Tädää, sanoi botti battinen ja batitti bottina baatissaan vaan

Hah-hah-haaa, Halloween, kiinnostaako nörtteily, kummajaiset ja roolipelit?

Se on Pyhäinpäivä, Samhain, Halloween ja muut sen sellaiset kekkeruusien kekrit ja juhlat nurkan takana ja ovella. Tämä näkyy kasvaneena kynttilöitten, hautakortisteitten, tuikkujen, kurpitsalyhtyjen, naamiaisasujen ja muun sen sellaisen näkyvyydessä ja myynnissä melkeinpä missä tahansa kaupassa. Samaan aikaan pusketaan esille pikkujoulu- ja joulukrääsää, tuikkua, lahjaa, ja ties mitä härpäkettä kansalle kulutettavaksi. No, ei ainakaan tarvitse pohtia coolin goottilaisen koristeristin löytämisen vaikeutta. Voi jopa joutua voivottelemaan valinnan vapauden ja määrän vaikeutta.


Tämä on myös sitä aikakautta ja juhlinta-aikaa, kun tavallinen kaduntallaajakin muistaa, että voi järjestää teemalliset juhlat. Olivat ne sitten pikkujoulut, halloween-juhlat, kauhuteemaiset kekkerit, tai vaikka naamiaiset. Naamiaisista puheenollen, tämä on myös se aika kun tavallinen talliainenkin intoutuu ehdottelemaan (työ)tovereilleen, sukulaisilleen, kumppaneilleen ja kavereilleen esimerkiksi leikkisää pelaamisesta, rooliasuihin laittautumista, arvuuttelupelejä, roolileikkejä, tai jopa roolipelejä. Tämä on myös se aika, kun Live-roolipelien, pöytäroolipelien ja rooli(peli)llisten lautapelien harrastajien on tavallista paljon helpompaa saada ihmisiä edes pohtimaan pelaamisen kokeilemista. Sopivasti juuri tähän aikaan, sijoittuu sekä Tracon Hitpoint (4.-5.11.) että Peliviikko (6.-12.11.) monipuolisine matalakynnyksisine aloittelijaystävällisine ohjelmineen.


Sekä yllä että alla olevissa oheisissa kuvissa lisää vinkkejä rooli- ja -lautapelien, nörtteilyn, ja muun kivan äärelle. Tämä hetki ja maailma on todellakin hyvä hetki aloittaa rooli- ja lautapelaaminen. Kokeilla vaikka uusien asioitten kokeilemisen ilosta. (Rooli-)pelihdistyksiä, tapahtumia, projekteja, ohjauksia, nettisivuja, infosivustoja, opastuksia, festivaaleja, coneja, pelikauppoja sekä netissä että kivijalassa, pelejä, pelioppaita, pelikahviloita, yms. on nyt enemmän kuin koskaan 43-vuotisen elämäni aikana. 


Monissa kirjastoissa paikallisesti, seutu- ja lähilainana, on monenlaisia englannin, suomen, ruotsin ja saksankielisiä pelejä. Ja usein pelit ovat paljon helposti lähestyttävämpiä kuin vaikkapa -80- tai -90-luvulla. Tuolloinhan siis minä olin (varhais-)nuori ja pistin pystyyn omia ensimmäisiä vaan en viimeisimpiä peliporukoitani. Ohessa myös todistin esim. pelitapahtumien syntyjä, pelilehtien nousua ja loppumista. Erilaisten pelien, pelitapojen ja tyylien siemenien kylvöä ja kasvuakin. Nyt tarjontaa sitten todella on, moneen makuun ja (peli)tyylin. Ja laadussakin löytyy. Jesh!


Lisäksi monissa coneissa, peli-iltamissa ja festivaaleissa on kiva poiketa, vaikkei siellä pelaisikaan. Tai ostelisi yhtään mitään. Saman henkisiä nörttejä kohdatessa ja kamuja moikatessa viihtyy. Peliesittelyjä on kiva seurata vierestäkin. Pelaajien, tapahtumajärjestäjien, cosplay-pukeutujien ja muuten vaan paikalla olevien immeisten pukuloiston seuraaminen voi olla myös todella kivaa. Ja inspiroivaa. Minulla on usein tapana pukeutua ja laittautua tapahtumien teemojen ja tyylien mukaan. Onkin erittäin kivaa ottaa yhteiskuvia tuttujen ja tuntemattomien kanssa jotka ovat panostaneet conittamiseensa ulkoisella olemuksellaan. Erityisen kivaa on eläytyä ja leikkiä kuvatussa ollessa kuvaa varten. Roolileikkiminen ja mielikuvituksen käyttö kun pitää lääkärin loitolla terveestä örkistä, vai miten se sanonta menikään?

Roolileikkimisiin ja -pelaamisiin


Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas