Mitä yhteistä voimailulla ja roolipelaamisella on?

Tervehdys lukijat!

Koska blogini on urheilu- ja liikuntakategoriassa Blogit.fi: blogilistauksissa ja blogini tarjoaa välillä kaikenmaailman roolipeli- ja peli-inspiraatiomateriaalia vaffailumateriaalin lisäksi, päätin kirjoittaa jotain roolipelaamisen ja voimailun yhteneväisyyksistä. Koska huumorini on kohtuullisen kuivaa, synkkää ja outoa, niin totta kai kirjoitan tämän jutun huumorinpilke huulillani.

Voimailun ja roolipelaamisen yhtäläisyyksiä:

* Sekä isojen rautojen ylössaaminen että roolipelisession vetäminen kunnialla loppuun pelimoderaattorina, voi olla välillä melkoista tuuria, arpomista ja arpapeliä.

* Kumpikin puuha voi olla ulkopuolisen silmin ja korvin kohtuullisen kummallista puuhaa

* Kummassakin puuhassa ryhmähenki, tiimityöskentely ja pulmien/pulmatilanteitten setviminen on onnistuneen session keskiössä.

* Sekä roolipelaamisessa vakiryhmällä että yhteistreeneissä voimailuhommissa yleensä syntyy melkoisesti sisäpiirin huumoria. Huumoria on ylipäätään kummassakin hommassa hyvä olla. Muuten kivalla porukalla homma voi alkaa maistua puulta

* Valmentajana urheiluhommissa ja pelimoderaattorina/pelinjohtajana/tuomarina pelipöydässä ei yllättävän monessakaan tilanteessa ole kauheasti eroa. 

* Sekä voimailijoilla että (live)roolipelaajilla on yleensä aika paljon omalaatuisia asuja, asusteita. Kummassakin sakissa voidaan hiihdellä menemään aika jännissä trikoissa.

* Sekä voimailuissa (etenkin kilpailevalla voimailijalla) että roolipelihommailuissa on kummassakin käytössä termeinä: klassinen, perinteinen, raaka / raw, varuste, vuoro, peikot, örkit, OLDSCHOOL, systeemi, viralliset säännöt, sääntöpoikkeukset, "asia on neuvoteltavissa tuomarin kanssa", kunto, voima, kestävyys, nopeus, paino, harjoittelu, harjoituskausi, aloittelija, veteraani, "tulos ratkaisee", "se teki mitä?!".... 

* Kummassakin hommassa voi toimia sekä harrastajana että ammattilaisena

* Kummassakin puuhassa on eri koulukuntia, tyylejä, seuroja, kerhoja, kilpailuja

* Kummassakin harrastuksessa tekemällä oppii

* Kumpikin puuha on hauskaa. Ainakin useimmiten. Ja sitten kun ei ole, siitä kannattaa pitää hieman taukoa tai tehdä sitä välillä eri porukoissa, eri harrastuspaikoissa, eri tyyleillä, jne.....

* Kummassakin puuhassa mielikuvitus, uusien asioitten, sääntöjen, termien opettelu voi olla tärkeää tai ainakin hyödyksi. Kumpaakin toki voi oppia alkeiltaan aika nopeastikin. 

* Kumpaakin voi harrastaa ilmaiseksi tai vähällä rahalla. Kumpaankin kyllä voi saada myös menemään mittavia summia.

* Uskokaa tai älkää, kummatkin ovat sosiaalisia harrastuksia.

SAA TOKI KOMMENTOIDA OMIA JUTTUJA MITÄ TULEE MIELEEN YHDISTÄVINÄ TEKIJÖINÄ....


Ei muuta kuin hauskoja voimailusessioita ja iloisia roolipelisessioita!

Kommentit

Suosituimpia blogeja (viim. 30 pvän ajalta)

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Mihin kaikkeen olen mielikuvitustani taas käyttänyt?

Visuaaleja, toipumista, vaffailua, roolipeli-ideointia ja muuta sen sellaattista

Huhhahei ja 42 pulloon!