Kävijälaskuri

maanantai 18. tammikuuta 2016

Poikkeuksellinen maanantai

Tänään en poikkeuksellisesti penkkaakaan, vaan lepäilen urheiluleirin jäljiltä!


Joskus lepo todellakin on paikallaan, etenkin silloin kun on rehkinyt oikein urakalla urheiluleirillä viikonloppuna. Ja tänään tämän hetkisen ohjelman mukaisen maanantaisen penkkitreenin sijaan lepään. Se tosin ei tarkoita, että makoilisin himassa, vaan tänään tulen kävelemään ja hyötyliikkumaan tavalliseen tapaani melkoiset määrät. Lisäksi luvassa kevyet palauttavat jumpat, jotka sekä palauttavat eiliseltä että samalla valmistavat tiistaille siirtämääni penkkauspäivään.

Mie ihan oikeasti rakastan penkkipunnertamista. Ei niin että mie kokisin että se on jotenkin huvittava, hauska, helppo tai kiva laji harjoitella tai kilpailla, vaan sen takia millaisen tunteen se miulle tuo onnistuessani. Kun onnistuu tekemään puhtaamman suorituksen, onnistuu kokeilemaan jotain erikoistekniikkaa tai kun saa vaikka suoritettua sellaisen toistosarjan mitä ei uskonut jaksavansa enää tehdä alla olevan raskaan treenin jälkeen.

Miun mielestä tavattoman hauska Fingerpori -sarjakuvastrippi. Tekijänä Pertti Jarla. Oikeudet kuvaan omistaa Jarla, en minä. Jaan tämän tässä ihmisille iloksi suurena Jarla-fanina ;-) <3

Tietenkään penkkaaminen ei ole pelkkää juhlaa koko ajan, vaan välillä sitä junnaa tulostasossaan tai jokin tekninen asia vaivaa, tai vaikkapa hartiakivut haittaavat suoritusta. Sellaisina hetkinä välillä tuntuu että varmaan penkin itsenäisesti liikkumaan opettaminenkin olisi tehokkaammin käytettyä aikaa, mutta seuraavan kerran kun treeni kulkee nappiin ja homma toimii, tietää että kannatti jaksaa ne raskaammatkin hetket.

Mutta etenkin nyt kun sekä raakapenkkipunnerrus- (vain siteet ja vyö sallittu apuvälineinä) että maksimivoimapunnerruskilpailuja (jalat penkin yläpuolella penkkipunnertaen verkkarit jalassa toppi yllä ilman apuvälineitä) on miulla tulossa kevään mittaan mukavat määrät ja pääsee mittelemään korkeatasoisissa kilpailuissa omia voimiaan ja taitojaan, on kohtuullisen helppo motivoida itsensä penkin äärelle synkkinä kylminä talvipäivinäkin.

Ja sitä paitsi, nythän on jo menty yli tammikuun puolenvälin. Kevät koittaa pian ja jo ihan pian sitä juhlitaan vappuakin ja valmistaudutaan juhannuksen viettoonkin! ;-)

VALOA KOHTI PENKKAAMAAN!

T. Krisse tai ihan tuttavalisesti Läski Urpo Apina vaan ;-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti