Perjantaina pelit mielessä

 Hyvää perjantaita kaikille

Perjantaina on tullut aamusta asti kirjoitettua, luettua, pelattua aikataulubingosirkusta, viestiteltyä röi- ja vapaa-ajan asioissa. Lähikaupasta hain Pepsi Maxia ja polkaisin Sampolassa käymään. 

Kirjasto, ahh, mikä antoisa aarreaitta 

Sampolassa noukin varaushyllystä mukavan määrän pelejä ja kirjoja. Niitten lisäksi noukkaisin Duudsonien tylsyydentappoteoksen peli- ja liikuntakategorian hyllystä. Lainattuani kirjat datailin tovin pikakoneella, jonka jälkeen polkaisin pyörälläni kotiin. 

Tovin aikaa ehdin ihailla lainaamiani teoksia, kun piti jo rientää Ratinaan. Ratinassa apteekkiin ja apteekista Lidliin. Oli kyllä tunkua ihan liian paljon makuuni. Ostosten jälkeen reippaasti filtsulla kotio. Täällä on sitten tullut pohdiskeltua päivän uutisia, ja tullut tutustuttua lisää, sekä tänään että aiemmin lainaamiini kirjoihin ja peleihin.

Otavan TAITO+TIETO - kirja-sarjassa 1984 julkaistu KAPTEENI FLINTIN AARRE JA MUITA PELEJÄ kirja (kuvassa alla ja ylimmässä kuvassa), on lainaamisen tai muutoin hankkimisen arvoinen. Pelikokoomateos on erinomainen esimerkki siitä kuinka hyvin, huolellisesti ja asiallisesti tehty ja toimitettu kirja, voi olla käyttökelpoinen lähes 40 vuotta myöhemmin. Kirjassa on kiva kokoelma (ruutu) paperilla pelattavia tai shakkilautaa hyödyntäviä pelejä, jotka eivät vaadi vähää enempää tai ollenkaan alkuvalmisteluita. Mainittakoon että kirjassa on Merisodasta (laivanupotus) useita eri versioita ja myös hienot teemavariantit Lentopommitus ja Labyrinttipeli. 


Kirjan helmiin kuuluvat myös oikein mainiot kilparatapelit Formula 1 ja Koskenlasku. Merkkijonopelejä on kivasti mukana ja nostan esillle niistä Avaruusjätkänshakin ja Sakkijätkänsakin. Nim, Rim, Sim, Tripletti, Suorakaide, Versot, Spiraali ja Käärme ovat kaikki hyviä pelejä, jossa voi ottaa mittaa omista ja kamun hoksottimista. Käärme lienee tutumpi monelle digibittimuodossa Matopelinä. Valloitus, Tennis, Hirsipuu, Susi ja lampaat, Kahdeksan amatsonia, Samakkohyppy ja Tikapuut ovat näennäisen simppeleitä mutta kivaan kinkkisyyteenkin venyviä strategia- ja - taktiikkapelejä. Toisin sanoen, Kapteeni Flintillä on sivuillaan paljon aarteita peleinään. Suosittelen lämpimästi. 


KAPTEENI FLINTIN AARRE JA MUITA PELEJÄ on ihan vain lueskeltuna vähän tylsää luettavaa ja katsottavaa, mutta tarjoaa paljon tehtävää käytettynä. DUUDSONIT: 100 TAPAA PELASTUA TYLSYYDELTÄ kirja on aikalailla Flint käänteisesti. Kiva katsoa, hihitellä, lueskella ja selailla, mutta ei tässä kovin paljon seuraleikkejä ole. Alasti viuhahtelu ja epämääräiset temmeltämislympialaiset ovat mukana useammassa teemassa. Mekkalointi katusoiton, ryhmätunnarin yms merkeissä toistuu myös. Pilailujen ja kikkailun kaavakin on aika kaavamainen. Kirjan jonnisortin helemet ovat Kyllä-päivä ja Ei-päivä (joissa vuorollaan tietyn ajan pitää vastata kyllä taikka ei, riippuen kumpaa pelataan), ja Punk on perheessä! (jossa perhe muotoutuu punkbändiksi ja pitää konsertin naapurienkin iloksi). Eli ei turhan paljon käyttistä seurapeli- ja roolileikki-kekkereihin. Sen sijaan kirjassa on yllättävän paljonkin ideoita, joita "saatan" kokeilla pelauttaa Paranoia-roolipelin kohtauksina ja seikkailurunkoina. Tuolta pohjalta esimerkiksi Toimisto-olympialaiset tulevat naurattamaan illanvietossamme tikahdukseen asti. 

ONE NIGHT WEREWOLF on vallan tiivis, monipuolinen ja mainio kaupallinen versio Mafia/Mafioso/Murhaaja pimeässä/Ihmissusi - peleistä jalostettuna. Kortit ja boksi ovat kauniit, ohjeet selkeät. Syystä tykätty. Tästä kirjoittanen todennäköisesti blogiini myöhemmin lisää. PAKOHUONE (Suunnittele, toteuta, pakene - alaotsikkona) - kirjaa olen lukenut aiemmin ja voin jo nyt todeta siinä olevan kivan selkeästi ja tiiviisti asiaa aiheestaan. On niin pakohuone-ideasta, erilaisista pakohuoneista, kaupallisista pakohuoneista, pakohuonepelin toteuttamisesta,  ja toteutuksen ongelmakohdista. Palaan tähänkin kirjaan blogissani myöhemmin. 501 PELIÄ kirja vaikuttaa myös erittäin lupaavalta. ERITTÄIN paljon pelejä, leikkejä, seuraleikkejä ja seurapelejä. Lisäksi homma on hyvin esitetyssä muodossa. Tästäkin kirjoitan blogissani varmasti myöhemmin.

LEIKKIMISEN JA PELAAMISEN ILOA! 

Kommentit

Suosituimpia blogeja (blogin koko ajalta)

Aappena päätti kisavuotensa komiasti Bullfarmilla!!!!

The World's First-Ever Take the Edge is out NOW!

Cyberpunk movies to inspire your genre gaming (plus some gaming stuff, too!)

Kotona leppäämässä tuaas