Kävijälaskuri

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Lissee jumppapropagandoo

On tullut kuultua monen monta kertaa jo pelkästään tämän vuoden aikana, että jumppa on turhuutta, lämmittely on erityisen turhaa ja skipattavissa jos on kävellyt vaikka pukkarista salin puolelle, venyttelyt ja lihashuolto on aivan mamojen, mammojen, mummojen ja vammaisten puuhaa, ja mitä suorempaan vaan ilman "turhia vetkutteluita" menee nk. suoraan asiaan, sen parempi. Ja se itse asia on ollut penkkipunnerrus, jalkapallo, rankka kuntopiiri, voimanosto, bodaus, painonnosto, voimailu, yms..

Venytystä ja tasapainoilua


Ja noita kommentteja ei ole tullut kuultua vain sen salin pehmeimmän pään omaavan egobuustailijaÄIJJJÄn taikka nk. tietämättömyydessään autuaan juuri aloittaneen ja siksi niin kiihkoisan "lajiuskossaan" suusta, vuaan ihan suht. koht. jären ihmisinä pitämieni aktiivikuntoilijoitten, entisten tai nykyisten urheilijoitten tai jopa ihmisiä liikunnassa ohjaavien suusta.

Ei ehkä niin hurjaa kuin rautarunnaus, mutta vallan hyödyllistä puuhaa


Ja koska ikä-, sukupuoli-, varallisuus-, yhteiskunta- ja koulutusluokka -jakautuneisuus kommentoijien välillä ei todelllakaan ole ollut se yhdistävä elementti, vaan yhdistävä elementti on ollut yksinkertaisesti Kieroutunut Asenne.

Ihan täys pläski mammanplikka miekin oon kun en vaan rautaa karjuen ryskää


Meinaan, että järestään nuo immeiset jotka edellä mainitulla tavalla ovat venyttelyä, jumppaa, yms. kehonhuoltoa ja onnettomuuksien ennaltaehkäisyä vastaan messunneet, ovat poikkeuksetta niitä tyyppejä, jotka ovat silkan tanopäisyyden aiheuttamista ittensä telomisista saikulla, ja hokevat että loukkaantumiset kuuluvat urheiluun ja voimailuun... 

Vai olenko sittenkään? ;-)


Luulisi siinä jossain kohtaa itseään jatkuvasti koheltelullaan teloessaan pysähtyvän miettimään, että kannattaisikohan käydä tekniikoita läpi, venytellä, kuunnella ehkä jonkun viisaamman varoituksia ja neuvoja tehdä toisin, mutta ei, ei tietenkään missään nimessä sillä Kieroutunut Asenne sanoo, että kunnon ryskäys ja ryminä vaikka nivelet paukkuis niin että suoletkin huutaa jo hoosianna on Se Oikea Tapa urheilla ja jumppa on vain homoille, huorille ja heittiöille... eli juurikin Kieroutunut Asenne voittaa Jären Äänen.

Hyvä voimamaha se on eikä se jumppoomalla suuremmaks tuu aenakaan ;-)


Eihän siinä, saahan sitä kai aikuiset ihmiset niin tahtoessaan heitellä toisiaan vaikka tikoilla ohtalohkoon, syödä vaikka lasinsiruja ja hakata nauloja poskesta lävitte, jos siitä kiksit saa eikä hulluiluihinsa ketään pakota, mutta ongelmalliseksi homman tekee sen, että usein nämä Kieroutuneen Asenteen omaavat ovat juuri niitä kovaäänisimpiä Antitotuuden Ääniä. Näin on aina tehty, näin niitä tuloksia tehdään, katos tyttö/likka/hermafrogi/ihankukatahansa kun se homma tehdään oikein, ja muita koottuja totuutena esitettyjä väitteitä, ja aina löytyy heitä, jotka uskovat, sillä onhan sillä ne tulokset, tai kun se on iso, tai kun sen kaverikin on saanut sen systeemillä tuloksia, tai kun sen jutut on hauskoja, tai kun se osaa perustella sen juttunsa tai kun se on vaikka joskus vahingossa aivottomasta ryskäämisestään huolimatta onnistunut jossain käpykylän kahvilan nurkan kikkelinkalistelukerhon bingoillassa voittamaan ÄIJJJÄkisoissa ÄIJJJÄpalkinnon. On se vaan hurja, kyllä sitä kannattaa kuunnella, ne muut vaan kateudesta mamoina hiirinä vieressä vikisee.... ÖÖÖÖRRRRRRH!

Tuaas aappena lähtee jumppaäksönin iääreen, ja venyttelyn ja alkulämmön kautta


Ja taas yhtä vietävissä olevaa viedään kuin heikkojärkistä kännissä uudenvuodenaattona lasareettiin, ja kun kaveriporukka röhöttää vieressä ja kannustaa, niin mikäs siinä, ja raudat kulkee ja muut on mikkihiiriä, ja kun lihas revähtää, niin pietään vähän taukoo ja sitten taas runnomaan. Mutta venyttelemään, jumppaamaan tai kevyesti apuliikkeitä lämmöksi en ala tekemään. Juutas! En ala! En sitten vaan ala!  Ja todennäköisesti tuokin toukopouko saa mukaan jonkun kahelin ja Kieroutunut Asenne leviää.

Kroppa kaipaa myös venytystä ja lepoa


Jossain kohtaa luulin tuon Kieroutuneen Asenteen jääneen johonkin pikkukylien Hämärän Rajamailla miljööseen menneisyyteen tai vähintäänkin 2000-luvun taitteen hämärään, kun en tuollaiseen törmännyt, sillä ympärillä oli viksuja jumppaajia, joogaajia yms., jotka lämmittelivät ennen kevyttäkin jumppaa ja homma oli viksua.

Rysketi rysk ding ding ;-)


Sitten jossain kohtaa hankkiuduin taas voimailemaan muutakin kuin kuntojumppaavien kaverien kanssa ja se tuttu asenne rävähti silmille. Ja kun siirryin taas tekemään yleiskuntoa, taidetta yms... niin eipä sitä kotona treenatessa muihin kauheasti törmää, ja takaisin salimaailmaan pompatessani ajattelin että kyähän tässä 2010-lukua eletään ja ei kai nyt suuressa kaupungissa ainakaan, kunnes sitten on tässä näitä saleja tullut ympäri Suomea koluttua ja elämä pyörii muutenkin aika paljon kuntoilun, jumppailun, urheilun, voimailun yms. ympärillä... Toki on mahtavaa asennetta, avuliaisuutta, Hyvää Asennetta, halua ehkäistä vammoja yms., ja asioissa on menty todella kauas siitä nihkeästä eitäälkukaanjumppaatääonvoimailusali -asenteesta, mutta yllättävän paljon Kieroutuneeseen Asenteeseen yhä törmää. En tiedä tuleeko se koskaan kitketyksi tai tarvitseeko sitä koskaan kitkeä, ja jätän tuollaisten pohtimiset ihteäni viisaammille... Mie vuaan kirjoitan mitä olen nähnyt ja kuullut ja että mitä se on aappenassa ajatuksia herättänyt. Analysoikoot ja filosofoikoot he joille aivoja on enemmän jaettu. Mie vuaan rengon rautaa ;-)

Vattalihoja vattalaudalla jumpeti jump


Ite olen sitä mieltä, että voidakseen toimia kropallaan tehokkaasti, siinä tarvitsee olla joustavuutta, liikkuvuutta, keskivartalossa pitoa, pittee olla hermotettua lihaksistoa, ja hyvä kun tietää kropan toiminnasta eri liikkeissä ja käytännön elämän ergonomiasta. Ei ehkä se suosituin näkökulma välttämättä ainakaan itteeni nuorempien keskuudessa eikä välttis ees kilpailevien urheilijoitten keskuudessakaan, mutta miun mielestä näitä asioita kannattaa ees pohtia. Ei pakko ole, mutta suosittelen edes harkisemaan asiaan perehtymistä ennen kuin jok'ikinen kehonosa on telottu moneen kertaan.

Jumppaohjeita K & Fstä ja jumppavinkkei vaikka ensiviikon sempasta Natural Woima & Wellnessiltä ;-)


Syöminen hifisti, hyvät varusteet, levollinen lepo ja oikeat suoritustekniikatkaan eivät kovin pitkälle miusta vie, jos kroppa on kaiken aikaa ihan puhki ja jumissa kun lihashuolto on retuperällä, on miun tiivistetty ajatus aiheesta. Suaapi olla eri mieltä. Ja saapi toki lukea aihepiiriin liittyen edellisen postauksenikin, jos niin haluaa. Pakko ei ole, suht. koht. vapaa maa tämä vielä toistaiseksi on, niin käyttäkee sitä vapauttanne, kun teillä vielä kerran se on ;-)

Luonnonhelmassa hengähtämssä


No, ehkä joku koki tämän kirjoitukseni, edellisen postaukseni jälkeen, pelkkänä saman vanhan toistona, mutta koin tarpeelliseksi tuoda esille ajatuksiani aiheeseen. En mie tässä mitään valistuskiertuetta ole suunnittelemassa venyttelyn hienoudesta, mutta tuskin tämä on suosituin aihe urheilublogien aiheena, joten piäätin avautua aiheesta hieman lissee. Hyviä ja turvallisia jumppaloita! T. Krisse Tuominen, henkilö joka on kyllä ryskännyt ja räskännytkin, mutta todennut että mammajumpat, syvävenytykset ja voimailut eivät tarvitse olla toisistaan erillisiä maailmoja, vaan paremminkin toisiaan tukevia elementtejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti