Kävijälaskuri

tiistai 25. joulukuuta 2018

Joulupäivän jumppapumpatTere tuaas kansalaiset! Se o aappena tuaas täältä aappenaluolan kotigymiltään kö kirjoitteleepi sanaloeta joulupäevän jumpastaan. Kuten edellisestä päivityksestä ehkä huomasi, hyötyliikuntaa tuli tännään kivasti. Kotio takas päästyäni olen siivoillut ja järjestellyt lissee, ja tehnyt päässäni treeniplaania ja tehnyt tietenkin pikavenyttelyitä.Alkulämmöt hoitu hanin kanssa nusitaimin kautta oikein lystisti ja mukavasti. Mukavata hommoo on se ja herätteleepi kivasti lantionpohjan syvimmätkin lihakset se puuha. Nami nami. Waakamamboa suosittelen alkulämmöiksi kotijumpassa muillekin! 😍Vuaakamampon jäläkeen herättelin roppaa jumppapallolla toheltamalla eriasennoisia kaekenlaesta hauskaa, kivaa ja hyödyllistä, jonka jälkeen kehittelin taljan käyttöön, Yhdistin vastuskumin, taljakahvan ja vähän painoa, niin sain touhuttua liikkeitä taljakahvalla pään yli seisoen, istuallaaan ja selällään. Toki myös kulmasoutu ja rinnalleveto ja niskan taakse veto taljakahvalla. Hyvät vastukset ja lämmöt tuolla ravalla sain. Käytin Silarukovin violetteja vastuskumeja, btw, eli pien ihme jos nuilla ei olisi saanut kikkailtua vastusta ihtelleen riittävästi.


Sitten otin vastuskumin pois ja tilalle laitoin köyden, josta laitoin lenksusta ja koukusta painot roikkumaan ja toiseen päähän taljakahvan, ja ei muuta kuin tekemään taljakahvajumppaa vastuksella penkillä istualtaan ja lattialla seisten, maaten ja lattialla istuen. Kyllä tuolla etennii riittävän vaihtelevatahtisella (rauhallisen hitaaasta nopeaan ja takaisin hidastaen ja nopeuttaen) sai hyvin lihaksille työtä.Jalkapedaalit ja kahvan ja jousen omaava vahta-/selkäjumppaan tarkoitettu ja käsijumppaankin soveltaen soveltuva kirpparilta hankittu härpäke sai toimia tännään mm. alataljasoutuliikkeessä vastuksena ja ihan hyvin tuo toimii sekä kotijumppailussa että matkoihin otettavaksi ihmehärpättimeksi. Meni kivasti lihakselle, sanoisi bodari. Antoi riittävän vastuksen, sanoisi voimanostajan. Lopputulemana, lihakset sai töitä ja hiki tuli.
Mutkatankolla tein tuolilla istualtaan  haupitsei eli haukkareita eli hauiksia, pystypunnerrusta niskan takaa, pään päältä ja rinnalta punnertaen. Seisaaltaan samoja,  ja vastuskumi tankoon keskelle ja jalkojen alle jalat levällään ja hauiskääntöä. Nam.Penkkipunnerrus fatbarina pallealle. Eli käytännössä kyykkyyn tarkoitettu niskapehmuste vetäistynä kahteen osaan, ja sitten tankoon piukasti kiinni tarrakiinnitystä hyödyntäen. Lopputuloksena erittäin fätit fatbar -puikulat, jotka tietenkin saa haluamalleen leveydelle haluamaansa tankoon. Eikä ole pakko ostaa kallista erikoistankoa tai kalliita otemökkejä tankoon kiinnitettäväksi. Eihän tuo nättiä ole, mutta ei ole nostajakaan, ja ajaa asiansa.

Voimanostotangolla ja fatbar-puikuloillani tein aika pitkää sarjaa ja stoppailua. Joutui todellakin puristamaan kovaan ja olemaan tarkkana tekniikasta. Eikä tarvinnut muuta kuin tangon ja teeseite-fätbar-puikulta. Kyllä alkoi veri kiertää ranteisiinkin. Om nom nom. Mukavata on se. Lisäksi vielä vähän lisää jumppapalloilua, apinaroikkoja, leuanvetoja, kulmasoutua, pikavenyttelyitä, vahtarutistuksia, ja treeni sai olla joulupäivän osalta nk. pulkassa. Putrua naamaan ja leppeemään.Hani se tekee taustalla joogaa, mie blogaan ja pohdin tulevien viikkojen aikatauluja, ja valmistaudun menemään nukkumaan. Erittäin hyvää joulupäivää ja mukavia jumppia Teillekin! T. Krisse Tuominen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti