Kävijälaskuri

maanantai 12. marraskuuta 2018

Kotijumppauksen iloja


Mie kuulun heihin, jotka ovat liikkuneet koko elämänsä sekä hyötyliikunnan että hikiliikunnan muodossa, mutta olen aina enemmän tykännyt touhuta omapainojumpat ja vapaapainoharjoitteluni joko kamujen kotikuntosaleilla tai oman kodin (/mökin)  rauhassa. Omaan tyyliin, omaan aikaan, omassa tahdissa ja rauhassa harjoittelu on aina ollut minulle olennaista. Treeniseuransakin saa itse valita, musiikista ja musiikittomuudesta ja sisustuksesta puhumattakaan 💓

Omalla kotisalilla voi pukeutua niin kuin haluaa, tai halutessaan tehdä kyykkyä vaikka pikkarisillaan tai maastavetoa alasti. Helteillä penkkaus kotona alasti on huomattavasti kivempaa kuin kärvistellä kuntosaleilla rytkyt päällä. Tuulettimenkin saa niin lähelle ja kovalle kuin suinkin haluaa.


Tai voi vaikka pitää ex tempore naamiaiset Texas Chainsaw Massacren merkeissä ja penkata Leatherface -maski päällä, Terveitä Käsiä ja Leatherfacea kuunnellen. Tai nostella kamujen kanssa kotikisassa vaikka supersankariasukokonaisuudessa. Tai tehdä lempivaatteissaan yksin hiljaisuudessa liikkuvuusjumppaa.


Jooga ja meditaatio sujuu itseltä paremmin kotona hiljaisuudessa kaikessa turvassa ja rauhassa, kaupallisen salin ja ison porukan sijaan. Noin minulla ainakin. Ja ehtii ainakin aina joogaan ja meditaatioon, kun ne on kotona silloin kuin ne haluaa kotonaan pitää.Penkkipunnerruspenkit ja muut välineet yms voi kustomoida ja säilyttää haluamallaan tavalla. Treeneihinkin ehtii ja ruokahuolto pelaa, vettä saa rajattomasti ja vessoihinkaan yleensä ei ole kauheaa trafiikkia. Saunassakin voi olla siinä asussa kuin haluaa. Kukkaan ei myöskään katso paheksuvasti jos pääsee pieru tai suupaukku. Paljon hyviä puolia siis kotona harjoittelemisessa. Oikein hyvät treenit, missä sitten treenaattekaan! 💘T. Krisse Tuominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti