Viimeaikaisia roolipelaamisia
Moikka moi kaikki rakkaat lukijat!
Se on aabbena tuaas tieellä kirioittelemasa Teille armaille mussukoille, russukoille, nussukoille ja kenkurun pussukoille. Mie kö elämässäin teen muutakin kuin urheilen, voimailen, valmennan, kirjoitan kunto-ohjelmia, blogia ja -pr-tekstejä, niin ajattelin kirjoittaa taas siitä jostain muusta. Koska olen kirjoittanut roolipeleistä viimeaikoina blogeja, ovat ihmiset kyselleet millaisia ja mitä kaikkea mie pelaan ja pelautan. Koska tästä saisi paksun elämäkerran, olen rajannut kysymyksen uudelleenasetteluna koskemaan pelaamiani ja pelauttamiani pelejä ja n. 6 kk aikajännettä. Tämä blogi lienee tähän kysymykseen jonnin sortin vastaus.
Olen viimeisimmäksi peliksi pelannut (ja pelauttanut) ihan ihkaomaa Ylivoimaiset Mahtisankarit rpg-systeemiäni (ja sen raakiletason maailmasirpaleita), jota onkin tässä viimekuukausina kirjoitettu, ideoitu, työstetty, pelattu ja pelailtu syyskuun alusta asti. Se on myös tällä erää omissa peliporukoissani (missä toimin pelimoderaattorina eli pelauttajana) ehdottomasti eniten pelaamamme roolipeli.
Toiseksi eniten peliporukoiltamme antaumuksellista rakkautta saanut roolipeli on Bliaronin 2. editio, tai siitä tarkkaanottaen sen työn alla oleva pelitestautusversio. Bliaronin uutta, englanninkielistä peliä, olenkin myös toiseksi viimeiseksi pelannut ja pelauttanut.
Muut roolipelit ovatkin omissa sakeissani ja muissa porukoissa pelaamanani kyllä hyvin määrältään ja monipuolisuudeltaan edustettuja, mutta pelituntien ja minuuttien osalta seuraavaksi luettelemani peliarmada on sen verran sekailasta sirpaletta, että voi aikalailla sanoa niitten kaikkien yhdessä edustavan kolmatta jaettua sijaa. Sekaan sitten mahtuukin kaikkea ihan peruspuurotason rpg:stä erittäin innovatiiviseen ja jopa obskuuriin roolipelaamiseen kuuluvaa settiä. Freeform-henkinen pöytäroolipelaaminen ja indie-pelit kategorioina nousevat esiin myös.
Ja tässä vihdoin se listaus: kasikytluvun Judge Dredd rpg, Amber Diceless rpg, Macho Women with Guns, Astra Terra, Over the Edge 1st-3rd ed. erilaisine versioineen ja lähdekirjoilla, virallisilla ja epävirallisilla seikkailuilla ryyditettynä, hyödyntäen myös omia ja muitten sääntö- ja -maailma-modauksia ja fanien tekemiä homebrew-materiaaleja, Mage the Ascension, Cyperpunk 2020 2. ed. suomeksi ja materiaalia myös englanniksi, suomenkielinen Paranoia, D&D 5th ed. Essentials & Starter -boxit, finski-Shadowrun, Thogs rpg peräti suunnittelijansa pelauttamana (oli se hulppeaa ja anekdootteja parahultaisesti sisältävää), Call of Cthulhu -roolipelin Quickstart- ja Starter- -setit, Gurps 3. & 4. ed., Savage Worlds eri edikoina ja maailmoina, D&D 3.5 ed., ja FATE ... Eli siis kiteytettynä: kaksi pelitestautuksessa olevaa (oma ja muitten tekemä) indie-peliä nousee ylivoimaisesti muitten pelien edelle, ja loput pelit sitten ovat saaneet peliaikaa minulta pelaajana vaihtelevana sillisalaattina eri peliporukoissa ja -pelitapahtumissa pelattuna.
Kommentit
Lähetä kommentti