Kävijälaskuri

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Lauvvantaipäevän miettehiä appenalta ja hieman muisteloita Coopertempaisuviikonlopusta

Mie kävin tätä blogiani päivittämässä tänä uaamuna tuaas kerran ja muutenkin olen tällä vkolla aktivoitunut blögäyttäjänä ja blögäleitten ilmoille puskemisessa. Olen päivittänyt tällä viikolla blögini etusivua, infosivua yms. ja olen peräti tehnyt blogiini yhden sivun lisääkin. Onhan tämä kevyesti uudistettu blogini vieläkin mitä on, mutta kun kerran kävijävirtaakin tänne tulee, niin kaipa tämä bloggarina uudenlleenaktivoitumiseni ja blogini hienoinen uusiutuminen jotakuta ees melkeen kiinnostaapi... :-) Ainakin öbauttiarallaa yhdeksän kuukauden blogin olemassaolon aikana on täällä käyty jo yli 19100 kertaa! :-)

Aappena eskalaattorissa 8-)


Nyt kun ei ole koko ajan jotain kisaa ja kisareissua, on mahdollista tehdä kaikenlaista muutakin kuin vain sitä peruskauraa salilla, kotijumpassa ja ulkoliikunnassakin, niin on suurempi motivaatiokin kirjoitella treeneistäkin, kun ne ovat muutakin kuin vain sitä vanhaa tuttua voimaharjoittelun peruskauraa. Uskon että uusi innostus välittyy lukijallekin ja olen myös rohkaistunut avoimemmin käyttämään omaa omituista huumorianikin ja uskon että meininki on siis aiempaakin oudompaa, mutta jollain oudolla tapaa viihdyttävämpää. Saa toki olla vapaasti vaikka täysin eri mieltäkin, sillä ajattelun, itseilmaisun ja sananvapaus ovat vallan paljon vaalimisen arvoisia.  Mutta nämä nyt ovat vuaan miun tälläaisia pohdiskeluja, eikä näitä edes tarvitse kenenkään lukea, mutta kunhan nyt ilmaisen ja kirjaan ylös ajatuksiani, että joskus mahdollisesti kiikkustuolissa vuosikymmeniä vanhempana muistaisin tämänkin hetken tuumailuni :-)

Aappena eskalaattorissa, part 2 :-)


Tässä muuten todettakoon, että blogini on saanut tällä viikolla uusia yhteistyökumppaneita! Sarjari julkaisee miulta seuraavassa tiede-teemaisessa numerossa miun neljäsivuisen sarjakuvan missä seikkailevat tästäkin blogista tutut naamat (mm. kirjoittaja itte, Pode, Uusi Laine -yhtye, Tiim Aappena..) ja tähän liittyen Sarjari ja Tampereen sarjakuvaura ry  lahjoittivat piakkoin julistettavan kilpailun palkinnoiksi pinkan laadukkaita sarjakuvajulkaisuja! Ja kolmas uusi blogini yhteistyökumppani on Timo "Pode" Poutiaisen Timo Shop, jossa Timo myy edullisesti lisäravinteita. Yli 60 euron menevät tilaukset saat ilman posti- ja toimituskuluja!

Timo Shop on pop!


Timo "Pode" Poutiainenhan kävi muuten pari viikkoa sitten la 02.07. juoksemassa Tiim Aappenan väen kanssa leikkimielistä Cooperia Tampereella Koulukadun kentällä klo 17. Jokainen pääsi maaliin asti ja juoksun "tähdet" Pode ja Krisse "Viksu Vaffa Orankimamma" Tuominen juoksivat kummatkin hyvät tulokset omaan ikäluokkaansa suhteutettuna. Oli muuten kaikkein hauskin Cooper-juoksu mihin tullut koskaan osallistuttua. Kerrankin oikeasti hauskaa, vaikka helle piinasi ja joutui juomaan tavallista enemmän vettä ennen juoksua, juoksun aikana ja juoksun jälkeen. Kun tuli oltua lisäksi Cooperia ennen noin viikon verran kipeänä mm. vatsavaivaisena, olo ei ollut mikään maailman mahtavin ennen juoksua, eikä juoksun aikana, mutta homma oli silti mukavinta koskaan! Ja sehän siinä pointtina olikin, että Cooperointikin voi mukavassa seurassa olla mukavaa, etenkin kun sitä ei ota haudanvakavissaan, vaan nauraakin saa.Ylläolevassa videossa on osa meistä Cooper-tempaisuun osallistuneista juoksijoista Poden kuvaamassa ja julkimoimaassa videossa juttelemassa keskustan kahvilassa ennen kuin siirryimme kahvilasta vessain kautta Tampereen Vegekaupalle ostoksille, tapaamaan sponsoriani, syömään maittavia maistatuksessa olleita hamppusnackseja ja miittaamaan loppua Cooperoimaan tullutta sakkia. Cooperoinnista tulossa lissee kuvaloeta blogiin ja muualle, ja tietenkin myös videota, ja jopa arvonta Cooper-tuloksiimme liittyen!!!!

Tiim Aappenan Peppe tuomarina, ajanottajana ja kuuluttajana, kaukalossa lähtöviivalla lähtöviivalla riemuisaa juoksu- ja kävelysakkia :-)Cooperin jälkeen tuli käveltyä porukalla aappenaluolaan (osa lähti jo tässä vaiheessa muualle) särpimään iltapalaa, peseytymään, vaihtamaan vaatteita, ottamaan valo- ja videokuvaa ja valmistautumaan cooperinjuoksun jälkeiseen kuntosalireissuun. Olimme alustavasti ennen reissua puhuneet että jos alkaisin valmentaa Podea ja tätä varten Pode myös osallistui Cooperiin, sillä toiihan se kestävyysvoiman lisäksi myös yleiskunnon jonkinlaisena osviittaa-antavana mittarina.

Timo "Pode" Poutiainen Cooper-juoksun jälkeen la 02.07.2016

Lisäksi hoidin asiat niin, että pääsimme lauantaina eräälle Tampereen keskustan kuntosaleista ja että muutenkin meillä olisi urheiluleiri Poden kanssa, jotta voisin nähdä Poden sen hetkisen kunnon, sen hetkisen ohjelman toteutuksen ja testata Podea esim. liikkuvuuden osalta. Ja että voisin näyttää erinäisiä uusia liikkeitä Podelle ja keskustella hänen kanssaan treenifilosofioista ja hänen tavoitteistaan.


Timo "White Pale Punisher" Poutiaisen selekää ja kylyeä


Osasta käymistämme treenikeskusteluista ja näytteitä tekemistämme treeneistä, tullaan julkaisemaan lähiviikkoina niin blogissani, vlogissani kuin varmaankin myös Poden blogissa, ja ehkäpä myös Podenkin videokanavalla. Ylipäätään tulen julkaisemaan jatkossa materiaalia blogissani siitä kuinka valmennus Poden kanssa etenee.

Pode edestä ja takaa illalla la 02.07.2016


Podehan muuten kirjoitti tuosta treeniviikonlopusta blogiinsa lyhyehkön merkinnän. Se kaikessa lyhykäisyydessään kertoo loppujen lopuksi aika vähän ja tulevista videoista saa paremman käsityksen viikonlopun treeneistä, mutta tuostakin selväksi varmasti käy, että "vanhaa koiraa" opetettiin hieman urheiluleirillä uusille tavoille ja näkemään asioita myös hieman eri tavalla kuin aiemmin :-)


Podea sekä todellisena raakana lihana että peiliheijastuksena

Ideana kuitenkin alunperinkin oli yhdistää kummankin elämänkokemus ja eri lajien harrastuneisuus. Yhdistävä tekijä on siinä että kumpikin tykkää old school-treenaamisesta, West Side Barbell -metodista, Dogg Crap systeemistä ja vapaalla painolla tehtävistä harjoitteista. Eroavaisuuksia löytyy siinä, että Pode ei ole paljoa esim. lihashuollosta piitannut ja tykännyt tehdä tietyllä tyylillä bodausta, kun mie taasen olen aina sekä eri kuntoutumistilanteissa, liikkujana että urheilijanakin rohkeasti tutustunut uusin ja ikivanhoihin metodeihin, kokeillut kaikenlaista mukavuusalueen ulkopuoleltakin ja tutustunut monenlaisiin kuntoutus- ja lihashuoltotekniikoihin.


Kolmas the Man and the Mirror -kuva

Tältä pohjalta sitten lähdettiin katsomaan Poden perustekemistä, tyyliä, ajatuksia, liikkuvuutta, osaamista, jaksamista, yleistä vointia ja yleistä kapasiteettia satsata treenaamiseen. Ja tutustutin Poden reissun aikana slaavikyykkyyn, lankutukseen, erilaisiin venytyksiin, apinaroikkoihin, keppijumppaan, erilaisiin soijaproteiineihin, ja lisäksi kävelimme kaupungilla ja maastossa, ja syöminen oli perussimppeliä ilman mitään hienouksia tai herkkuja minun tarjoaminani.

Joo-o, on se koutsikin ite niin huiman mahtavassa kunnossa... ehheheheheheheheeehhhheheh! :-)


Reissun jälkeen olimme yhteydessä puhelimitse ja spostilla ja puhuimme lisää lähiviikkojen ja kuukausien aikatauluista yms. ja esittelin puhelimessa ajatuksiani etenemisestä treenaamisesssa. Sovittiin, että todellakin valmennan jatkossa Podea, sovittiin alustavasta kesän ja syksyn plaanista ja että teen eri kausille ohjelmat, jotka sitten toimitan podelle sähköisesti ja joista keskustellaan sekä sähköisten viestimien että puhelinsoittojen kautta. Puhuttiin että näkisimme urheiluleirien tiimoilta jatkossakin, välillä Tampereella, välillä Helsingissä.  Pode kirjoitti jo ekasta uudesta ohjelmasta, joka on siis neljästä viikko-ohjelmasta, jotka olen suunnitellut Podelle, jotta Poden yleis- ja kestävyyskuntoa, liikkuvuutta ja lihashuoltoa pistettäisiin parempaan ruotuun, ja samalla saataisiin hyvää liukumaa kohti rasvantiristelydiettaamista.

Voe herttileijaa kö aappena on NIIN keksy ja håt :-)


Aiemminhan Pode on tehnyt sovellettua Savolaista, nyt kun hän saa eteensä Tuomisen Krissen bodaustyylin yleiskunto-ohjelmaa, hän tekee sitten sovellettua Tuomista. Eipä siinä sinänsä, saahan siä soveltaa treenauspaikan ja omien aikataulujensa mukaan, ja tarvittaessa miehän voin muokata ohjelmaa paremmin juuri tähän hetkeen soveltuvaksi. Olen muutenkin huomannut, että ohjelma kannattaa kokeilla ja sitten tehdä ekan tokan kerran jälkeen tarvittaessa muutoksia ohjattavan kanssa. Ohjelmat ja ohjaaja ovat kuitenkin kuntoilijaa varten, eikä toisin päin. Ketään en halluu laittaa tarpeettoman koville, mutta ketään en kyllä ala poskillekaan silittelemään ja tarpeettomasti ketään ylistämään. Kumpikaan kun ei oikein miun pirtaani istu, joten valmennustakin teen omana ittenäni ja omalla persoonallisella otteella, pyrkien tekemään hommaa jokaisen valmennettavan omista lähtökohdista ja niitä kunnioittaen.

Voe että kö mie oon niin mahoottoman hyvä poseeraamaan, hahaha hehehe hohoho!


Ja tästä aiheesta varmasti tulee kirjoitettua jatkossakin blogissa enemmänkin, mutta tässä välissä on jo syytä sulkea sanaisaa arkkua, ettei bloggauksesta synny jotain Satu Hilujen Valtiaasta-trilogiaa. Mutta halusin nyt kirjoittaa tästäkin aiheesta, kun tästä oli jotain kirjoitettavaakin ja mitä ilmeisemmin miun Poden valmentaminen, leikkimielinen cooperjuoksutempaisu ja yhteistyökuvioni kiinnostavat ihmisiä. Nytpä on sitten ruokittu vaihteeksi lukevan yleisön tiedonnälkää. Ollaos hyvätten! Hyviä treenejä, poseerauksia, ruokahetkiä, lepo- ja leikkihetkiä! T. Krisse Tuominen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti