Mitä yhteistä voimailulla ja roolipelaamisella on?
Tervehdys lukijat!
Koska blogini on urheilu- ja liikuntakategoriassa Blogit.fi: blogilistauksissa ja blogini tarjoaa välillä kaikenmaailman roolipeli- ja peli-inspiraatiomateriaalia vaffailumateriaalin lisäksi, päätin kirjoittaa jotain roolipelaamisen ja voimailun yhteneväisyyksistä. Koska huumorini on kohtuullisen kuivaa, synkkää ja outoa, niin totta kai kirjoitan tämän jutun huumorinpilke huulillani.
Voimailun ja roolipelaamisen yhtäläisyyksiä:
* Sekä isojen rautojen ylössaaminen että roolipelisession vetäminen kunnialla loppuun pelimoderaattorina, voi olla välillä melkoista tuuria, arpomista ja arpapeliä.
* Kumpikin puuha voi olla ulkopuolisen silmin ja korvin kohtuullisen kummallista puuhaa
* Kummassakin puuhassa ryhmähenki, tiimityöskentely ja pulmien/pulmatilanteitten setviminen on onnistuneen session keskiössä.
* Sekä roolipelaamisessa vakiryhmällä että yhteistreeneissä voimailuhommissa yleensä syntyy melkoisesti sisäpiirin huumoria. Huumoria on ylipäätään kummassakin hommassa hyvä olla. Muuten kivalla porukalla homma voi alkaa maistua puulta
* Valmentajana urheiluhommissa ja pelimoderaattorina/pelinjohtajana/tuomarina pelipöydässä ei yllättävän monessakaan tilanteessa ole kauheasti eroa.
* Sekä voimailijoilla että (live)roolipelaajilla on yleensä aika paljon omalaatuisia asuja, asusteita. Kummassakin sakissa voidaan hiihdellä menemään aika jännissä trikoissa.
* Sekä voimailuissa (etenkin kilpailevalla voimailijalla) että roolipelihommailuissa on kummassakin käytössä termeinä: klassinen, perinteinen, raaka / raw, varuste, vuoro, peikot, örkit, OLDSCHOOL, systeemi, viralliset säännöt, sääntöpoikkeukset, "asia on neuvoteltavissa tuomarin kanssa", kunto, voima, kestävyys, nopeus, paino, harjoittelu, harjoituskausi, aloittelija, veteraani, "tulos ratkaisee", "se teki mitä?!"....
* Kummassakin hommassa voi toimia sekä harrastajana että ammattilaisena
* Kummassakin puuhassa on eri koulukuntia, tyylejä, seuroja, kerhoja, kilpailuja
* Kummassakin harrastuksessa tekemällä oppii
* Kumpikin puuha on hauskaa. Ainakin useimmiten. Ja sitten kun ei ole, siitä kannattaa pitää hieman taukoa tai tehdä sitä välillä eri porukoissa, eri harrastuspaikoissa, eri tyyleillä, jne.....
* Kummassakin puuhassa mielikuvitus, uusien asioitten, sääntöjen, termien opettelu voi olla tärkeää tai ainakin hyödyksi. Kumpaakin toki voi oppia alkeiltaan aika nopeastikin.
* Kumpaakin voi harrastaa ilmaiseksi tai vähällä rahalla. Kumpaankin kyllä voi saada myös menemään mittavia summia.
* Uskokaa tai älkää, kummatkin ovat sosiaalisia harrastuksia.
SAA TOKI KOMMENTOIDA OMIA JUTTUJA MITÄ TULEE MIELEEN YHDISTÄVINÄ TEKIJÖINÄ....
Kommentit
Lähetä kommentti