Yhdessä luoden tuotamme sisältöä toisillemme

 Kevättä tupaan..

niin että tupsahtaa!

Oi, Jumppaimme Jumala, suo meille lihaksia, tervehyttä ja kuntoa

Oli välillä usko aika ohuella siitä, että tulisiko enää tämän vuoden aikana kevättä ollenkaan, vai jatkuisiko loputon takatalven tupsuaminen tupaan. Nyt kehtaan sanoa kuitenkin, että käynnissä on suomalaisittain nähden jonkinlainen kevät. Johtukoon se sitten vapun läheisyydestä tai auringonvalon lisääntyneestä määrästä, niin kevättä se pahasti tuntuisi pukkaavan.

On miellyttävä lähteä kävely- tai pyörä- -lenkille, kun ei tarvitse enää pukeutua vähintään vartin verran ennen kun uskaltautuu edes vilkaisemaan ulkoilmaa ulko-ovelta. Erilaisten lintujen määräkin on  lisääntynyt lähivesistöillä, ja muutenkin, huomattavasti. 


Yhdessä on vähän lämpöisemmillä keleillä liikkua yhdessä ystävien, rakkaitten ja muuten vuaan mukavien immeisten, elläenten ja immeiselläenten kanssa. Asioitten suunnitteleminen, tekeminen, jumppaaminen ja jumppien suunnittelu yhdessä on paljon kivempaa, kun ei ole kylmä kaiken aikaa.

Yhdessä luominen on mukavaa niin tiiminvetäjänä luomiessa erilaisten jumppatarpeitten kanssa kuin pelimoderaattorina roolipelipydässä. Sillä tavalla jokainen pääsee mukaan luomisprosessiin ja pääsee jättämään lopulliseen meininkiin oman itselleen mieluisan jäljen. Ei erityisen auktoritääristä, mutta minulle ihtelleni sopiva tapa luoda ja puurtaa.Ylipäätään kun yhdessä jotain tehdään/pelataan/urheillaan, niin hyvähän se vain on että siinä on tiimihenki mukana. Mälsää olisi jos yksi sanelisi tai joutuisi yksin vetämään kivirekeä.


Voimanostossa ja roolipelikulttuurissa (etenkin OSR eli Old-School Renessaince) minua kiehtookin juuri yhdessä tekemisen ja positiivisella tapaa kotikutoisuuden henki. Laitteita, välineitä ja ohjelmia tehdään ihan itte. Vähintäänkin tuunataan ja muokataan. Pelejä, seikkailuja ja systeemejä tehdään yhdessä porukalla ja tai vähintäänkin paljon pelaajille mahdollisuuksia luoden vaikuttamiseen. Mukavaa kun saa olla yhteishengessä mukana ja luomassa jotain kivaa yhdessä.

Yhdessä luomisen ja tekemisen henkeä kevääseen!

Kommentit

Suosituimpia blogeja (viim. 30 pvän ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Kotona leppäämässä tuaas

Kalevala: the Tale of Sampo -lautapeli on erittäin mielenkiintoinen

Myllyranta Rockista nauttimassa Lempäälässä