Muutama pikkuvinkki (aloitteleville) pelinjohtajille

Tervehdys rakkaat blogini lukijat! Se on tällä kertaa aiheena muutaman vinkin antaminen aloitteleville pelinjohtajille, ja saattavat nämä toimia ainakin joillekin kokeneemmillekin pelinjohtajille, etenkin pitkän tauon jälkeen.



Kaikki peliporukat ja sitä kautta myös tarpeet vetäjälle ovat sen verran keskenään erilaisia, että on toki mahdotonta antaa ohjeita, jotka toimivat kaikille kaikissa tilanteissa takuuvarmasti. Päätän silti koittaa antaa joitain vähintäänkin suhteellisen hyviä ohjeita, etenkin aloitteleville pelinjohtajille.



Kannattaa aina keskustella oman peliporukan kanssa, millaista peliä he haluavat ja mihin suuntaan he kulloinkin sitä haluavat viedä. Ja sitten kannattaa vastata siihen tarpeeseen, jos sen toteuttaminen vain ittelle sopii ja luontevalta tuntuu. Jos iskee vaikka epävarmuus niin vedä henkeä ja se on ihan ookoo myös kysyä pelaajalta tyyliin "en ole varma mitä ajat sillä takaa" ja kysyä vaikka tarkentavaa kysymystä. 



Ylipäätään kannattaapi pitää mieli avoinna olla, ja keskustella pelaajien kanssa. Roolipelaaminen on kuitenkin syvimmiltään ja pohjimmiltaan ihmisten kohtaamista ja keskustelua.



Ja mitä tulee pelinjohtajalla oleviin jännityksiin ja ennakkopelkoihin, niin voin sannoo sen, että tod näk 99% kaikesta mistä ressaakaan, on 100% ihan turhaa ja se 1%iakin lähtökohtaisesti selviää ihan vain pelaamalla.




Anna pelaajiesi viedä rohkeasti tarinaa eteenpäin ja kuljettaa seikkailua kohtauksesta toiseen. Heidän hahmonsa kuitenkin ovat seikkailun   keskiössä. 
Ja ee muuta ku lycka till and Godspeed vaan sitten kaikille! t. Krisse Tuominen

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas