Hii ja Hoo, uhvoja lissee tulloo ;-)

S'n hazardia hommaa kun U.F.O.t tulee!


Ette varmaan ikinä arvaa otsikosta, että edellisen postauksenkin jälkeen olen hyödyntänyt sekä kirjastojen että kirpputorien kirja- ja lehtivalikoimaa. Ja, että aiheena on pysynyt yhä lentävät lautaset, U.F.O.T., ja avaruusseikkailut. Johnny Hazardin seikkailuihinkin on tullut taas kaivauduttua jälleen kerran. Johnny Hazard on omalla karkealla tapaansa yllättävän viihdyttävää viihdettä. Älyttömän kauaksi ei ole lennetty Buck Rogersin, Tintin tai Magnusin/Markosin hyvis-sankari-seikkailuista, mutta muutama aste kohti Corto Maltese-henkistä anti-sankarin ketkua on jo otettu. Mainitsen Maltesen, koska Frank Robbinsin piirtojäljessä ja tarinankuljetuksessa on mielestäni tiettyä yhtymäkohtaa Hugo Prattin Korkeajännitys-aikojen seikkailuihin. Tarinan kuljetuksen lennokkuus ja viivan samanaikainen selkeys ja elävyys on mielestäni yhdistävä elementti. Kaiken muun hyvän lisäksi.

Ylempänä aiemmassa kuvassa oleva Kariston pienikokoinen HOT-Shot-sarjan tierokirjanen on kompakti leikkisä tietoisku nuorelle lukijalle. Näillä opeilla oppii jännästi perustietoa ufo-ilmiöstä, avaruusaluksista ja humanoideista. Ja oppii jotain UFOjen tarkkailusta. Kiva kirjanen. Leikkisä ja hauska tietoisku varhaisnuorisolle, mutta kiva sitä nelikymppisenäkin on lueskella ja nauttia. Suoraan yllä kuvassa oleva on Uforaportti (tuplakirja 15-16) on aikuisille lukijoille suuunnattua vakavaa ufotutkimusta. Unohtamatta pilkettä silmäkulmassa. 

Correganin seikkailut ovat agentti- ja etsiväseikkailuiksi aika mielikuvituksellisia. Totutuilta laduilta uskalletaan poiketa yliluonnollisen ja mystisen puolelle. Juonenkuljetus on välillä paikoitellen aika villiäkin. Kuun valtias on kivan monipuolinen kattaus seikkailusarjakuvaa, jota on julkaistu Korkeajännityslehdissä vuonna 1955. Mukana on niin puhdasta avaruusseikkailua kuin agenttijännitystäkin. Pieni askel ankalle on kivan monipuolinen ja laadultaan vallan laadukas Aku Ankka -sarjakuvien pokkarijulkaisu. Tuota Ankka-pokkaria kelepaa suositella melkein kenelle vain, sillä paketti on sen verran hyvä, hauska, kiinnostava ja paikoitellen erikoinenkin. 


Rick Random oli lapsena, teininä ja parikymppisenä jopa Buck Rogersia tai Magnus/Markosia kovempi sankari. Jotenkin seikkailuissa vetosivat minuun jokseenkin pidäkkeetön mielikuvituksellisuus, eeppisyys, ilmiselvät lainaukset ja viittaukset aikalaisiin avaruusseikkailusarjakuviin, juonten yllättävänkin mutkikkaat vaiheet, ja se millaisia olentoja Random kohtasi. Randomin kulmikkuus ja monet hilittömät apurihahmot ja pahikset olivat myös silloin ja nyt mieleenjäävän hillittömiä. Kokoelmassa on kyllä aika hyvä läpileikkaus siitä mitä Random touhusi Korkeajännityksissä 1955-58. On se hurrrrrjaaa ja rrrrajua luettavaa. Räyhhhh.


Yllä aiemmissa kuvissa oleva Radiant Citadel on viidennen laitoksen Dungeon & Dragons -materiaaliksi yllättävän mielenkiintoista ja monimuotoista matskua. Sisältönä paikoitellen aika paljonkin tieteisfiktiota fantasiamaailmassa. Ihan mielenkiintoista settiä. Paketti on  laaja ja siitä löytyy käyttistä varmaan monelle.


Ultra-lehtiä (kuvissa aiemmissa kuvissa) tuli löydettyä kierrätyskeskuksesta, kun aiheesta eräs sarjakuvaryhmäläinen facebookissa vinkkasi. Polkaisin paikalle penkomaan ja mukaan lähti 40 K Warhammer sääntökirja kovakantisena ja pinkka Ultra-lehtiä joita valikoitsin nimenomaan ufo- ja lentävä lautanen teemaisina. Noista takuuvarmasti blogissa lisää myöhemmin.

UFO -lentäviä lautasia numero kaksi vuodelta 1979 (kaksi kuvaa yllä) ja Alienologia -kirja tuli FB:n sarjiskirppiksen kautta hankittua. Postipaketin hain sitten samana päivänä kun kierrätyskeskukselta aarteita löysin. UFO-lehti on siitä mahtava että siinä on sekä artikkelia (kuva yllä), tietoa jakavia sarjakuvia, pohdiskelevia sarjakuvia, mysteerisarjakuvia ja jännityssarjakuvia. Peräti yli sadan sivun edestä. Konsepti josta tykkäsin aikoinaan ja jota diggaan erittäin paljon. Alienologia -kirja on samaa sarjaa mistä minulla on erittäin mainio merirosvoaiheinen kirja. Kummassakin tuodaan varhaisnuorillekin aukeavalla tavalla aihetta esille. On erinäisiä aukeavia luukkuja, materiaalia mitä hypistellä. Ja kaikkea jännää. Alienologia -kirja onkin todella hyvä. Tykkään paljon.

Aiempaa ufotusta tuolla.

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas