Kävijälaskuri

perjantai 29. heinäkuuta 2016

Jumppaa, Tammerfestiä, kävelyä, syömistä, juomista ja tunnelmointia

Tervettä päevvee talloon ja blögösfääriin! Juurihan tuossa taas uudistumisen ja uusimman blogautuksen ohessa mie sinnu tervehdin, mutta täällä mie tuaas olen ja taas ilolla Siun seuraasi, oi rakas ja ihana päiväkirjani, palaan kertomaan kuulumisiani. Mitäs muuten Siulle itelles kuuluu? ;-)


Iikkisihanaa päevvee Siullekin miun mahtava päeväkirjain lukijain! ;-)

Viimekertaisessa blogissa kertoilin uudistuneesta blogin ilmeestä ja siitä kuinka se on antanut uutta potkua bloggaamiselle. Tässäpä blögäleksessä mie blögäytän rakkaalle päiväkirjalleni ja julkisen päiväkirjani sitkeille ja sinnikkäille lukijoilleni (on se nyt pirksutaralloo kö en oo suaanunna karistettua teitä millään puies luotani -hih!), viimeviikon lauantaista ja silloin tapahtuneista liikkumisista, syömisistä, juomisista ja viihdepuolesta.

Tuassa kourassa on joko paarmanpuremia tai hieman siihen jumppa on tarttununna pikkaasen

Lauantaina tuli tehtyä uaamujumppaa, mutta jumppa ties mistä syystä jäi vähän vajaaksi (tuli mikä lie kiire tehdä jotain muuta just sillä hetkellä) ja siitä jäi tietty fyysinen levottomuus ja purkamaton liike-energia päällensä. Frendi kun tuli Kalajoelta asti käymään ja soitteli parkkikselta, oli ihan mukava joutua ravaamaan parkkikselle vastaan toveria. Kävely yms. tuo miulle aina hyvää zeniä.

Pukkarissa on tunnelmaa, pukkarissa usein naurattaa ;-)


Toverini toi miulle marmeladia, jonka ahnaasti söimme: mie, frendini ja kumppanini. Juteltiin niitä näitä ja suunniteltiin päivän ohjelmaa. Syöpöttelin hieman ja vaihdoin vaatteet. Lähdettiin frendin kanssa nopeahkosti kävellen kuntosalille piipahtamaan. Oli sen verran levoton olo, että oli pakko päästä purkamaan levottomuutta renkomalla rautaa yms.

Mie oon niin urbaani, mie oon niin fitnessi... tai sitten en! Meinoon kö en oo urbaanii fitnessii sitten tippookaan! ;-)


Mentiin suoraan jumppapuolelle, jossa crosstrainerilla tein korkealla sykkeellä ja korkealla vastuksella hyvinkin nopeaa crosstrainausta viitisen minuuttia, jonka jälkeen ampaisin tekemään juoksumatolle 2 min nopealla sykkeellä jumppaa, jonka jälkeen 2 min kuntopyörällä, 2 min jalkaprässissä korkealla ja vielä korkeammalla painolla mahdollisimman nopeaa ja räjähtävää prässäystä.

Urbaania keskustorin maisemaa ;-)


Tämän jälkeen 2 min rintatuellista alaselkäsoutua hyvin kiihkeällä tahdilla ei-erityisen-kevyellä-painolla ja reippaasti ampaisten pukkariin. Nopeasti vaatteitten vaihtoa, tovi rupattelua samalla ja kuntosalilta ulos. Oli harvinaisen nopea salireissu, mutta jos homman tekee HIITinä, vastus, painot, tempo yms. kohdillaan, ei minuuttimäärissä mene kauaakaan, kun kropalle saa aikaiseksi kyllä jumppaa, että levottomuus lähtee kroppaa vaivaamasta, mieli virkistyy ja lihaksetkin saavat osansa. Ei määrä, vaan laatu! ;-)

Jumantsugakuukkeli kuinka kuuma oli Tammerfest-viikonloppunakin! Liivisilteen parvekkeellakin meinasi sulaa. Kourassa muuten Seiska, missä auki aukeama missä miusta juttu

Kuntosalin ovelta ampaisimme reippaillen kuntosalilta kaupunnille. Kaupunnilla poikettiin pikaisesti Tampereen Vegekaupassa. Ystävä katseli valikoimaa ja kyseli paikallaolleelta kauppiaalta valikoimasta. Osti kotio viemisiksi maidotonta erikoissuklaata ja spraypurkista suoraan pursotettavaa riisikermaa. Olivat muuten tuttavani lapset kotona hyvinkin ihastuksissaan Vegekaupasta ostettuihin ostoksiin. Hyvä niin!
Kaupassa hassutteluselfie frendin vaatesovitusurakan aikana, aappenan ootellessa toveria kopista ulos

Vegekaupasta myö kuljimme Sokokselle, kuten ylleensäkin frendin kanssa. Frendi kävi ostoksilla. Mie huvitin ihteeni räpsimällä ihtelleni blogikuvitukseksi hönöjä kuvia tavaratalon peilien kautta. Aikusella ihmisellä lasten huvit. Hehe!

Voi kuinka se tuo peili on meitä kaikkia kuntoilubloggareita kovasti kiehtova elementti ;-)

Kun Sokoksella pyörimme aikamme, iski nälkä. Ja juuri sopivasti minuutti ennen kaupan sulkeutumista, tajusin että eihän se Fitnesstukku mene kuudelta, vuaan neljältä kiinni lauantaina. Ei muuta kuin juuri, kun ovi oli sulkeutumassa, sisseen ja suoraan hyllyltä Redweiler shottia tiskiin ja maksaen!

Kasvissushia kiinalaisessa ravintelissa

Pyörittiin Fitnesstukun jälkeen vielä uudemman kerran lissee Sokoksella ja sen jälkeen kävelimme kohtuuhintaiseen Hallituskadun kiinalaiseen syömään ruokaa. Mie söin tofua, riisiä, bambunversoja, sieniä yms., ja frendi söi riisiä, sieniä, bambunversoja, kanaa yms. Kummallakin oli maittavat annokset. Hani saapui seuraksemme syömään ja söi kasvissushia, hedelmiä ja salaattia. Hyvältä näyttivät hänen mättönsä ja mukavaa oli porukalla syödä hyvää ruokaa ja jutella niitä ja näitä.

Voe että kö aappena on niin hyvä posettamaan ja tämäkin peiliselfienäpsy on tulevaa klassikkokamaa -hihihi! ;-)

Ravintolasta siirryimme kävellen etsimään mieluisaa, hyvillä näkymillä varustettua, ravintelia, jossa nauttisimme terassilla juotavia. Sellainen löytyi tovin aikaa pähkäiltyämme Kehräsaaren alueelta, johon tovin odoteltuamme pääsimme terassille koskenrantaan selailemaan viinilistaa. Viinilistalta valitsin lasillisen ranskalaista syrah-lajikkeesta tehtyä viiniä ja toveri italialaista valkoviiniä. Komeat oli maisemat ja juomat maistuvia. Yhteen jäi itse kullakin tuo yhdellä lasillisella käyminen. Ehkä joittenkin mielestä tylsää, mutta meillä oli kyllä kosolti hauskaa ihan nuinkin.


Tyylikkäästi nk. anniskeluteltan puolelta kännykällä räpsäisty kuva LOVEXin hämyisestä lavashow:sta ja nuorekkaasta yleisöstä 8-)

Terassilta myö käveltiin hyvällä tahdilla keskustorille, jossa hankkiuduimme anniskeluteltan alueelle, sillä siellä oli katettu istuimin ja pöydin varustettu alue, josta näki lavalle. Siihenpä siis linnottauduimme LOVEXia odottamaan. Toveri oli Lovexia ennenkin nähnyt livenä ja miulle plus hanilleni keikka oli ensimmäinen kerta laatuansa.

Sydänverellä tehty musiikki koskettaa aina, vaikkei olisikaan nk. ominta genreä


Kyllähän tuota ilmaiseksi kuunteli. Siisti asiallinen, ammattimaisesti soitettu keikka, joka oli yllättävän monipuolinen, mielenkiintoinen ja ennenkaikkea viihdyttävä. En selvästikään kuulunut kohderyhmään ja musiikki olisi varmasti toiminut paremmin, jos olisin ollun nuori ja humalassa, joista en ollut kumpaakaan. Hyvä keikka kuitenkin kaikkinensa, eikä kaduta ollenkaan, että frendi sai miut raahattua keskustorille Lovexin keikkaa katsomaan ja kuuntelemaan.

Aina yhtä pirtsakka ja style aappena ;-)


Keikan jälkeen reippailimme nopiasti, viilenevässä illassa, keskustorilta usiamman kilometrin aappenaluolalle. Tulihan siinäkin mukavasti reippailua ja nälkäkin jo vaivasi. Kotona tein iltapalaa, juttelin hetken aikaa frendin kanssa Saraa kuunnellen, menin nukkumaan ja frendi jäi juttelemaan hanini kanssa. Nukahdin positiivissa fiiliksissä ja heräsin, pätkissä nukuttuani mutta silti levänneenä ja uusia ideoita saaneena. IDEARIKASTA JA MUKAVAA VIIKONLOPUN ALKUA JA VIIKONLOPPUA TEILLE KAIKILLE! T. Krisse Tuominen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti