Roolipelailua, herkuttelua ja yhdessä oloa

Tervehdys armaat ihanat mielikuvitukselliset ja seikkailunjanoiset lukijani!


Koronasta ja muista kokoontumisia rajoittavista seikoista johtuen peliporukallemme oli tullut taukoa roolipelaamiseen todella paljon... Kaiken aikataulusäätämisen jälkeen, sessio tämän viikonlopun perjantaille alkuiltaan, sujui kummastuttavan helpolla säädöllä.


Toki olimme tässä suunnitelleet useammankin pelikerran aiemmin, mutta Koronatilanteen eri rajoitukset peruivat jokaisen session, ennen eilisiltaa. Huomionarvoista on se, että sisätiloissa olimme reiluilla turvaväleillä ja loistavalla käsi- yms. hygienalla liikenteessä, ja ulos raikkaaseen ilmaan siirtyessämme, olimme reilun kokoisen pöydän eri puolilla hyvällä etäisyydellä toisistamme.


Ennen tätä perjantai-illan pelisessiotamme, ekan Korona-aallon aikana yritimme eri digitaalisia alustoja, mutta kiitoksia erinäisten bugien, yhteisongelmien yms., yksikään virtuaalisessiomme ei onnistunut. Pelaaminen on mahdotonta jos kaikki eivät kuule toisiaan, näkemisestä puhumattakaan.


Kumppanini kanssa ekan ja tokan korona-aallon aikana, olemme pelanneet kaksistaan muutamankin session, kehitelleet omaa roolipelisysteemiäni eteenpäin, ja testanneet erilaisia meille sopivia tapoja pelata ja tai muokata, olemassaolevaa seikkailumateriaalia juuri meidän peliporukkamme tarpeisiin.


Kuten kuvista ehkä välittynee katsojalle ja lukijalle, meille oli erinomaisen tärkeää kokoontua peliporukkamme ydinporukalla yhteen, olla pelatessa viihtyisästi ja tunnelmallisesti ja nauttia itse kunkin herkkuja samalla. 
Roolipelisessio, mikä ihana syy lipittää Coca Colaa, syödä viikunoita ja suklaata, ja muuta sen sellaista, niin paljon kuin sielu ja kupu kestää. Jostain kumman syystä meillä on sovittuna roolipelisessiot jo pe 21.08. ja pe 03.09., jotta voimme nauttia jälleen taas sekä herkuista, seurasta että siinä ohessa roolipelaamisesta ja sen kaikista tarjoamista ihanista riemuista.
Kuten ehkä kuvista huomaa, meillä oli hauskaa. Suoraan sanottuna erittäin hersyvän hauskaa. Oikein parahultaisen hassunhauskaa. Kuvista saattanee myös huomata, että tämänkertaisessa Ylivoimaiset Mashtisankarit -roolipelisäännöstöni -ja maailmani pelitestauksessa liikuttiin jälleen melkoisen megalomaanisen eeppisen mittakaavan meiningeissä. Lisäksi perussävynä surrealismi.
Uusimmassa seikkailussamme hanini pelaama radio-aktiivinen, sähköallerginen ja kummallista energiavirtaa ympärilleen hohtava ääni- ja valotaiteilija valmisteli romanialaisessa linnassa vuonna 2021 elokuun loppupuolella valofestivaaleja varten keski-aikaiseen linnaan koristeluita, valaisuja ja suunnitteli festivaaliesiintymisiä. Tämän kaiken keskellä viereiseen linnan torniin rymähtäen lennähti kuin tyhjästä frenduni esittämä Tauriina niminen ikivanha ja hieman jo höperö noita. Tauriinalla oli tähtäimenä siirtyä 2020 14.8. alkuillasta Olavinlinnaan, mutta onnistui epäonnistumaan loitsussaan sen verran lahjakkaasti, että päätyikin reilua vuotta myöhemmin Romaniaan Jaculin linnaan kesken valo- ja äänitaitelijan suunniteluita.


Valotaiteilijahahmo ensin erehtyi luulemaan Tauriinaa hänelle lähetetyksi hanslankariksi, jonka piti tuoda paikalle vielä pitemmät tikkaat, jotta projekti pääsisi etenemään vielä nopeammin etenemään. Kunhan kumpikin osapuoli totesi mikä, maa, mikä valuutta, mikä vuosi, kuka kukin on ja mikä on homman nimi, Tauriina alkoi pian sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti loihtia asioita valodaideilijan avuksi.
Seuraavaksi Tauriina ja valodaideilija suunnittelivat yhdessä valotaiteen käytännön toteutuksia, ja Tauriina loihti avuksi Draculaa, esille loihtimansa veren avulla, ja sai kutsutuksi mystisen yönmustan Blackulan, joka tykkää verestä, valkosipulista ja osaa loihtia sateenkaaren värejä ja jopa mustaa valoa.


Sanomattakin on selvää, että Blackula, Tauriina ja valotaiteilija kolmistaan saivat hyvin nopeasti toteutetuksi monia asioita ja suunnitelmat etenivät suurempaan mittaansa vauhdilla. Työnjakoakin suoritettiin ja pohdittiin lähenevää festivaalia. Jopa sen menua. Linnakin sai uutta ilmettä monenlaisten koristeluitten myötä.Meillä oli seikkailua pelatessa äärimmäisen hauskaa, ja sessio oli kiva lopettaa seuraavan session pääpiirteitä pohtimalla. Jos seuraava sessio ei peruunnu, olisi luvassa viikonvälein ropettelua... ja sitten vielä pe 04.09. vielä hillittömämpää pelaamista Fantasiapelit Tampereen tiloissa. Ah, tästä minä nautin!


Oli kyllä jopa omalla mittakaavalla aika omanlaistaan ja hyvällä tapaa erikoista, ja totaalisen mielikuvituksellista seikkailemista. Seuraavasta sessiosta tulee takuuvarmalla vallan eeppinen. Luvassa ainakin valofestivaaleja, valoshowta, kuuteen tasoon sijoittuvan luolasto -kahvilan toiminnan pyörittämistä festivaalin aikana. Luolastokahvila kun sijaitsee romanialaisen Jaculin linnan alla. Mystistä ja mielikuvitusta kiihottavaa.... En meinaa malttaa odottaa seuraavaa pelisessiota! Meinaan lähes pakahtua innostuksesta. 💔💕💖💓💘💗💞💝💟 Pelailemisiin! t. Krisse Tuominen.

Kommentit

Suosituimpia blogeja (viim. 30 pvän ajalta)

Kalevala: the Tale of Sampo -lautapeli on erittäin mielenkiintoinen

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Hello, Hallo, Aloha, Hei, and so on