Monenlaista seikkailu- ja roolipelaamista on merikin pullollaan

Näköelimienne alle levittäytyvä tekstivirta on osa suurempaa kokonaisuutta. Tarinointi alkoi tästä. Jatkui täällätäällä ja täällä. Jatkui yhä vain täällä ja täälläkin. Sama homma jatkui tuolla ja tuollakin. Lisäjatkot ovat jo tiukasti polskimassa merissä ja marinoitumassa korallienkatkuisissa vesissä.

Jännittävää polskintaa

Ecco the Dolphin on ystävien kesken usein "se Flipper-" tai "Free Willy -peli" ja ko. sarjan ja elokuvan vanavedessä Eccokin polski itsensä suosioon. Sittemmin myös nostalgiannälkäisten pelaajien sydämiin. Pelihän sisältyy Sega Genesis Minin mukana tulevaan pelivalikoimaan. Peli on myös Sonic's Ultimate Genesis Collection pelikokoelman osana. Kyseinen kokoelma on saatavilla Xbox 360 ja PlayStation 3 -konsoleille. Xbox 360-kotikonsolini kautta imuttelin Ecco the Dolphin -pelin demoversion Xbox Live Arcadesta, johon peli julkaistiin elokuun 15. päivä, vuonna 2007. Toisin sanoen, jos ei halua etsiä Sega Megadriven tai Playstation kakkosen Ecco the Dolphinia naftaliinista tahi kirpparien valikoimista, on peli kyllä saatavilla monessa muodossa.


Ecco the Dolphin on erittäin legendaarinen ja monin tavoin omalaatuinen videopeli(sarja). Genreltään se on tyylejä yhdistävä, ollen toimintaseikkailupeli. Pelin grafiikka on ollut 1992-1993 Sega Mega Drivelle ilmestyessään vallan hienoa ja rajoja rikkovaa. Mielestäni pelin visuaalinen ilme on yhä vallan nättiä tyylilajissaan. Eri tasoissa olevat taustat ja muut maastot ovat kivan näköisiä. Delfiinit ja muut merenelävät ovat täysin tunnistettavia ja lisäksi vekkulimaisia näkyjä. Animaatiot ovat vähintäänkin kohtuullisia ja osa delfiinien pompuista näyttävät kyllä oikein kivoilta. Kenttäsuunnittelu on pitemmän päälle itseään toistavaa, mutta etenkin pienemmissä annoksissa satunnaisemmin pelattuna ihan kivan viihdyttävää. Musiikki ja osa ääniefekteistä ovat hieman hermoille käyvän kökköjä, mutta toisaalta aika suloisen hellyttäviä. 

Pelin tarinassa on ripaus kantaaottavuutta, hieman fantasiaelementtejä ja melkoisesti jänniä käänteitä. Ecco the Dolphinissa on hyödynnetty ihan oikeitten delfiinien lajikäyttäytymistä jonkin verran sekä pelin mekaniikassa että tarinan kuljetuksessa. Hahmolla voi kommunikoida muitten delfiinien kanssa ja kaikuluodata aluetta. Myös esineitten käyttö tapahtuu ultraäänillä ja kaikuluotauksella. Happea pitää haukkoa välillä joko pinnalla taikka happitaskussa. Syödäkin pitää välillä ja se tapahtuu syöksähtämällä nopeasti kohti kalaparvea. Eli pelin delfiini on osattu luoda pingviinimäiseksi ja hyödyntää lajityypillisiä ominaisuuksia ja tarpeita pelillisesti. Tämä tuo tietenkin hahmoon lisää persoonallisuutta ja samaistuttavuutta. Minulle tämä on ainakin Eccossa ollut oikein kiva asia. Harvassa pelissä kun pääsee kulkemaan delfiininä. Ja etenkin delfiinimäisellä delfiinillä, joka ei ole vain graafinen kuori taas yhdelle söpölle tasoloikka-söpsyläiselle.

Pelin ei-niin-järin-hyvin-hanskassa-pysyvä ohjattavuus, tietty leväperäisyyteen kallellaan oleva pelaajan opastamattomuus (josta toisaalta tykkäänkin), muitten delfiinien kanssa viestimisen kryptisyys (tai jännittävä mystisyys, riippuen näkökulmasta), ja eri alueitten liian suuri itseään toistavuus, pudottaa paljon pelin kokonaispisteitä. Ainakin jos peliä aikoo tahkota pitempäänkin. Pienissä määrin kasuaalisti meininkiä ihastellen, pelin on yhä vähintään mielenkiintoinen, lutuinen, jännä, hieman hauskakin, ja kiva kokemus. Yhtään pitempään ja useammin pelattaessa Eccon taika alkuu himmetä. Kasuaaliin minipelaamiseen 9/10, tosissaan pelaamiseen 7/10. Demon mitassaan koko laajuudessaan: 8/10.

*Seikkailu- ja roolipelaamisesta tarinointu jatkuu jo seuraavassa osassa... fiu, plumpsis*

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas