossa (+voimanais/miesurheilussa) moni käyttää mavessa, ettei mee myöskään niska väärään asentoon kun luonnostaan moni alkaa purra kovaa hampaita yhteen isois raudois tai narskutteleen hampaita, joka vaikuttaa loogisesti niskaan ja hartioihin, joka voi osalla paskoo maveasentoa ja siten mavemekaniikkaa merkittävästikin... mutta ei niitä pakko ole käyttää, jos ei koe tarvittevansa. Olen kuitenkin kokenut hyötyväni sen verran, että ajoittain hammassuojia käytän varustetreenien lisäksi isommissa rawraudoissakin.Teetätettävät hammassuojat toki hifeimmät, mutta omiin tarpeisiin on riittänyt ihan kamppailulajeihin tarkoitetut suojat. Ne kun kyä kivasti muotoutuivat hammaskalustoni muotoon sitä riittävän miellyttävästi suojaamaan. Chitalada -salilta Tampereelta hankitut itellä käytössä kovemmissa raudoissa voimanosto- ja voimanais/mieslajiharjoittelussa, miulla kö on paha tapa purra hampaita pahimmillaan lohkeamiseen asti rikki ja niskansa jumiin kovien rautojen kohdalla.


Varsinnii varustepenkissä isoilla raudoilla ykkösmaksimipäivinä olen todennut muutenkin hyväksi käyttää hampisuojaloita. Niitten käyttö on vähentänyt turhii kipui ja niskan ja leukojen tensiota. Ja jos sattuu kosahtaan hampaille raurat niin mieluummin otan suojien kanssa kuin ilman... ja on sitä joskus saatu osumaa (hosuvien) varmistajien raajoistakin niin mieluummin nekin otan hampisuojusten kans kuin ilman....Kieleen lisäksi sevverran tullu purtua ennen kun siirryin hammassuojiin ja ykkösmaksimissa huomannut että tietyllä tapaa hammassuojat päällä hampaitten yhteen puru, tosiaan parhaimmillaan voi tuoda just sen sopivat pari kiloo lisää. Tavoitteellisesti voimanostoa kisaavanakin se pari kiloo voi olla just se ratkaiseva ero, jos haluaa saada nimiinsä ees säälittävii ennätyksiä. Saatika ei niin säälittäviä ;-)Itellä vähentänyt myös henkistä jännitystä kun voi vaikka purkaa jännitystään hammassuojien mäyssäämiseen tai hakee niitten avulla taistelumoodia tai muutoin joko harhauttaa ittensä niin että unohtaa panikoia ja jännittää tai siten että paniikkienergia kanavoituu johonkin edes suurin piirtein hyödylliseen suorituksen kannalta. 


Hyödyllistä myös siinä mielessä, että jos vaikka tulee äristyy avustajille hermostuksissaan niin se on niin koomista sössötystä että ei mee si noston jälkeen painimatsiksi enää, heh. Paljon asiaa pienestä, mutta kirjoitin, kun aiheesta oli toivottu miulta tekstiä. Hyviä treenejä, kera hampisuojan tai ilman! T. Krisse Tuominen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti