Tappelulaivoja ja laivain upotusta, osa 2

Jo toistamiseen muikean merikarhuista meriseikkailua maakravuillekin! 


Kuten tiedätte, tykkään liikkumisen lisäksi pelata pelejä. Tässäkin tekstisarjan osassa pääosassa on Laivanupotus monina eri versioina. Se on monissa muodoissaan oma kaikkien aikojen kestosuosikkini. 


Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin on pelilläkin. Muutamia nimiä mainitakseni: taistelulaiva, merisotapeli, salvo, battleships, naval battle, sink the ship, ja  laivanupotus. 


Edellisessä osassa esittelin kuvan kera 501 peliä - kirjasta Laivanupotuspelin. Tein niin koska pidän siitä kuinka kyseinen  kirja tuo esille tämän kovasti rakastamani klassikkopelin. Yllä on Kapteeni Flintin aarre ja muita pelejä kirjan hyvä esittely Merisotapelistä. Alla tekstiä ja kuvia Merisotapelin eri muunnelmista. 


Kapteeni Flintin miehistöineen on erittäin pätevä myös esittelemään kirjassa Merisotapelistä muitakin versioita. Uusi merisotapeli 1 ja 2 ovat mielestäni kelpo pelejä. Kirjassa on myös muita laivanupotus-variantteja. 


Lentokonepommituksessa ei tykitetä sotalaivoilla merillä, vaan pommitellaan ilmasta. Vaikka teema muuttuukin mereltä ilmaan ja maahan, niin pelaaminen ei ole kovin erilaista. Vaihtelua harmaille aivosoluille tämä tuo silti. Mielestäni vallan hyvä muunnelma Laivanupotuksesta. Lisäksi se on osattu selittää hyvin kirjassa, josta kuva yllä. 


Kauimmaksi peruspelistä, Laivanupotus-varianttina kirjan peleistä, tarpoo Labyrinttipeli. Tykkään Labyrinttipelistä siksi, että se on Laivanupotus-pelistä uutettu, mutta pelinä melkoisen kaukana lähtökohtapelistä. Vallan hyvää vaihtelua karttapelinä  laivanupotteluu. Yllä kuvassa pelin säännöt. Tämäkin siis löytyy Kapteeni Flintin aarre ja muita pelejä kirjan sivuilta. Hyvä pelikokoomateos. Loistava osoitus siitä että hyviin peleihin ei tarvita ihmeellisyyksiä ja että hyvä peli on hyvä peli, karumminkin esilletuotuna.

Loistavaa laivanupottelua teillekin! 

Kommentit

Suosituimpia blogeja (viim. 30 pvän ajalta)

OUIJA (2014) DVD

Inspiraatiokuvia 5

Eat Locals (2017)