Tampere Kuplehti ja taskutehtävä mänj ohi multa

 Tampere Kuplii kuplehti ja Pocket Questin deadlinet tulivat ja menivät


Ainahan kaikki, jos koskaan, ei mene niin kuin toivoisi, yrittäisi tai haluaisi. Kovasti koitin sekä Tampere Kuplittaa että tehdä Pocket Questiin pelin deadlineen mennessä. Ei mennyt ihan maaliin asti tämä aabbenan rykäisy, vaikka yritys olikin kova ja tosissaan tehty. 


Tampere Kupliin Tampere-talossa pidetty ohjelma oli viikonloppuna. Lauantai ja sunnuntai menivät meikäapinalla enimmäkseen Tampereen Sarjakuvaseuran ja Sarjarin edustushommissa. Myimme Pekka Allan Mannisen ja Hannele Kivilahden kera Sarjarin lisäksi toki myös Kapteeni Kuoliota albumi- ja figuurimuodossakin. Kauppa kävi jokseenkin kohtuullisesti ja kivaakin oli. 


Maanantaina Tampere Kuplii oli ohi tältä vuodelta ja samoiten meni ohi myös Pocket Quest 2024 pelisuunnittelujamin deadline. Peli jäi nyt puskematta maaliin tuon jamin tiimoissa. Päätin viikonloppuna, että kun kerran jamin aikana peliä sain tehtyä lähes valmiiksi, niin julkimoin piakkoin pelin, nyt kun jamin pelejä alkaa ilmestyä jamijärjestäjien kanavien kautta. 


Tällä strategialla ehkä saan jotain vetoapua siitä, että julkimoin jamin tämän vuoden teeman meiningillä oman pelin, vaikkei se nyt jamin kautta ulos tulekaan. Hyvällä tuurilla ja vahingossa joku saattaa jopa eksyä ostamaan pelin. Hoo! Apina saa banaania taas syödäkseen. Nom!


Ehkä kuten kuvistakin voi päätellä, en jaksa ottaa ihteäni enkä taiteen tahi pelien luomista järin synkällä tapaa vakavasti. Koitan mielummin riemukkaasti kuplistella ja kuplehtia. Antaa hommien mennä omalla painollaan. Sudin paljon mieluummin hyvässä hengessä kuin hankin ihtelleni miljuunannen mahahaavan.


Deadlinesta ja sutimisesta jatkettakoon jokseenkin samalla linjalla. Oli vallan tappavan hauskaa olla jälleen kerran Pekka Mannisen kanssa Tampere Kupliissa myymässä Sarjareita ja muuta tamperelaista sarjakuvailua. Tänä vuonna sain kunnian toimia teknisenä avustajana Pekan esitelmässä. 


Festivaalin yhtenä päätösohjelmana oli todellakin kansalle tarjolla Pekka A. Mannisen parahultaisen hassun hauska ja paranormaaliuttakin käsittelevä luento Kapteeni Kuolion sarjakuvallisista moniulottuvuuksellisista seikkailuista ja Tampereen maantieteestä, joka limittyy vahvasti Kuolion maagillisiin seikkailuihin.


Kaikki kuvat tässä bloggauksessa ovat minun eli Krisse Tuomisen ottamia. Kuvatuissa valkokankaalle kuvatuissa kuvissa taasen on tarjolla sekä Hannele Kivilahden ottamia valokuvia ja Pekka Mannisen sarjakuvallisia piirrelmiä. Jokainen omaa omiin kuvallisiin ja älyllisiin pääomiinsa omat kopioikeudet ja muut sen sellaisen legaaliset jargoniat.

Kuvassa alaoikealla Pekka Manninen. Keskivasemmalla Kapteeni Kuolio ja taustalla mustan puhuva maaginen ja megalomaaninen Tamperkele, tuo toisista ulottuuvuuksista kiusaksemme putkahteleva demoninen kekkeruusi

Yleisöä oli saapunut paikalle muutamakymmentä innostunutta kuulijaa, kommentoijaa ja kokijaa. Pekka luennoi mainiosti, Hannele oli työstänyt hyvät kuvamateriaalit ja meikän kelpasi sitten kuvia valkokankaalle juoksuttaa Pekan toiveitten mukaan. Kiitoksia taustatyöstänne Pekalle ja Hannelelle. Kiitoksia myös teknikolle, joka takasi tämän mahdollisimman jouhevan toteutumisen. Helppo on olla teknisenä apulaisena kun  homma tehdään näin helpoksi.


Kuten kuvista näkyy, Pekka on ilmeikäs esiintyjä ja sarjakuvansa ovat realistisia mutta moniulotteisia. Todelliset paikat ovat tunnistettavia ja tarinoissa todellisuus taipuu moneen muotoon. Aivan kuten Tampereella muutenkin. Meistä on täällä moneksi, nääs!


Koska kuvat puhuvat puolestaan, en tähän väliin läpise enempää... 

Kuvassa kätevä etähommat mahdollistava teknikon apuväline, itte puhuja viisaana ja valkokankaalla mystiikkaa, magiaa, ulottuvuusportteja ja japanialaisia vaikutteita. Ettäs tierätte, zäp!Ei voi muuta sanoa kuin että Tampere Kuplii viikonloppu oli työteliäs, riemuisa, hillitön, hauska, uuvuttava, velmu, ja antoisa. Vuonna 2025 oletettavasti taas samoissa hommissa touhuamassa. Pocket Quest oli mielenkiintoinen kokemus ja enköhän mie sen pelini saa aikaiseksi heti kohta huhtikuun keskiväliin mennessä. Tai jotain. Saas nährä.

Näkyilemisiin!


Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas