Liikuntaa luonnossa ja roolipelaamista

Tervehdys rakkaat uudet ja vanhat lukijani!

Tykkään ulkona liikkuessani, varsinkin luonnossa reippaillessani, tarkkailla ympäristöäni. Levähtää välillä ihailemaan maisemaa. Nappaisemaan palan roheiinipatukasta ja näpsäisemään kuvan kuikasta. Tällä tavoin liikkuminen tuntuu antoisammalta ja elämysrikkaammalta. Sielukin lepää semmoisessa puuhassa.

I like Jeremiah tv-show and the RPG adaption a lot. Also, HeroQuest is a Great System and a Nice Game. Shadowrun has cool sourcebooks. So does Savage Worlds. Sanctions RPG is grrreat indie-rpg created by, one and only Liam Thompson. The game is cool bio-punk body horror. I am actually involved in one of the forthcoming Sanctions sourcebooks. Proud to be part of the project.

Kävely-, sauvakävely-, hölkkä-, metsäretki- yms. -lenkkien ohessa olen vuosien mittaan valokuvannut melkoiset määrät valokuvia ja videoita, joita olen päätynyt käyttämään pöytäroolipeliseikkailuja vetäessäni. Ovat vallan hyödyllistä materiaalia myös roolipelilehtiä ja muita roolipelituotoksia tehdessä ja julkaistessa. Sen sijaan että pitäisi metsästää sopivaa kuvaa netin kuva-arkistoista, olen voinut käyttää monia kuvia suoraan kovalevyltäni. Käytännöllistä.

Is it a cave or a trap? Or a trap in the cave? Photo was taken by yours truly Krisse Tuominen.

Ellen tee nimenomaan digitaidetta, en tykkää muokata kuvia kovin paljon. Ja jos muokkaan, haluan useimmiten sen näkyvän kuvassa jotenkin. Muutoin tykkään käyttää ja julkaista kuvia, joissa olen käsitellyt korkeintaan rajausta, tarkennusta ja tai säätänyt hieman värejä. Haluan näyttää asiat sellaisina kuin ne näen ja koen. Kuvata elämää ja maailmaa niin fantastisena ja ruman kauniina kuin se milloinkin näyttäytyy minulle. 

Do you dare to jump in? The photo was taken by yours truly Krisse Tuominen.

Monista aika arkisistakin tilanteista ja tylsistäkin paikoista, voi saada sopivalla kuvakulmalla, rajauksella, tarkennuksella, ja sopivassa valaistuksessa kuvaamalla, hyvinkin sadunomaisen. Seikkailua enteilevän. Olenkin tyytyväinen että piirrosteni, karttojeni ja digitaiteeni lisäksi, hyvinkin realistisa ja arkipäiväisiä valokuviani on päätynyt muittenkin pelipöytiin, blogeihin, lehtiin, kotisivuihin ja muihin julkaisuihin kuvitukseksi.

 Walking and stalking on modern dungeons. The photo was taken by yours truly Krisse Tuominen.

(Vintage- ja Retro-)Konsoliharrastajana tulee nappailtua video- ja stillikuvaa peleistä ja käytettyä niitä pelipöydässä havainnekuvina. Lisäksi karttoja piirtäessä ja seikkailuja suunnitellessa, konsolien seikkailu- ja ammuntapelikentistä saa välillä hyvää inspiraatiota luomiseen. 

Hexes on crossfire. The photo was taken by yours truly Krisse Tuominen.

Ainakin osalle pelaajista on myös selkeämpää hahmottaa imaginäärinen tila ja sen ulottuvuudet kuvien, videoitten ja animaatioitten avulla. Videopelimateriaalin käyttäminen tietyissä tilanteissa on minusta monta kertaa hyödyllisempää kuin miniatyyrien ja kartta-lautojen kanssa suheeraaminen.

Nice topics and subjects to talk about or to start a chit chat chatter

Meemejäkin tullut muokkailtua omien pelien ja julkaisujen tarpeiksi. Luonnollisesti niitä on tullut myös tehtyä. Yllä oma muokkaus onnenpyörätyyppisestä keskustelunaloitus -meemityksestä. Al Amarja on rauhaa, rakkautta, voimaa, valtaa, ja kissoja oleva saari, joka sijaitsee kollektiivisessa alitajunnassamme, ja tulee sieltä esille Over the Edge -roolipeliä pelaamalla. Etenkin sen kolmatta ja uusinta laitosta. Suosittelen. Kivaa puuhaa.

Sen pidemmittä puheitta, totean että oikein mainiota työväenpäivän, Walburgin ja Vapun jälkeistä kevättä kaikelle kansalle!

Kommentit

Suosituimpia blogeja (viim. 30 pvän ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Kotona leppäämässä tuaas

Kalevala: the Tale of Sampo -lautapeli on erittäin mielenkiintoinen

Myllyranta Rockista nauttimassa Lempäälässä