Kaikenlaista kamalan ihanaa ja ihanan kamalaa kirjastosta ja kirjastossa

 Kirjastoissa piisaa poweria! 

Olen sen ennenkin blogissani todennut, mutta Suomen kirjastojärjestelmä on erittäin loistava kirjadiileri ja upea leffavuokraamo. Lisäksi monissa kirjastoissa on erinäisiä työskentely-, opiskelu-, soitto-, leikki-, pelaamis- ja vaikka mitä tiloja ja nurkkauksia! Lisäksi kirjastoissa on paljon ilmaisia tapahtumia, infotilaisuuksia, ja erinäisiä paikkoja missä voi ihan vaan ottaa lunkisti. Parhautta, sanon ma!

Pieni otos siitä mitä on tullut viimepäivinä lainattua ja luettua. Peliaiheisia tietokirjoja ja -oppaita, laatusarjakuvia, Pieni povauskirja, ja selkokirjaversio Marsin sankari -klassikkoteoksesta

Kartalla -teemainen Aku Ankka -pokkari on aidosti mainiota, rentoa ja erittäin hauskaa luettavaa. Diablo on monin tavoin mielenkiintoinen peluuopas klassikkopeliin. Erinäiset alkuperäiset ilmaisut, tyyliseikat ja silloin vielä nuorekas käännös, ovat nyt aikansa kuvaa. Hyödyllinen teos Diablo-retropelaajille. Varmasti herkkua virallisten D20/D&D-DIABLO-kirjojen omistajille. Etenkin, jos haluaa suomenkielisiä vastineita englanninkielisille pelitermeille. Erikiva kirja myös heille, jotka pelauttavat esim. GURPSilla homebrew-versiota Diablosta. Tai jotka hyödyntävät GURPSin virallista Myth-opasta pelauttaakseen mahdollisimman autenttisia ja Diablo-seikkailuja roolipelipöydässään.  Top 5 on joukkorahoitettu TOP 5-listaus-teemainen PELAAJA-lehden kirja. Kirjassa on paljon mielenkiintoista materiaalia. Vakavasta surullisen ja oudon kautta hillittömään ja hauskaan. Pelattu elämä on värikkäästi kirjoitettu pelaajan henkilökuva ja sellaisenaan melkoisen kiinnostava. Matopelin perilliset on mielenkiintoinen tietoteos, ja paikoitellen hauskakin. Paradox Girlia olen lähinnä selaillut, joten siitä lisää myöhemmin. 


Pieni povauskirja on Gummeruksen julkaisema, nimensä mukainen, pieni povauskirja. Haluaa sitten oppia aihepiiristä ylipäätään tai sen eri aihealueistaan, kirjalla tuntuu olevan annettavaa kummassakin tapauksessa. Käsistä povaamisesta, pelikorteista ja Lenormand-korteista ennustamisesta, kahvinporoista tulevaisuuden lukemisesta, ja numerologiastakin on kirjalla tarjota tietoa. Ja hupia. Olen vasta ehtinyt selailla teosta lyhyesti, mutta useampaan otteeseen. Tähän asti olen kyllä ihan tykännyt. Lukemastani ja näkemästäni. Kuvat ovat ainakin omaan makuuni yksinkertaisen tyylikkäitä ja nättejäkin.

Joskus olen jotain lainannut.. ja info- ja vaihtokoreista asioita ottanut mukaani.

Pleikkari kolomonen on siitä jännä pelilaite, että sillä sujuu CD-levyjen kuunteleminen, ja elokuvien katsominen sekä DVD- että Bluray- -levyiltä. Häiriö ja harmonia on kauniit kannet omaava Turun Sarjakuvakerhon kokoelmajulkaisu, jossa on monenmoista musiikkiin, harmoniaan ja hälyyn liittyvää tarinaa. Kirjaston syksy 2023 -vihkosesta tuli bongattua paljon jännää tekemistä ja tietoa erilaisista kirjaston palveluista. 


King Kong-sarjispokkari numero kolmonen on yhtä jytää gorillointia kuin muistelinkin. Jyrää kuin miljoona jättigorillaa merestä luontoon jyskätessään. Kuoleman saari on kunnon rehellistä pulp-pokkariviihdettä. Saariteemaisena tietenkin kiinnostukseni kohteita. 


Kirjastopalveluitten hyödyntäminen on ollut minulle lapsesta asti tärkeää puuhaa. Voinut ilmaiseksi ja halvalla tutustua mielenkiintoiseen musiikkiin, lukea uutuuksia ja klassikoita. Lainata rooli-, kortti- ja lautapelejä. Saada infoa pienlehdistä. Innostua sarjakuvista ja filosofiasta. 


Yllä- ja allaolevat kuvat Pispalan kirjaston järjestämistä tapahtumista puhukoot omasta puolestaan. Suosittelen kumpaakin häppeninkiä. 


Peliviikosta olen maininnut jo aiemmin ja siitä, että olen valmistellut sitä varten ohjelmaa, jonka aion ilmoittaa sen ohjelmistoon. Alla näppäisemäni kuva Tampereen Pääkirjastossa Metsossa järjestettävästä Peliviikon meiningistä la 11.11.2023. Suosittelen lämpimästi!


Alla oleva kuva puhuu vahvasti myös. Todettakoon sama suomeksi: "Sanoissa on voimaa. Lue kielletty kirja". Pitää paikkansa. Näin se nyt vaan on!


Tuli otettua alla oleva kuva tänään. Ihme kekkeruusi-roku se heijastuu oven lasipinnasta. Vähemmästäkin on pohdittu missä on hätäuloskäynti 😂😁😀 Ommää meinaan sevverta hirmuisen näköinen hippi ja örkki. Hui, sanon ihan ittekin.


Mutta näin lopuksi todettakoon, että kyllä se kirjasto vaan tarjoaa turvaa, suojaa, riemua, iloa, tietoa ja elämyksiä syksyn ja talvenkin pimeyteen. On se oikein mahtavaa. Ellei peräti erinomaista.


Kyä nääs meinaan, se on, Lainailemisiin!

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas