Kävijälaskuri

torstai 14. tammikuuta 2016

Läski Urpo Apina voimanaisurheilun mielenkiintoisessa maailmassa

Voimanaislajeissa kosolti mielenkiintoista meininkiä opeteltavaksi


Mie olen lapsesta asti tykkänyt liikkua ja käyttää kehoani johonkin hyödylliseen, joten olen pyöräilyn, lenkkeilyn, jumppaamisen, kuntosaleilun yms. lisäksi kakarasta asti ollut talkoohommissa, muuttoapuna, kantanut multasäkkejä, raijannut kaivosta vettä ämpäreillä immeisille ja elläimille, yms., ja vasta hiljattain tajusin, että olen siis läpi elämäni tajuamattani harjoitellut voimanaisurheilua.

Ämpärien ja kanisterien kanto vauhdilla yms. kun on yhdenlaista farmarikävelyä ja kaikenmaailman säkkien, tynnyrien yms. lastaaminen, nostelu ja kantaminen kuuluu myös voimanaisurheilun lajeihin. Monenlaisia kelkkoja, rekiä, pulkkia, autoja ja mönkijöitä on tullut työnnettyä sekä osana arkea että ihan huvikseenkin, ja noita kaikkiahan voi päätyä tekemään voimanaisurheilun kilpailuissa. Innostus tehdä aika ajoin käsipainoilla krusifiksia on myös hyvä ominaisuus ajatellen sitä, että krusifiksi on myös yksi voimanaisurheilun perinteisiä kilpailulajeja. Erilaiset kilpakädenväännön oheistreenaamisesta ja muualta tarttuneet otevoimaharjoitteet myös ovat hyvä osata voimanaisena.

Baarin Vahvin Nainen -päiväkisoissa 2015 la 5.12. Joroisilla Hotelli Joronjäljessä

Olen hankkinut käyttööni pari lastauslavaa, joista helppo väsäillä teeseitse voimakelkka. Lisäksi olen hankkinut gripperit, käyn eri saleilla missä eri grippereitä käytössä, miulla erilaisia ja erikokoisia levypainoja joista hyötyä esim. otevoimaharjoituksissa, ja hankinpa peräti Gymstickin voimakelkan kotiin, kun Prismasta sellaisen asiakasomistajapäivien aikaan alle kolmellakymmenellä eurolla sain hankittua. Ja kun kirjastosta kävin lainaamassa Kirmo Varvikon hyvin kirjoittaman Voimamiesurheilu -teoksen, itsenäinen tutustuminen voimanaisurheilun saloihin sai uuden käänteen, kun lajitreenaamiseen sai kirjan kautta eräänlaista asiantuntevaa etävalmennusta. Internetin ihmeellinen maailma lisäksi tarjosi hyviä esimerkkejä eri lajien suorittamisesta videoitten ja kuvien muodossa.

Eri välineitten ja asiantuntevan lajiopasteoksen omaamisesta ja erilaisista kädenväännön oheislajiharjoitteista oli ilmiselvää hyötyä la 5.12. Baarin Vahvin Nainen -kilpailuihin osallistuessa. Ennen kilpailua me kilpailijat saimme myös opastusta osasta lajeista ja kaksi kilpailua päivän ja illan aikana toimivat myös kullanarvoisina lajiharjoituskouluina. Miulle kun teorian ja käytännön kohtaaminen sopii paljon paremmin kuin juttujen pänttääminen ilman käytännön harjoitusmahdollisuuksia.

Nyt kun olen loppuvuodesta 2015 alkaen ollut yhteydessä Heavy Eventsiin ja Voimalajiliittoon, niin olen päätynyt Voimamies/naisurheilun harjoitusleirille osallistujaksi su 17.01.2016 Hämeenlinnaan ja kilpailijaksi kesän kilpailuun.


Harjoitusleirillä tulen saamaan erittäin tärkeää opastusta ja harjoittelua oikeilla välineillä ihkaoikean asiantuntijan toimesta. Odotan innolla sunnuntaita!

On hienoa myös, että tulen olemaan su 14.08. Hämeen Vahvin Nainen -kilpailuissa voimanaisurheilemassa Elomessuilla Hämeenlinnassa. Se tulee varmasti olemaan tärkeä ja hienoa hetki opetellessa ja oppiessa voimanaisurheilun monipuolisia, monimuotoisia ja jännittäviä lajeja. Alustavina lajeina kilpailuissa on tukinnosto (toistot), maastanosto (toistot), farmarikannattelu, krusifiksi, mutta kuten jo Baarin Vahvina Nainen -kilpailuista opin, lajit voivat muuttua lennosta toisiksi ja kaikkeen on hyvä osata varautua. On kuitenkin aina hyvä kun on jokin runko sille mitä tuleman pitää, niin voi etukäteen harjoitella noita lajeja mahdollisimman monina variaatioina.

Lajitreenaamista helpottaa myös huomattavasti, että kaikkia välineitä ei tarvitse joko hankkia tai rakentaa itse, vaan on edes jokin paikka missä on välineitä käytettävissä. Ja tällainen paikka minulle siunaantui, kun ryhdyin WFC-kuntosalien päiväkortin ja samalla klubikortin haltijaksi. WFC Tampellassa kun on vapaasti käytettävissä erinäisiä ihan oikeita voimanaisurheilun harjoittelemiseen soveltuvia aitoja välineitä.

Farmarikävelyvälineet kevyesti lastattuna

Voimakelkkaa ja voimarekeä

Voimakelkkoja ja -rekiä

Muunmuassa otevoimaharjoitteluankkuri, farmarikävelykahvoja, voimakelkkaa...

Otin viimeviikonloppuna ennen tämän viikkoista tulevaa voimanaisurheiluleiriä itsenäisen varaslähdön välineurheiluun ja pidin itselleni ihka-aidoilla välineillä lajiharjoituksen WFC Tampellassa ja oli kyllä tavallisen selkä+hauis+hartiat+muutenkin kouria treenataan -päivän sijaan vallan hauskaa vaihtelua tutustuttaa itseään WFC Tampellassa aitoihin voimanaisurheiluvälineisiin.

Tuiman keskittynyt ilme... tuota tekonurmea pitkin tuli rampattua huolella ;-)

Hyvä treeni, hyvä mieli apinaemolla

Väsynyt mutta onnellinen treenaaja poistumassa WFC Tampellasta kohti paukkuvaa pakkasta.

Hikihän siinä tuppas tulemaan mm. otevoima-ankkurin, voimakelkkojen ja rekien ja farmarikantovälineitten kanssa voimanaistellessa, mutta niinhän sitä renkoessa hiki saa tullakin. Mukavaa oli! ;-) Pitää ottaa uusiksi mahdollisimman pian! Ja samaa plus paljon enemmän muutakin hauskaa on miulle sunnuntaina 17.01. tarjolla Hämeenlinnassa voimanais/miesurheilun harjoitusleirin merkeissä! ;-)

Voimakasta ja kunnollista keväänodotusta toivottaen,

Läski Urpo Apina aka Krisse Chrissie Heart Sydän alias Krisse Tuominen 8-)

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti