Kävijälaskuri

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Viikonloppua, unta ja tätä päivää

Viimeviikonloppu meni poikkeuksellisesti lähinnä nukkuessa, levätessä, tehdessä pieniä askareita, lepäillessä, lueskellessa, hieman jumpatessa, rakastaessa ja rakastellessa, ja nukkuessa vielä lisää :-) Vallan mukavaa puuhaa siis vaihteeksi kisaviikonloppujen reissaamisten ja kisaamisten vastapainoksi. Ja kun viimeviikolla tosiaan tuli treenattua joka päivä (ok, ma oli lähinnä tekniikkatreeniä ja jumppaa, mutta silti) arkena, niin viikonloppuna oli syytäkin ihan vain pötköstellä ja olla turhia ressaamati. Nukkuminen ja muu lepo on kuitenkin ravinnon ja treenaamisen ohella erittäin merkittävässä roolissa voimailijan hyvinvoinnissa ja kehityksessä.

Aappenamamma kuntosalin pukkarissa wirnuilemassa ;-)

Nykyään herrään yöllä 2-4 aikaan ja olen hereillä vähintään tunnin, jonka jälkeen nukahdan uudelleen. Meneehän se näinkin, varsinkin kun etenkin viimevkonloppuna oli mahdollista ottaa myös tirsat niin halutessani päivällä ja illalla. Ja noi aamuyölliset heräilyt on aika jees juttu. Silloin on hiljaista ja aivot ovat vallan hyvässä vireessä pohtimaan kaikenlaista mielenkiintoista. Tällä tavalla saan siis joka yö itselleni omaa laatuaikaa ihan vain oman itteni kanssa. Aika ihkuu oikeastaan, kun sen nuin uaatteleepi. Ja miksipä en ajattelisi niin, sillä oikeastikin koen sen itselleni tärkeäksi laatuajaksi ja yhteydeksi omaan itseeni.

Ja todettakoon tässä vielä, etten koe tuossa tuolla tavalla heräilyssä ja unirytmissä mitään erikoista. Ite asiassa mie tiedän, että mie elän nimenomaan nk. alkuperäisen tyylin mukaan. Länsimaissakin on ollut keskiyön kahviloita yms., silloin kun on laajemminkin eletty luonnollisemmalla rytmillä. Valojen yleistyminen pistänyt asiat uusiksi... häiriinnyttänyt ja muuttanut rytmimme. Ei mikään ihme, että meillä on uni"ongelmia" kun koitamme pakottaa ittemme rytmiin joka ei ole meille luonnollinen eikä luonteva. Tai, ainakin aika harvalle on.

Läski Urpo Apina oikein muodikkaana chillailemassa salilla ;-)


Ja mie kyl ihan oikiasti voin hyvin just aina silloin kun voin mennä oman kehon luonnollisen ja itelleni luontevan rytmin mukaan. Ja jos ei voi nukkuu päikkistä, niin vaikka ihan vaan makoilee... hehe, ilmankos mie nimenomaan kirjaimellisesti penkkiurheilen penkkipunnertajana, kun siinä makoillaan penkin päällä leppoisasti lökötellen ;-)

Mutta juup. Se "vilosofoinnista" ja nukkumisesta. Miulla tosiaannii oli aika leppoisa viikonloppu lepäillessä ja oleskellessa hyvässä seurassa. Niin, ja syödessäni ite tekemiäni makoisia pizzoja. Se on nyt taas kisaa edeltävä viikko, kun maanantai saapui seurakseni. Tämän viikon lauantaina 09.04. Helsingissä on Wpc:n SM-kisat, joissa olen penkkaamassa. Aion ottaa tämän viikon enimmäkseen aika lötkösti, kunnes lauantaina kuorin lötkökuoret itestäni ja raavin itestäni pedon, joka liikuttaa rautoja, kun ottaa ne liikutettavakseen.

Sutsisatsisatsaa, jumppaa gorilla ;-)


Mie kävelin treenikasseineni uaamulla kuntosalille ja moikkailin paikan päällä Jarua ja muita tovereita. Lämmiteltiin pelkällä 20 kg tangolla vuorotellen Jarun kanssa. Tehtiin kolmeen kertaan kolmenkymmenen toiston sarja lämmittelyksi tangolla. Siitä sitten tehtiin, vuorotellen penkillä, kolme kolmosta 45 kg:lla. Jaru omaan tahtiin ja mie nk. nopeusvoimapenkkauksena. Sen jälkeen liikuteltiin 60 kg rautaa vuorotellen. Tein kolme kakkosta 60 kg:lla, jonka jälkeen tein neljä kolmosta kapealla, vielä kapeammalla ja kapeimmalla mahdollisella otteella, ja viimeisen vielä sotilaspenkkauksena eli koivet penkin yläpuolella.

Tuon jälkeen sitten ojentajia 4 viidentoista sarjaa köydellä ylätaljassa. Tuon jälkeen sitten lähdin salilta urheilupsykogologini Marjo Tossavaisen officelle, johen jätin kasseja säilöön ja lähdettiin maastoon reippailemaan ylös alas mäkiä, ja samalla keskustelemaan kaikenlaista kisaamisesta ja elämästä laajemminkin. Nyt sitten bloggaan kirjastossa ja seuraavaksi aattelin mennä moikkaamaan tuttuja, tekemään ruuoanhakureissun ja mennä erään salikaverini kanssa loppuiltapäivästä eri salille jumppaamaan. Jumpassa voipi olla mavea ja tai kyykkää, tai sitten ei. Meen fiiliksen mukaan. Mitään kauhean raskasta enkä pitkällistä aio.

Olinksmää fudaamas vai mitä mu ny pitikää tehä tääl salil? ;)


Tiistai menee lepäillessä. Keskiviikkona hyvin kevyt penkkitreeni. Torstaina lepoa. Perjantaina Helsinkiin vaa'alle ja lauantaina kilpailut Metal-urheilukeskuksella. Suaapi nähdä kuinka apinamamman käypi lauantaina. Parhaani yritän, silloisen päivän kunnon ja fiiliksen mukaan ;-) KAUNISTA KEVÄTTÄ JA KUNNOLLISTA MEININKIÄ! T. Krisse "Viksu Vaffa Orankimamma" Tuominen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti