Kävijälaskuri

tiistai 12. tammikuuta 2016

Läski Urpo Apina treenaa, kisaa, harjoittelee, kilpailee ja treenaa lisää ;-)

Läskin Urpon Apinan elämään kuuluu vuodelle 2016 treenaamista, kisaamisia ja kouluttautumistakin
eli lisää samaa kuin vuonna 2015, mutta vielä suurempana annoksena -JESH! ;-)


Vuonna 2015 päätin, että olen toteuttanut sen verran unelmiani muusikkona (kolme julkaistua pitkäsoittoa, paljon keikkoja ja kiertueita), kirjailijana (kaksi runokirjaa, kaksi sarjakuva-alpummia) ja taiteilijana (lukuisia taidenäyttelyitä), että on korkea aika vihdoinkin suunnata intonsa ja tarmonsa liikunnallisissa iloissa suurempaan aktivoitumiseen, lajien opetteluun ja kilpailemiseen. Ja tartuin tapani mukaan härkää sarvista ja väänsin niistä rohkeasti. Enkä kadu tätä ratkaisua ollenkaan.

Aina mie olen kävellyt, jumpannut, tehnyt omapainoharjoitteita, käynyt salillakin ja esim. penkkipunnertanut enemmän tai vähemmän aktiivisesti, eli mikään laiska lötkö en ole koskaan liikkujana ollut, mutta vaikka olin kilpaillut koulun ja koulujen kisoissa skidinä ja teininä, en ollut koskaan kulkeutunut missään lajissa mihinkään urheiluseuraan, enkä näin ollen myöskään kilpaillut virallisesti missään lajissa teini-iän jälkeen. Se oli kuitenkin siintänyt aina mielessäni ja vaikka vuodet 2014-2015 eivät olleet minulle niitä lempeämpiä ja kremppaa oli ja siinä ja tuossa kohdassa, vanhat vaivat vaivasivat ja uusiakin oli, niin totesin että nyt loppui paskan jauhaminen ja nyt alkoi äksöni. Aloin aktiivisesti jalka- ja selkäkivuista huolimatta liikkua ja liikkua aktiivisemmin, tavoitteena kyetä aloittamaan jokin urheilulaji ihan virallisesti kesän tahi syksyn aikana.

Fillaroimassa loppukesästä / alkusyksystä 2015

Koska olen pitkään jauhanut, entisenä nk. pubivääntäjänä, että mie vielä joskus opettelen sen jalon kilpakädenväännön taidon ja kilpailen lajissa, niin todellakin tiistaina 25.08. ennen klo 18 hankkiuduin Kaukajärven vapaa-aikatalolle ja etsin siellä kuntosalin, johon hakeuduin treenaamaan kädenvääntöseuran TKT Nääsväännön vuorolle. Ekan treenin jälkeen opin etten osaa yhtään mitään ja monet luuloni olivat olelet vääriä ja kehittämisen varaa oli paljon. Paikat kipeinä menin sulattelemaan tietoa viikoksi ja palasin treeneihin uudelleen. Treenasin samassa tilassa välillä myös tuolloin olleella seuran vapaalla vuorolla perjantaisin. Treenejä ehti kertyä puolenkymmentä ennen ensimmäistä ottelua, joka olikin sitten mukavasti SuomiCUPin päätösottelu. "Kivan kevyt" startti siis konkareita vastaan ;-)

La 26.9. oli kilpakädenväännön SuomiCUPin päätösottelu, jossa sijoituin pronaiset +65ssä 4. sijalle päätyen olemaan 5. SuomiCUPin kokonaistilastoissa. Ei ihan paskasti vasta-alkajalle.

  Ja jos ja KUN haluatte katsoa miun väännöstä alkaen, painakaa tästä

Kävin kilpailujen jälkeen vielä monena tiistaina syksyn ja talven mittaan. Tiistai-ilta on miun aikatauluille ja luontaiselle unirytmille huono, joten tiistaina olevat treenit ovat olleet minulle todella raskaita, sillä olen niissä aina ollut aina vähillä unilla ihan töttöröönä väsymyksestä ja valmiina nukkumaan jo ennen treenien alkua. Aikansa tuota jaksaa, mutta olen tullut siihen tulokseen, että pitäisi saada järkkääntymään treenejä osaavien vääntäjien kanssa jollekin muulle päivälle edes välillä, ettei taito ruostu, vain sen takia että aikatauluni vuoden 2016 tiistaitten suhteen eivät helpottaneetkaan, sillä mie kuitenkin rakastan lajia ja aion kisata tänäkin vuonna kilpakädenväännössäkin edes kerran pari.

Ennen kilpakädenväännön aloittamista mie olin aktivoitunut kotikuntoilun lisäksi kuntosalilla kävijänä (olin syksyllä kuntosalikurssillakin ja palkkasin personal trainerinkin) ja lajin alettua, aloin tietenkin tekemään kuntosaleilua aina vain enemmän oheistreenimielessä lajia tukevana. Koska peruskunto, liikkuvuus ja monimuotoinen voimanhankinta ei ole haitaksi kädenväännössä, miulle astui lopullisesti kuvioihin päivittäinen omapainoharjoittelu, monimuotoinen venyttely, puristusvoimaharjoittelu, perussalipetterin mielestä aika erikoisetkin voimaharjoitteet ja toiminnallinen harjoittelu. Tästä oli hyvin lyhyt matka siihen, että aloin verestämään taitojani penkkipunnertajana, mm. selkä- ja käsivaivojen vuoksi liian pitkään tauolle jääneessä miulle rakkaassa voimailussa, ja miulle aina yhtä luonteenomaisille ja lapsesta asti kiinnostaneeseen voimamies/naisurheilun harjoittelemiseen.

Ja koska haluan testata nykyään taitojani ja rajojani harjoittelemalla taitojani kilpailemalla, ilmoitin itseni sekä voimanaiskilpailuihin, liityin voimanostoliitto FPOhon, otin yhteyttä Heavy Eventsiin plus Voimalajiliittoon, ja ilmoitin itseni raakapenkkipunnerruskilpailuihin

Joroisissa Hotelli Joronjäljessä la 5.12. pidettiin Baarin vahvin mies ja nainen kisat, joissa loogisesti kisasin Baarin vahvin nainen -kisoissa. Kisasin siis sekä päivällä että illalla järjestetyissä Baarin Vahvin Nainen -kilpailuissa ja voitin kummallakin kertaa. Armas bloggarinne on siis Baarin Vahvin Nainen -kaksoismestari. JEI! <3


Yllä todisteena voimailuistani videota kisoista. Ois se voinut paremminkin mennä, mutta hyvin se meni etenkin väsyneenä matkustamisen jälkeen. Ensivuonna uudestaan, jos vain suinkin kilpailut järjestävät uudelleen!

Valitettavasti sairaistuin vallan pitkittyneeseen kuumeeseen muutama päivä kilpailujen jälkeen ja miulla jäi väliin la 12.12. Sipoossa kädenvääntökisat ja su 13.12. FPOn Tatu Avola Memorial -kilpailujen raakapenkkipunnerruskilpailut väliin.

Loppuvuonna 2015 ehdin kilpailla leikkimielisissä pikkukilpailuissa sekä to 24.12. Voimasika -kilpailuissa että to 31.12. Apinan pesän vahvin kilpailuissa, jotka kummatkin voitin omassa sarjassani.

Vuodelle 2016 on tulossa tänä viikonloppuna voimanais/mies-urheilun harjoitusleiri Hämeenlinnassa, kilpailuja voimainaisurheilussa, raakapenkkipunnerruksessa, voimapenkkipunneruksessa ja kilpakädenväännössäkin. Vallan kilpailullinen ja urheilullinen vuosi 2016 tulossa miulle ja mie olen vallan innoissani! ;-)

Tässäpä kätevästi yhteenvetona kilpailut mihin olen vuonna 2015 osallistunut ja myöskin lista jo varmistuneista kilpailuista mihin olen osallistumassa vuonna 2016:

VUODEN 2015 TOTEUTUNEET KILPAILUT 

* La 26.9. oli kilpakädenväännön SuomiCUPin päätösottelu, jossa sijoituin pronaiset +65ssä 4. sijalle päätyen olemaan 5. SuomiCUPin kokonaistilastoissa.

* La 05.12. Baarin Vahvin mies ja nainen -kilpailu eli voimamies- ja voimanaiskilpailu Joroisissa Hotelli Joronjäljessä. Loogisesti kisaan Baarin vahvin nainen -kisassa.

* To 24.12. Voimasika -kilpailuissa. Voitto tuli kotiin omassa sarjassani.

* To 31.12. Apinan pesän vahvin kilpailuissa. Voitto tuli kotiin omassa sarjassani.

Tuore Baarin Vahvin Nainen -kaksoismestari Joroisilla Hotelli Joronjäljessä kilpailujen jälkeen lihakset pamppaillen


VUOSI 2016 on monien kilpailujen vuosi minulle ja tässä kilpailut mihin olen ilmoittautunut ja hyväksytty kisaamaan:

* Su 17.01. Voimamies/naisurheilun harjoitusleiri @ CrosFit Hämeenlinna, Hämeenlinna.

* La 30.01. FPO Record Breakers! -kilpailu Savonlinnassa RAW Penkkipunnerrus

* La 19. Iloinen Härkä 2016 RAW Penkkipunnerrus,Turku

* La 16.04. voimapunnerrus-kilpailu maksimivoimapunnerrus-lajissa Raumalla

* La 23.04. voimapunnerrus-kilpailu maksimivoimapunnerrus-lajissa Viitasaarella

* Su 14.8.2016 HÄMEEN VAHVIN NAINEN 2016 KILPAILU ELOMESSUILLA
Perinteinen Hämeen Vahvin Nainen kilpailu järjestetään Hämeenlinnan Elomessuilla su 14.8.2016 klo 14 alkaen. Alustavat lajit: Tukinnosto (toistot), maastanosto (toistot), farmarikannattelu, krusifiksi. Mie kisaamassa mukana -jei! <3

Lisäksi miulla tiedossa monia muita kilpailuja (esim. la 23.7.2016 kilpakädenväännön Rantaväännöt -kilpailu Raahessa lauantaina 23.07.2016) mihin voin ja aion osallistua, mutta koska niissä ei ole vielä mahdollista ilmoittautua virallisesti, niin en lisännyt niitä tuohon listaan. Mutta ihan tuollakin varmistuneitten kilpailujen listalla ei miulla kyllä pitkästyminen pääse iskemään, varsinkin kun tietää että kaikkea muutakin kivaa on tulossa, luvassa ja kuplimassa pinnan alla.

Oikein kunnollista ja kilpailurikasta ja menestyksekästä vuotta 2016 ma toevotan teille! <3

Rakas armas blogistajana ihan hirmuisen seksikkäänä ja edustavana käytännöllisen talvipukeutumisen ystävänä pakkasilla maanantaina nopeuspenkkipunnerrustreenien jälkeen 11.01.2016 Ratinassa lämpöä kohti suuntaamassa :-)

T. Läski Urpo Apina aka Krisse Chrissie Heart Sydän alias Krisse Tuominen,

muusikko, taiteilija, kirjailija, voimanainen, penkkipunnertaja, kädenvääntäjä, innokas liikkuja, bloggari ja muuten vuaan intomielinen apina ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti