Tappelulaivoja ja laivain upotusta, osa 1

 Muikean merikarhuista meriseikkailua maakravuillekin! 

Kuten ehkä osa on huomannut blogistani, tykkään liikkumisen lisäksi pelata monenlaisia pelejä. Tällä kertaa esillä on eri versioina oma kaikkien aikojen kestosuosikkini. Rakkaalla pelillä on monta nimeä: taistelulaiva, laivanupotus, merisota, merisotapeli, battleships, naval battle, sink the ship, ja salvo. 


Ensimmäisenä käsittelyssä on merirosvoteemainen lautapeliversio aiheesta. Pirate Battleships on sekä säännöiltään että tyyliltään yksinkertainen ja selkeä. Se on suunnattu selvästi lapsille, perheille ja merirosvoteemasta pitäville. 


Tykkään aidosti kun boksi on iloisen värikäs, säännöt ovat selkeästi esitetyt, ja siitä että sekä taka- että etukannessakin on naisoletettu piraattisankari toimimassa. On siinä retee papukaijakin. Jesh! 


Tykkään kovasti myös siitä kuinka pelissä ei tule mukana mitään turhaa (muovi) krääsää. Jokainen pelin fyysinen osa on tarkoitettu käytettäväksi pelissä. Laatikkoa ja kaksipuoleisten räjähdys/hutiosuma-nappuloitten kehikkoa myöten. Kehikko toimii pelissä ruudukkona mihin merkitään vastapuolen aluksiin tehdyt osumat ja hutilaukaukset. Pelin laatikko toimii väliseinänä pelaajien välillä. Niin simppeliä ja minimalistista että se on jo Coolia. 


On kiva kun modernien laivojen sijaan laivasto koostuu puisista purjelaivoista, joita esittävät pahviset nappulat. 
Laivanappulat, paukaus- ja plumpsahdusmerkit, pelilaudat, ampumaristikot ja turnaustähdet ovat selkeitä ja yksinkertaisella tapaa näyttäviä. Ne ovat myös kestäviä ja tukevia. Laatikkokin kestää näemma aktiivisen kirjastokäytön lastenosaston pelinä. 


Pelin säännöt ovat tutut hyvät klassisen laivanupotuksen säännöt. Asetetaan omat laivat laudalle ja yritetään ampua toisen laivoja. Se joka ampuu kaikki laivat upoksiin, voittaa pelin. Vaihtoehtoisesti voi pelata peliä turnauksena ja se joka saa palkintotelineensä ensimmäisenä täyteen palkintotähdistä, on voittaja. Turnaus tuo peliin uutta twistiä ja lisäpelattavaa. Hintansa-arvoinen ja kiva piraattiteemainen kaupallinen versio laivanupotuksesta. Yksi omia suosikkeja aiheen myyntipeleistä. 


Internetissä on hurjat määrät porn... TAISTELULAIVAn eri versioita selainpeleinä. CBC.CA - sivustolla on kiva määrä selainpelejä, joita voi pelata tietokoneella tai kännykällä ilmaiseksi. Battleship on niistä yksi. Se on minusta mukavan värikäs ja kivannäköinen, eikä musiikkikaan ärsytä. 

Tätä on tullut pelattua ilokseen moneen kertaan. Grafiikka on nättiä retrotyyliä ja peli toimii niin kuin pitääkin. Kiva ja konstailematon. 


FI.SGAMES sivulla on myös ilmaisia pelejä. Battlehips Armada on aika näyttävä ja kivankuuloinen. Se on valitettavasti myös turhan usein jumittava eikä aina edes lataannu. Etenkin kännykällä on sattumankauppaa, pääseekö sitä edes pelaamaan. Läppärilläkin se kaatuu turhan usein. Toimiessaan se on kuitenkin hyvä versio aiheesta. Valitettavasti peli on myös ärsyttävän buginen glitchailija. Onneksi sivustolla on monta muutakin peliä samasta aiheesta, mutta niistä myöhemmin lisää tulevissa bloggauksissani. 


Jos kaipaa ruutuvihkoa monimutkaisempaa käyttöliittymää, mutta netin pelit kännykällä kyllästyttävät, on kaupallinen fyysinen versio silloin paikallaan. Tämän MB:n julkaiseman Games to go-sarjan matkapeliversion Battleshipistä hankin kirpputorilta kohtuuhintaan. En ole katunut päätöstäni ollenkaan. 


MB GAMES TO GO: BATTLESHIP pakkaa kompaktisti kaksi kestävää ja mukavan futuristista komentoasemaa samaan pakettiin. Mukana seuraa myös sotalaivanappulat, osuma-/huti- - tapit ja ohjeet muutamalla kielellä. 


Komentokeskuksiin mahtuu kätevästi lokeroihin osuma/hutitapit ja pelinappulat. Komentokeskuksen vaakatasoon alas asetellaan oma laivasto ja laivastoon merkitään sitten tapeilla vastustajan tekemät osumat. Pystyosaan merkitään sitten vastustajaan laivastoa kohden ammutut hutilaukaukset ja osumat. Asemat toimivat samalla näköesteinä. Halutessaan vielä isompaa sermiä, voi laittaa vaikka pelilootan asemien väliin. 


Peli etenee perinteisesti vuorotellen laukauksissa ja voiton saa upottamalla ensimmäisenä vastustajan lainehilla heiluvat purkit ja purtilot. Tapit saisivat olla isompia aikuiskourien kannalta, mutta lapsillehan tämä on ensisijaisesti tehty. Testattu toimivaksi automatkalla, junassa, ulkona, kaffilassa ja kotona. 


Toimii myös erittäin hyvin pöytäroolipelaamisien, roolileikkien ja LIVE-roolipelaamisen rekvisiittana. Kelpaa vaikka laivaston komentajana/kapteenina käydä keskustelua strategioista komentokeskusmodulien avulla. Nostaa kohtausten dramatiikkaa, näyttävyyttä ja selkeyttä huomattavasti. Nimimerkillä Kokemusta tästäkin önn ja voin suositella 💪🤠


Ultimate Board Game Collection (20 all time classics) PLAYSTATION 2:lle on minusta aito löytö. Tämä on muutaman euron peliksi ollut ainakin omassa piirissäni hyvä ostos kaiken kaikkiaan. 


Kokoelmassa on mukana konsolipeliversio Naval Battlesta, jota voi pelata peräti kahtena eri versiona. Pelata voi joko moderneilla laivoilla tai puisista purjelaivoista koostuvalla laivastolla. Peli sinällään on samanlaista, mutta grafiikka ja räjähdysefektianimaatiot ovat erilaisia. Pelata voi joko tekoälyä tai toista ihmispelaajaa vastaan. 


Tekoälyvastustajaa vastaan pelaaminen on mukavaa ja parhaimmillaan nautinnollista, sillä kone ei jää turhaan muhimaan siirtojaan. Olen sekä voittanut että hävinnyt koneelle ja matsit ovat olleet jänniä. 


Pelin grafiikka, tyyli ja animointi on kuivan asiallista mutta toimivan tyylikästä ja nätin tyyliteltyä. Animointi liekkeineen, varjoineen, loiskahduksineen, savuineen, aallon keinutuksineen, räjähdyksineen ja roihuamisineen on näyttävää. Äänitehosteet tuovat parhaimmillaan peliin vauhtia ja jännitystä. Musiikki on minusta mukavan dramaattista ja teemaan sopivaa. Pelilaudan rotaatiomahdollisuus on erinomaisen hyvä idea pelintekijöiltä. 


Kokonaisuudessaan peli on tyylikäs, kiva, helposti opittava ja pelattava. Tekoäly ei ole liian ylivoimainen eikä liian helposti voitettavissa. Peli on käytettynä ostettuna vanhana pelinä erittäin toimiva. Lukuisista pelikerroista, tämä on jumittanut toviksi kerran ja täysjumiintunut vain kerran, ja toimi silloinkin uudelleenkäynnistysksen jälkeen moitteettomasti. Hyvä versio ja lisäksi samalla levyllä mm. shakki, tammi, ja 100 palapeliä pelattavaksi. 


Monissa leikki- ja pelikirjoissa on jokin versio ohjeineen laivanupotuspelistä. Yhdet hyvät hhjeet lötyvät 501 peliä - kirjasta sivulta 165. Ne ovat myös ylläolevassa fotossa. Kuvassa on hyvää perusversiota tarjolla hyvin ja selkeästi selitettynä. Muunnelma - idealaatikossa on myös aidosti hyviä ideoita pelin muokkaamiseksi värikkmmäksi.  Ei sen tarvitse olla mitään ihmeellistä, toimiakseen ja ollakseen hauskaa. Kirjoitan lisää laivanupotuspeleistä tulevassa blogauksessani, joka on nimetty osa kahdeksi.

Pelaamisiin, fiuuuu blumpsis! 

Kommentit

Suosituimpia blogeja (viim. 30 pvän ajalta)

OUIJA (2014) DVD

Inspiraatiokuvia 5

Eat Locals (2017)