Historiaseikkailuja esittelyssä

 Interaktiiviset seikkailukirjat 

Valitse oma tarinasi - kirjat olivat melkoisen suosittuja kun olin varhaisnuori ja teini. Niitten suosio romahti samaa tahtia kuin konsolien ja pelitehoisten tietokoneitten taso ja suosio kasvoi. Ja kun ennen suositut valitse tarinasi - seikkailukirjat vaipuivat unholaan, harva niitten uutta tulemista osasi toivoakaan. 


Kunnes suosioon tulivat ensin pelikirjat joissa luettiin tarinaa kuin oltaisiin osana tietokone-, konsoli- tai (pöytä) roolipeliä. Sitten tulivat vastaavanlaiset modernit pelikirjat joissa oli lisäksi tarkoitus ratkoa lukemisen ohessa kirjan aivopähkinöitä. Ja tämän jälkeen tuli uusi pelillisten pelikirjojen eli Valitse oma reittisi - kirjojen uusi tuleminen. 


Minotauroksen Labyrintti ja Kuninkaan ritari ovat osa tätä modernia pelikirjojen uutta tulemista. Ne ovat osana Historiaseikkailu - nimistä kirjasarjaa jonka jokaisessa selkeäteemaisessa tarinavalintakirjassa elävöitetään historiaa ja muinaisia taruja. Minotauroksen labyrintissa eletään antiikin Kreikassa ja Antiikin Kreikan myyteissä. Kuninkaan ritarissa eletään ritarin elämää keskiajalla.


 Kumpikin on tarkoitettu sekä jännäksi seikkailuviihteeksi että materiaaliksi, joka herättää eloon aiheensa. Tällä tavoin voi kepeällä tavalla oppia esim. keskiajasta tai Antiikin myyteistä. Tulee huvituksen ohessa oppineeksi jotain kirjan aihepiiristä.  Koska oppiminen on tapahtunut tarinassa omien valintojen kautta koettuna, info todennäköisesti jää paremmin päähän kuin perinteisesti pänttäämällä. 


Vaikka kohderyhmä on varhaisnuoret ja teinit, seikkailin nämä aidosti iloiten näin nelikymppisenäkin. Ilolla pistin silmään kuinka kumpikin valintaseikkailukirja oli jännä ja hauska kokemus. Lukeminen oli helppoa selkeän fontin, kuvituksen ja taiton vuoksi. Seikkailun ohella kirjoihin on koottu tiiviisti ja selkeästi tietoa. 


 Hyvä juttu oli myös se, ettei kummassakaan kirjassa ollut - 80-90-luvun valintakirjoista turhauttavan tuttuja äkkikuolemia. Päinvastoin, jos vastaus ei ole toivottu, saa lisäinfoa ja kehoituksen valita uudelleen. Riemastuttavan mukavaa. Meni miten vain, niin oppii aiheesta lisää ja seikkailu jatkuu! Kyllä näitä voisin useamman vielä lukea ja suosittelen muillekin!

Lukurikkaita lukemisseikkailuita muillekin! 

Kommentit

Suosituimpia blogeja (viim. 30 pvän ajalta)

OUIJA (2014) DVD

Inspiraatiokuvia 5

Eat Locals (2017)