Kävijälaskuri

torstai 23. maaliskuuta 2017

Se on taas yksi pvä takana

Tänään ollut melkoisen pitkä päivä. Aamulla sometusta, venyttelyitä, kevyttä jumppaa, sitten yksilövalmentamaan Tiim Aappenan Tapsaa, jonka jälkeen vetämään Voimanostoryhmää.

Ei jaksa laittaa blogiin iänikuisia kuntosalikuvia, niin laitan vaikka puista kuvia

Kyllä. Luit oikein. Vetämäni Voimanostoryhmä / Waffajumppa-aappenat tms. kokoontui tänään tauon jälkeen Tampereella Steel Bodylla. Tehtiin yhdessä erinäisiä keppijumppaliikkeitä, keskusteltiin, venyteltiin, tehtiin slaavikyykkyä, lankkua yms., alkuaerobisen tekoa crosstrainerilla ja kuntopyörällä, ja tehtiin ojentajia köydellä ja tangolla taljassa, ja käytiin penkkaustekniikkaa läpi pelkällä tangolla ja kevyellä lastillakin.

Gorilla Wearia yllä, hymyilytää takuuvarmasti


Lopuksi loppuvenyttelyä. Vastuskumilla myös liikkeitä aluksi ja lopuksi. Keskiössä kehon- ja mielenhallinta, keskittyminen, mielenrauha, ja mielenvoima. Eli vallan zeniä, rentoa ja hauskaakin puuhaa. Etenkin siihen nähden mitä yleensä ihmiset mieltävät voimanostoksi tai minkäänlaiseksi voimanostoharjoitteluksi.

Skipillä jaksaa gorilla jumpoata

Itselle ryhmänvetäjänä tärkeää että ryhmäläiset oppisivat lämmittelyn, jäähdyttelyn, venyttelyn, voimanoston tekniikoita, apuliikkeitä yms., ja löytämään näitten avulla henkisiä ja fyysisiä voimavaroja. Tiedän, taas kerran erilainen tapa nähdä ja toteuttaa, mutta jos kerran voimanostoa voi tehdä rähinän kautta, miksei sitten zenin ja fokusoitumisen kauttakin? ;-)

Puut heiluu maailman jumppasalilla

Ja juu, keskiössä fyysisesti voimanoston perusliikkeet, apuliikkeet ja erikoisliikkeetkin, mutta tässä voimanosto on paremminkin yksi elementti laajemmassa kokonaisuudessa, väline savuttaa vaikka parempaa kuntoa, mielen ja kehon hallintaa, eikä niinkään voimanosto urheilulajina. Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö Voimanostoryhmässä voisi treenata myös kisoihinkin, vaikkei tässä keskiössä olekaan kisoihin tähtääminen, urheilijuus, kisamenestys, vaan vaikkapa kuntosalin ovesta sisään tulemisen kynnyksen ylittäminen tai itsensä voittaminen psykofyysisena ihmisenä.

Aappena hymyämässä Steel Bodylla


Asioita voi tehdä monilla tavoilla ja monista näkökulmista. Tämä on yksi tavoista ja Tiim Aappenan väen keskuudessa ainakin nähdään tämä järkeenkäypänä tapana toimia, treenata ja kehittyä. Turvallisena tapana aloittaa voimanostoharrastus, kokeilla lajia, kokeilla ylipäätään kuntosaliharrastusta, tapana opetella perusliikkeitä venyttelyssä, voimailussa ja jumpassa, tai vaikka tapa kuntoutua henkisesti ja tai fyysisesti. HYVIÄ JUMPPIA TEILLEKIN! T. Krisse Tuominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti